· 

Kookboekreview: Hippie Lane

review hippie lane

Wanneer een van je Instagram-helden een kookboek uitbrengt, ben je natuurlijk gelijk enthousiast! Ik heb het kookboek Hippie Lane nog maar een aantal weekjes in huis, maar ik heb er al meer dan genoeg uit gemaakt om een review met jullie te delen. Benieuwd naar wat ik maakte en mijn eindoordeel? Dat lees je hieronder. 

Hippie Lane

Het kookboek Hippie Lane is geschreven door blogster Taline Grabielian van de gelijknamige blog Hippie Lane. Ik volg de blog en Instagram pagina van Taline al een tijdje en ben groot fan van haar dromerige foto's in de pasteltinten. De blog en het merk Hippie Lane is begonnen vanuit Taline haar wens om gezonder te gaan eten. Nadat ze er achter kwam dat ze verschillende voedselintoleranties had is ze volledig plantaardig gaan eten. Als een echte zoetekauw begon ze steeds meer healthy treats te maken. Deze zoetigheden werden verkocht in verschillende cafés in Sydney en vanaf toen ging het snel. Inmiddels is Hippie Lane uitgegroeid tot een groot platform met een app, blog, zoetigheid en nu dus ook een kookboek.

review hippie lane

Inhoud

Het boek is opgebouwd uit vier hoofdstukken en bevat meer dan 100 recepten. Het boek begint met een korte introductie over Hippie Lane en de keuken-essentials, waarna de recepten beginnen.

 • Rise + Shine, ontbijt recepten voor iedere dag van de week
 • Lunch Vibes, van uitgebreide lunches en grote salades tot smeersels
 • Dinner dates, verschillende foodbowls en kleine recepten die te combineren zijn tot uitgebreide diners
 • Sweet fix, meer dan dertig gezonde zoete recepten
review hippie lane

Power salad with green godess dressing (pag.84)

Een salade is normaal niet persé een recept waar ik warm voor loop uit een kookboek. Maar de power salad met groene dressing uit Hippie Lane viel me op de een of andere manier direct in het oog en ik wou 'm dan ook gelijk uitproberen. De salade is groot en erg lekker voor lunch, de verschillende soorten groenten kleuren niet alleen erg mooi bij elkaar, de combinaties zijn ook nog eens erg lekker. Wij topte de salade met gerookte amandelen (echt een aanrader) en waren vooral fan van de avocado dressing, die gaan we vaker maken!

review hippie lane

Chilli bean nachos (pag.134)

Ik heb al verschillende nacho-bowls gemaakt, maar toch zijn ze telkens anders en hebben ze meestal wel iets verrassend. Het verrassende van deze bowl is een kaassaus gemaakt van bloemkool. Ik had eigenlijk niet verwacht dat dit lekker zou zijn, maar de structuur is erg kazig. Deze cheezy sauce smaakt niet echt naar kaas, maar is wel erg lekker bij deze bowl. 

review hippie lane

Smoothie Love (pag.64 t/m pag.76)

Eigenlijk maak ik bijna dagelijks dezelfde smoothie, ik ga meestal voor een groene smoothie of een choco smoothie. Sinds ik Hippie Lane in huis heb gehaald staan er ook steeds vaker andere smoothies op het menu. In het boek staan 8 smoothies. De "CocoBerry superfood smoothie" is een van mijn favorieten, een fruitige chocolade smoothie met avocado, cacao en bevroren bessen. De "Banana cinnamon smoothie" vind ik het lekkerst en heet iets weg van bananenbrood

Vegie burgers (pag. 94)

Ik heb geen foto van de vegie burgers gemaakt, maar ik wil er wel even aandacht aan besteden want ze waren enorm lekker! De burgers worden gemaakt van zoete aardappel, mais en kikkererwten en geserveerd met een avocado-mayo. Ik heb het recept iets moeten aanpassen en een stuk meer havermout moeten toevoegen dan voorgeschreven maar dat was absoluut de moeite waard. Het is een stevige, vullende burger en is echt een blijvertje!

review hippie lane

Apple & coconut overnight oats (pag.26)

Toen ik door het boek bladerde sprong dit ontbijt me gelijk in het oog. De overnight oats stonden prachtig op de foto en het leek me een goed idee om weer eens overnight oats met kokosyoghurt te maken in plaats van met melk. Hierdoor wordt je ontbijt mega romig en erg lekker! De combinatie van appel en passievrucht is voor mij een beetje onverwacht, maar wel erg lekker.

review hippie lane

Oordeel

Ik vind Hippie Lane een enorm fijn boek en vooral voor de zoetekauwen onder ons een aanrader. Ook voor mensen met een allergie is Hippie Lane een aanrader. Ieder recept is namelijk voorzien van symbolen waardoor je kan zien of een recept vrij van noten of geraffineerde suiker is bijvoorbeeld. De meeste recepten zijn vrij van tarwe en soja. Het boek bevat veel variatie, verrassende combinaties en oude bekenden. Van de vormgeving van het boek wordt ik ook helemaal blij. Prachtige grote foto's en ieder recept staat op de foto. Kortom: dit boek wil je hebben!

Waar te koop

Het Hippie Lane kookboek is te koop in een Engelse versie voor €26,99 via deze link bij bol.com. Wil je liever een ebook? Deze koop je voor €11,72 via bol.com. 

Heb jij het kookboek Hippie Lane ook? Of ga je 'm in huis halen? Laat het me weten in de reacties!

Gerelateerde posts

blissful basil
Blissful Basil
Lisa goes Vegan
Lisa goes Vegan kookboek
Bowls of Goodness
Bowls of Goodness

Dit artikel bevalt affiliatie links naar het partnerprogramma van bol.com. Dit houdt in dat wanneer jij via mijn link een product bestelt, ik daar een klein percentage voor krijg terwijl je niets extra betaald voor het product.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Djuli (zondag, 16 juli 2017 04:11)

  Ziet er echt zo mooi en lekker uit! Deze komt ook op m'n wishlist!

 • #2

  Merel (maandag, 17 juli 2017 00:44)

  @Djuli: Thanks! Zeker doen het is echt een heel erg fijn boek :)