· 

Vegan marshmallow fudge

vegan fudge

Vaak maak ik gezonde, zoveel mogelijk suikervrije recepten voor op mijn blog. Deels uit zelfbescherming en deels omdat het gewoon net zo lekker is. Vandaag een iets minder gezond maar o zo lekker recept: vegan marshmallow fudge. 

vegan fudge

Wanneer je mij al een tijdje volgt op mijn blog of Instagram weet je het misschien al wel: ik ben een echte zoetekauw. Ik wordt intens gelukkig van taartjes, chocolade en fruit en heb eigenlijk altijd wel zin in "iets lekkers". Toen Natascha van Vmarkt mij dan ook vroeg een recept te maken met een van haar producten wist ik gelijk dat het iets zoets moest worden! Ik kon de te schattige verpakking van de Freedom Confectionery marshmallows niet weerstaan en wist direct dat ik hier iets lekkers mee wou gaan maken. 

vegan fudge

En echt, ik ben zo enorm blij dat ik met deze marshmallows aan de slag ben gegaan! Marshmallows zijn misschien niet het meest voor de hand liggende ingrediënt om mee te gaan koken. Maar door deze vegan marshmallows te smelten met de andere ingrediënten krijg je een super lekkere zachte fudgy structuur en een zoete (maar niet te zoete) smaak.

En met maar 5 ingrediënten is deze vegan marshmallow fudge ook nog eens makkelijk te maken. Het koken zelf kost je maximaal 15 minuten, het wachten is het moeilijkste gedeelte en duurt helaas iets langer.

vegan fudge

Ingrediënten

- 150 ml volle kokosmelk uit blik (ik gebruikte Fair Trade)

- 2 el kokosolie

- 75 g vegan mini marshmallows + extra 

- 1 tl vanille extract

- 200 g donkere chocolade in stukken gehakt (ik gebruikte Tony Chocolonely)

Bereiding

- Verwarm de kokosmelk, kokosolie en vanille aroma in een pannetje en laat op laag vuur sudderen voor ongeveer 2 a 3 minuten

- Voeg de vegan marshmallows toe en roer tot ze zijn opgelost

- Wanneer de marshmallows zijn opgelost voeg je de stukjes chocolade toe

- Roer tot de chocolade is gesmolten en je een plakkerig, dik chocolade mengsel heb gekregen

- Haal van het vuur af en voeg optioneel extra marshmallows toe aan de fudge en meng

- Giet het chocolade mengsel in een kleine met bakpapier bekleedde bakschaal en laat de vegan fudge ongeveer 1 uur in de diepvries of ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven tot de fudge stevig aanvoelt

- Snij de vegan marshmallow fudge in stukjes en serveer

- De fudge blijft ongeveer 1 a 2 weken goed in de koelkast

vegan fudge

De marshmallows van Freedom Confectionery zijn te koop voor €3,13 bij Vmarkt. Met de kortingscode "blackbirds" ontvang je 10% korting op al je aankopen bij Vmarkt. Deze actie loopt nog tot en met 31 juli 2017.

Kan jij deze vegan marshmallow fudge ook niet weerstaan en ga je ze maken? Laat het me weten in de reacties of via social media met #blackbirdsandcakes

Gerelateerde posts

vegan ijs
Vegan ijs lijst
vegan koekjes
De makkelijkste vegan koekjes
vegan chocolademousse
Vegan chocolademousse

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vmarkt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0