· 

Noorderlicht Amsterdam

noorderlicht amsterdam

Er stond weer een bezoekje aan Amsterdam op de planning afgelopen week. Ik vind het altijd leuk om alweer bij Spirit te gaan eten, maar het liefst zoek ik een nieuwe vegan hotspot op. Amsterdam Noord is voor mij nog vrij onontdekt voor vegan hotspots, op aanraden ging ik naar Noorderlicht.

Toen we door de NDSM-werf naar Noorderlicht Cafe reden had ik bijna het idee dat we niet meer in Amsterdam waren. Het was er rustig, industrieel met verlaten fabriekshallen en veel graffiti en de toeristen waren nergens te bekennen. Even dacht ik dat we verkeerd waren gereden tot we het grote roestige bord van Noorderlicht spotte. 

noorderlicht amsterdam
noorderlicht amsterdam

Het was prachtig weer toen wij er waren dus we zochten buiten een plekje uit. Het terras is echt geweldig, het lijkt wel of we op een festival zijn beland! Er zitten mensen in het gras, er is een dj en hangt een enorm relaxte sfeer in het cafe. 

De omgeving van het Noorderlicht cafe is ook erg fijn, aan de ene kant heb je uitzicht over het IJ en aan de andere kant vind je er de NDSM-werf. 

noorderlicht amsterdam
noorderlicht amsterdam

Op de kaart van Noorderlicht vind je verschillende soorten kleine gerechten. Het is het idee dat je de gerechten met elkaar deelt. Op de kaart staat een deel met alleen maar vegetarische en vegan gerechten en verder op de kaart staan nog een aantal vegan gerechten. 

Ik was positief verrast door de soorten gerechten. Er was duidelijk over de gerechten nagedacht en dat vind ik altijd fijn. Ook fijn: er was vrij veel keus! Normaal ben ik gewend uit 1 a 2 gerechten te kunnen kiezen in een niet-vegan restaurant maar bij Noorderlicht heb je meer dan genoeg keus.

noorderlicht amsterdam
noorderlicht amsterdam

Het was lastig kiezen maar uiteindelijk ging we voor de polenta met tomatencoulis en pinda, friet met vegan stoofvlees van jackfruit en vegan mayo, kimchi met brood en een steamed bun met 5-spice jackfruit. De maten van een gerecht zitten tussen een voorgerecht en tussengerecht in. Het is een beetje een shared dining idee, je bestelt dus een aantal gerechtjes en die deel je met je vrienden. We hoefde niet lang te wachten op het eten en het zag er echt super goed en kleurrijk uit.  

Ook de smaak van de verschillende gerechten was erg goed. Vooral de friet met vegan stoofvlees en de polenta vielen enorm bij ons in de smaak. 

En natuurlijk konden we het ook niet laten om een toetje te nemen. We kregen een bordje met fruit gemarineerd in roosmarijn en tijm met sorbetijs.

noorderlicht amsterdam

Noorderlicht cafe is echt een aanrader voor wanneer je graag een ander deel van Amsterdam wilt ontdekken en van lekker eten houdt. Maar ook voor een drankje (in de zon) of een festival is het prima vertoeven bij Noorderlicht. Je kunt hier elke dag vanaf 11:00 terecht en in het weekend is het zelfs tot 03:00 geopend. 

noorderlicht amsterdam

Ga jij Noorderlicht cafe bezoeken? Of ben je er al wel eens geweest? Laat het me weten in de reacties!

Gerelateerde posts

Vegan Berlijn
Vegan Berlijn #2
Dogma Utrecht
Dogma Utrecht
Foam Den Haag
Foam Den Haag

Reactie schrijven

Commentaren: 0