Pittige pasta arrabiata

vegan pasta arrabiata

Ik weet dat er veel Nederlanders zijn die hun pastasauzen kant en klaar kopen. En ergens is dat best begrijpelijk, want ja.. Gemak dient nu eenmaal de mens. Maar echt gezond is het natuurlijk niet zo'n kant en klare saus. En wist je dat een homemade pastasaus juist ook echt heel makkelijk en snel kan zijn? 

Ik vind het zelf altijd leuk om uitgebreide recepten te maken en met jullie te delen. Maar ik merkt dat jullie juist de makkelijke "15-minute-meals" heel fijn vinden. Ik merk ook dat ik het zelf steeds fijner vind dit soort makkelijke gerechten te maken, weer terug naar de basis van het koken en eten. Het is de afgelopen weken enorm hectisch en dan schiet koken er toch wel bij in, ik denk dat veel mensen dit wel zullen herkennen dus ik zal wat vaker snelle vegan gerechten met jullie delen voor doordeweeks. 

vegan pasta arrabiata

Ingrediënten

Voor 2 personen

- 1 el plantaardige olie

- 3 el gedroogde Italiaanse kruiden

- 1,5 tl gedroogde chili flakes (of meer/minder naar smaak)

- 400 g tomaten blokjes uit blik

- 2 teentjes knoflook

- 2 el balsamicoazijn

- 175 g pasta

- Handje pijnboompitjes

- Handje basilicum 

Bereiding

- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking al dente en giet af

- Snijd de knoflook fijn en verhit ondertussen de olie in een pan op middel hoog vuur

- Voeg de kruiden aan de olie toe en bak ongeveer een halve minuut

- Voeg de knoflook aan de kruiden en olie toe en bak nog eens een minuut

- Doe de tomaten blokjes en 1 el balsamico azijn in de pan en breng aan de kook

- Wanneer de saus kookt zet je het vuur zacht en laat je de saus ongeveer 10 minuutjes pruttelen terwijl je regelmatig roert

- Verhit ondertussen een pan zonder olie en bak hierin de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn

- Roer de gekookte pasta door de saus en verdeel over twee borden, serveer met basilicum blaadjes, geroosterde pijnboompitjes en de overige 1 el balsamicoazijn

Ga je deze pasta arrabiata maken? Of ben je benieuwd naar meer makkelijke vegan recepten? Laat het we weten in de reacties!

Gerelateerde posts

vegan risotto
Lente risotto met asperge
pita pizza
Pita pizza
rode curry kokos soep
Snelle rode curry kokos soep

Commentaar schrijven

Commentaren: 6
  • #1

    Ayla (maandag, 17 juli 2017 11:57)

    Oh yes, heerlijk! Ik ben gek op arrabiata! Mijn vriend vindt het vrij saai (wat?!) omdat er geen kip in zit. Zucht, mannen. Maar ik maak in dit geval geen concessies, een goede arrabiata, daar moet je niet aan rommelen!

  • #2

    Karlijn (dinsdag, 18 juli 2017 10:20)

    Toevallig at ik pasta arrabiata een paar dagen geleden met een groep mensen, maar iemand had er een potje hele peperkorrels doorheen gedaan dus toen was het iets te pittig en scherp geworden :')

  • #3

    Nicole (donderdag, 20 juli 2017 08:49)

    Ik ben dol op dit soort snelle recepten! En met pasta met tomatensaus kun je niet snel verkeerd gaan ;)

  • #4

    Merel (zaterdag, 22 juli 2017 00:41)

    @Ayla: Helemaal mee eens! En het is echt niet saai hoor :D

  • #5

    Merel (zaterdag, 22 juli 2017 00:42)

    @Karlijn: Haha ojee dat is inderdaad geen succes.

  • #6

    Merel (zaterdag, 22 juli 2017 00:43)

    @Nicole: Fijn he? Ik heb soms het idee dat het internet vol staat met ingewikkelde gerechten. Een goede basis is juist waar het om draait.