· 

Mijn eerste video! Rainbow summer rolls

rainbow summer rolls

Mijn eerste video is een feit! Ik ben heel erg enthousiast, dit was namelijk een project dat al langer op mijn lijstje stond en nu is het dus zover! In deze video laat ik jullie zien hoe je rainbow summer rolls kunt maken.

Ik heb al eerder geschreven over mijn favoriete vegan YouTube-ers. Sinds ik dit schreef en meer video's ben gaan kijken begon het bij mij steeds meer te kriebelen. Ik zie mezelf niet echt als de ultieme vlogger, ik ben namelijk erg introvert en ik heb totaal geen verstand van filmpjes maken. Maar ja, je moet jezelf soms gewoon een beetje uitdagen en uit je comfortzone stappen toch? 

Ik vond het enorm leuk om mijn allereerste vegan recept video te maken en ben dan ook zeker van plan om vaker video's te posten. Niet alleen fimpjes van recepten, maar ook boodschappen/budget video's en "what I eat in a day-filmpjes". Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe videos? Abonneer je dan op mijn kanaal

Oke genoeg gepraat over filmpjes, tijd voor iets lekkers!

Ingrediënten

Voor 1 a 2 personen

Voor de rainbow summer rolls:

- 1 rode paprika

- 1 gele paprika

- 1 avocado

- 1/4 rode kool

- 1 wortel

- 1/4 komkommer

- 6 rijstvellen

- Handje basilicum, gehakt

- Handje munt, gehakt

- Handje peterselie, gehakt

- 1 el sesamzaadjes

Voor de amandelsaus 

- 2 el amandelpasta

- 1 el tamari

- 1 el rijstazijn

- 1 tl sriracha 

- Sap van 1/2 limoen

- Warm water om mee te verdunnen


Bereiding

Voor de rainbow summer rolls:
- Snij de groenten in dunne reepjes

- Week een rijstvel in warm water tot het een beetje zacht wordt, dit duurt ongeveer 30 seconde. Week de rijstvellen niet te lang, dan kun je ze namelijk niet meer goed rollen

- Verdeel de groenten over de rijstvellen en bestrooi met de verse kruiden

- Rol de rijstvellen goed en strak op en halveer de summer roll en besprenkel met sesamzaadjes

- Herhaal dit met de overige rijstvellen en groenten

Voor de amandelsaus:

- Meng alle ingrediënten, behalve het water, in een grote kom

- Voeg beetje bij beetje het warme water toe tot de saus glad en schenkbaar is maar toch nog een beetje dik

- Serveer de rainbow summer rolls met de amandelsaus 

rainbow summer rolls

Ik ben natuurlijk hartstikke benieuwd wat jullie van het filmpje vinden, laat je het me weten in de reacties? Wil je graag op de hoogte blijven van mijn nieuwe video's? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal!

Gerelateerde posts

vegan vlogs
Favoriete vegan YouTube'ers
documentaires over klimaatverandering
6 x documentaires over klimaatverandering
vegan tikka masala
Vegan tikka masala

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Marianne (vrijdag, 14 juli 2017 06:14)

  Leuk leuk leuk! Word helemaal blij van je video! Zo zien die summerrolls er echt heel makkelijk uit! Ben altijd bang dat ze bij mij mislukken, maar zo durf ik het ook wel een keertje aan :-)

 • #2

  Merel (maandag, 17 juli 2017 00:45)

  @Marianne: Dankjewel! :) echt super leuk om te horen. Ik ben benieuwd naar je creatie!

 • #3

  Noor (dinsdag, 15 augustus 2017 06:45)

  Dat ziet er echt super lekker uit! Heb je misschien een tip voor een goede vervanging van de avocado? Ik ben allergisch helaas...

 • #4

  Merel (dinsdag, 22 augustus 2017 01:02)

  @Noor: Wat vervelend! Mango misschien? En anders gewoon weglaten ;)