· 

Natuurlijke zonnebrand: Godess Garden

natuurlijke zonnebrand

Dat zonnebrand gebruiken erg belangrijk is hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen. Maar wist je dat veel zonnebrandcrèmes chemische filters bevatten die eigenlijk helemaal niet zo goed zijn voor jouw huid en de natuur? Ik testte de natuurlijke zonnebrand van Godess Garden. In dit artikel lees je mijn ervaring. 

Sinds vorige week is de zomer aangebroken. Je zou het niet zeggen wanneer je naar buiten kijkt, maar vorige week hebben we al even van het zomerse weer mogen genieten. De zonnekracht heeft de laatste weken een recordhoogte, wat betekend dat je al na korte tijd in de zon kan verbranden. En dat geldt ook zeker voor mijn lichte huid zo. Ik wordt jammer genoeg niet snel (lees nooit) bruin, naar welk tropisch eiland ik ook afreis, ik kom nog steeds met melkflessen terug. Rood wordt ik jammer genoeg wel snel, insmeren is dan ook van levensbelang met zo'n lichte huid als mij.

natuurlijke zonnebrand

Chemische vs Natuurlijke filters

Eigenlijk had ik er nooit echt goed over nagedacht of de zonnebrandcrème die ik gebruikte ook echt goed voor me was. Ik ging er gewoon van uit.. De crème beschermt, dus is vast goed voor je dacht ik. In werkelijkheid ligt het iets anders, in veel zonnebrandcrèmes wordt namelijk gebruik gemaakt van chemische filters. Deze chemische ingrediënten  worden opgenomen door je huid waardoor ze in je lichaam terecht komen. Er zijn in verschillende onderzoeken chemische ingrediënten uit zonnebrandcrème terug gevonden in zowel bloed als urine.  Het liefst gebruik je dan ook een zonnebrand die op je huid blijft liggen. 

Stoffen die beschermen tegen UV-straling en op je huid blijven liggen zijn natuurlijke filters. Deze natuurlijke filters zijn te herkennen aan de ingrediënten zinkoxide en/of titaniumdioxide. De filters die je liever wilt mijden zijn chemische filters. Deze filters zijn te herkennen aan de ingrediënten  octisalate, oxybenzone, avobenzone, homosalate, octinoxate en/of octocrylene.

Niet alleen voor je huid zijn deze chemische stoffen erg slecht, ook voor het milieu is het niet fijn. Wanneer je gaat zwemmen in de oceaan nadat je jezelf hebt ingesmeerd komen de chemische filters namelijk in het zeewater terecht. Dit heeft een negatief effect op het koraal en zee organisme.

natuurlijke zonnebrand

Ingrediënten

De actieve stoffen in de Godess Garden zonnebrandcrème zijn titanniumdioxide en zinkoxide. Dit zijn beide natuurlijke filters. De overige ingrediënten van de crème zijn:

Aloe Vera*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Camellia Sinensis (Green Tea), Caprylic/Capric Triglyceride (Coconut Oil), Caprylyl/Capryl Glucoside, Glycerin*, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Undecylenate, Helianthus Annus (Sunflower) Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Lecithin (Sunflower), Polyhydroxystearic Acid, Radish Root Ferment Filtrate, Rubus Idaeus (Red Raspberry) Seed Oil, Stearic Acid, Tocopherol (Vitamin E), Xanthan Gum (*CERTIFIED ORGANIC)

Wanneer je kijk naar de inactieve ingrediënten zie je dat er veel verzorgende ingrediënten in zitten. Aloe vera verzocht de (verbrande) huid, tocopherol maakt de huid zacht en de verschillende oliën houden de huid gehydrateerd. De geur krijgt de crème door toevoeging van lavendel. 

natuurlijke zonnebrand

Gebruik Godess Garden zonnebrand

Ik gebruik de zonnebrandcrème van Godess Garden in een tube, dat vind ik over het algemeen fijner dan een spuitfles. De tube is hygiënisch en makkelijk in gebruik.
Het is belangrijk dat je jezelf iedere twee uur insmeert. De zonnebrand is voor 40 minuten waterproof, wel zo handig dus voor wanneer je een dagje naar het strand gaat.

Witte waas

Natuurlijke zonnebrandcremes staan er om bekend dat ze een witte waas achterlaten. Zo ook deze variant van Godess Garden. De creme zelf is een beetje off-white waardoor de witte waas iets minder opvalt. Wanneer je de zonnebrand even laat zitten voordat je 'm uitsmeert heb je minder last van de witte waas.

Oordeel

Ik ben erg tevreden over het gebruik van de zonnebrandcrème. De crème beschermt prima, smeert goed en heeft een aangename geur. 

Waar te koop?

Je koopt deze Godess Garden zonnebrandcreme voor €21,99 bij de webshop Enjoy Divine Nature.

natuurlijke zonnebrand

Gebruik jij al natuurlijke zonnebrand? Of overweeg je het te gaan gebruiken? Laat het me weten in de reacties!

Gerelateerde posts

duurzaam shoppen
Duurzaam shoppen, hoe doe je dat eigenlijk?
vette huid
Huidverzorging bij vette huid
PHB Ethical mascara
Natuurlijke mascara van PHB Ethical beauty

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Enjoy Divine Nature

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Claire (zaterdag, 01 juli 2017 04:27)

  Ah echt leuk zo'n beautyreview! Duidelijk verhaal ook over die filters, dankjewel! Deze zonnebrand van Godess Garden klinkt heel fijn.

 • #2

  Marianne (zondag, 02 juli 2017 00:19)

  Duidelijk verhaal! Is de zonnebrand ook vegan? Oh, en als tip tegen de witte waas heb ik wel eens gelezen dat je hem eerst over je handen moet verspreiden voordat je hem over de rest van je huid uitsmeert. Misschien helpt het!

 • #3

  Merel (maandag, 03 juli 2017 10:41)

  @Claire: Wat lief! Het is inderdaad een fijne zonnebrand :)

 • #4

  Merel (maandag, 03 juli 2017 10:43)

  @Marianne: De zonnebrand is ook vegan :) het beste van alle werelden dus! Het helpt inderdaad wanneer de zonnebrand eerst een beetje "warm" wordt op je huid. Dan smeert ie ook wat lekkerder.

 • #5

  Zwarte Panter (donderdag, 23 mei 2019 18:43)

  Dit gebruik ik in combinatie met mijn <a href="https://www.odiezon.nl/o-neill">O Neill</a> wetsuit als ik ga surfen. Heb er tot nu toe geen problemen mee.

 • #6

  Ella B. (zaterdag, 01 juni 2019 16:18)

  Dit product wil ik graag uitproberen. Ik draag al jaren <a href="https://www.odiezon.nl/">uv werende kleding</a>, vooral wanneer de zon echt fel schijnt. Kan dit product ook ingesmeerd worden op het gezicht?

 • #7

  Merel (maandag, 03 juni 2019 03:41)

  @Ella: Ja hoor, op het dit kan ook prima op het gezicht worden gebruikt!