Pindakaas granola met chocolade

pindakaas granola met chocolade

Onder het mom van "make your own" maakte ik zelf granola. Handig want: verpakkingsvrij, gezonder en lekkerder. En die geur die vervolgens in je huis hangt is ook gewoon heel erg lekker! 

Ik hou enorm van granola bij mijn ontbijt, of het nu op een bakje kokosyoghurt is of op een smoothiebowl, ik wordt er altijd een klein beetje gelukkig van.  Maar iets waar ik minder gelukkig van wordt, is het feit dat zelf granola maken mij nog nooit echt goed was gelukt. Ik heb mijn homemade granola meerdere keren laten aanbranden, of het smaakte gewoon niet zo lekker als die uit de winkel.

Dit recept voor pindakaas granola met chocolade heeft een paar kleine trucjes waardoor het aanbranden niet gaat gebeuren. Zo spreid je de granola niet uit op de bakplaat en voeg je sommige ingrediënten pas later toe. En geloof me, deze kleine aanpassingen werken echt. Kan niet missen dus!

pindakaas granola met chocolade

Ingrediënten

- 4 el pindakaas

- 5 el kokosolie

- 4 el ahornsiroop

- 200 g havermout

- 50 g hazelnoten, grof gehakt

- 50 g pecannoten, grof gehakt

- 50 g walnoten, grot gehakt

- 40 g sesamzaadjes

- 50 g cacaonibs

- 10 dadels

- 40 g kokosflakes

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier

- Smelt en meng de kokosolie, pindakaas en ahornsiroop in een pannetje op laag vuur

- Doe de havermout, noten, sesamzaadjes en cacaonibs in een grote kom en meng het pindakaas-mengsel er goed door heen

- Verspreid het mengsel over een bakplaat en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Je hoeft dit recept niet in meerdere batches te bakken, dan brand het namelijk sneller aan

- Snijd ondertussen de dadels in kleine stukjes 

- Haal na 15 minuten de bakplaat uit de oven en meng de stukjes dadel en kokosflakes met de overige ingrediënten

- Doe de granola terug in de oven en bak 5 minuten

- Laat de granola afkoelen op de plaat 

- Deze pindakaas granola met chocolade blijft 1 a 2 weken goed in een afgesloten pot

Ga je zelf aan de slag en homemade  pindakaas granola met chocolade maken? Laat het me weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes

Gerelateerde posts

matcha chia pudding
Matcha chia pudding
frambozen nicecream
Frambozen nicecream
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Marianne (vrijdag, 07 juli 2017 11:08)

    Mij is het ook nog nooit gelukt om lekkere granola te maken. Toch deze maar eens proberen dan! Lijkt me lekker!

  • #2

    Merel (dinsdag, 11 juli 2017 01:00)

    @Marianne: Benieuwd wat je van deze gaat vinden!