· 

Natuurlijke huidverzorging van My Green Universe + winactie

my green universe

Ik heb jullie hier al eerder vertelt over mijn probleemhuid. Door het stoppen met de pil is mijn huid erg vet geworden en kreeg ik steeds vaker last van acne. Dat is gelukkig redelijk onder controle nu, helaas betekend dat ook dat ik weer steeds vaker last van droge huid krijg, vooral op mijn benen en voeten heb ik hier last van. Van My Green Universe kreeg ik drie producten opgestuurd om dit tegen te gaan. Vandaag deel ik wat ik van deze producten vind. 

my green universe

Tisserand lavender body oil

Een van de producten die ik de afgelopen tijd heb getest is de lavender body oil van het merk Tisserand. Deze olie is helemaal natuurlijk en biologisch en is samengesteld uit verschillende soorten etherische oliën. De olie heeft een lavendel geur en belooft ontspannend, verzachtend en kalmerend te werken. De Tisserand lavender oil is helemaal vegan, biologisch en dierproefvrij.

Ingrediënten

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Moringa Oleifera Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Peel Oil, Citrus Reticulata (Mandarin) Peel Oil, Origanium Majorana (Marjoram) Leaf Oil, Tocopherol, Achillea Millefolium (Yarrow) Oil, Fusanus Spicatus (Sandal) Wood Oil, Citrus Aurantium (Orange) Leaf Oil, Citrus Aurantium Amara (Orange Blossom) Flower Oil Linalool*, Limonene*, Citral*, Geraniol*, *Naturally occurring within essential oils.

Gebruik

Ik heb de olie zowel als verzorging als massage-olie gebruikt. De olie zit in een handige spuitfles waardoor het makkelijk is om te doseren en de verpakking hygiënisch blijft. De lavendelgeur is best wel lekker er niet te sterk. Ik kan niet goed zeggen of ik ook echt meer ontspannen raak van deze body oil, maar mijn huid wordt er in ieder geval blij van. Na het gebruik van de olie is mijn huid zachter en zijn droge plekjes als sneeuw voor de zon verdwenen. Wat ik zelf niet zo fijn vind aan de olie is dat 'ie niet zo snel intrekt en er een olie-laagje op mijn huid blijft liggen. Ik gebruik de olie dan ook niet dagelijks en alleen op plekjes waar het echt nodig is. Als massageolie vind ik 'm wel heel erg fijn. 

my green universe
my green universe

Barefoot SOS - Daily rich body lotion

Eerder probeerde ik al een shampoo voor een droge hoofdhuid van het merk Barefoot SOS en was daar erg tevreden over. Ik was dan ook al gelijk enthousiast toen ik twee andere producten van Barefoot mocht testen. Een van die producten is de daily rich body lotion. Barefoot SOS belooft dat deze vegan body lotion verzorgt, hydrateert en zorgt voor een soepele en zachte huid. De body lotion is door de natuurlijke ingrediënten en etherische oliën ook geschikt voor mensen die last hebben van eczeem of mensen met een probleemhuid.   

Ingrediënten

Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Pentaerythrityl Distearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Argania Spinosa Kernel Oil, Cetearyl Glucoside, Caprylyl Glycol, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Sodium Stearoyl Glutamate, Lactobacillus/Portulaca Oleracea Ferment Extract, Limonene*, Alcohol, Caprylhydroxamic Acid, Allantoin, Calendula Officinalis Flower Extract, Panthenol, Canola Oil, Stellaria Media Extract, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Arctium Lappa Root Extract, Linalool*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Daucus Carota Sativa Seed Oil, Geraniol*, Daucus Carota Sativa Root Extract, Citral*, Citronellol*, Phenoxyethanol, Hydroxycitronellal, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Beta-Carotene, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Butylene Glycol, Hexylene Glycol, Citric Acid. *Naturally occurring within essential oils.

Gebruik

De daily rich body lotion is makkelijk te verdelen op de huid en trekt snel in. Ik heb de lotion gebruikt na iedere douchebeurt en kan er eigenlijk heel erg kort over zijn: deze bodylotion doet wat ie belooft te doen. De crème is makkelijk aan te brengen en laat geen vettig laagje achter op je huid. Al met al een aanrader dus!

my green universe

Barefoot SOS - Face & Body rescue cream

Het andere product van Barefoot SOS dat ik testte is de Face & Body rescue cream. En de naam zegt het al, deze crème is je redder in nood bij droge plekjes. Ik heb zelf meerdere van die eeuwig droge plekjes op mijn lichaam dus ik kan zo'n redder in nood prima gebruiken. De rescue cream belooft intensief te voeden, de huid te beschermen en te kalmeren. 

Ingrediënten

Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Pentaerythrityl Distearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Phenoxyethanol, Cetearyl Glucoside, Sodium Stearoyl Glutamate, Lactobacillus/Portulaca Oleracea Ferment Extract, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Limonene,* Alcohol, Allantoin, Calendula Officinalis Flower Extract, Panthenol, Canola Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Stellaria Media Extract, Arctium Lappa Root Extract, Linalool*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Daucus Carota Sativa Seed Oil, Geraniol*, Daucus Carota Sativa Root Extract, Citronellol*, Caprylyl Glycol, Hydroxycitronellal, Citral*, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Beta-carotene, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Butylene Glycol, Hexylene Glycol, Citric Acid. *Naturally occurring within essential oils.

Gebruik

Ook over het gebruik en werking van deze rescue cream kan ik weer kort zijn. Barefoot SOS is gewoon een fijn merk met goed werkende producten. De crème heeft ervoor gezorgd dat mijn extreem droge plekken na een weekje zo goed als verdwenen zijn. Ook fijn: er blijft geen vettig laagje achter op de huid. Ik ben enthousiast dus. 

my green universe

My Green Universe

De producten uit dit artikel kreeg ik van My Green Universe, bij deze webshop kan je terecht voor natuurlijke en biologische verzorgingsproducten. Naast de merken  Tisserand en Barefoot SOS verkoopt My Green Universe ook producten van het merk Le Château du Bois. Al deze merken werken alleen met natuurlijke en duurzame ingrediënten voor hun producten en zijn helemaal dierproefvrij.

my green universe

Winactie + kortingscode

En dan komt het leukste gedeelte van dit artikel, ik mag namelijk een handverzorging pakketje van Tisserand weggeven aan een van mijn lezers! Het pakketje ziet er als volgt uit:

Wat moet je doen om kans te maken?

  • Like My Green Universe en Blackbirds and Cakes op Facebook
  • Tag een vriend onder het Facebookbericht van dit artikel
  • That's it! Meedoen kan tot en met 21 juli 2017 18:00, in de avond wordt de winnaar bekend gemaakt

Niet gewonnen? Je kunt deze en alle andere producten van My Green Universe namelijk met 15% korting kopen met de kortingscode "BNC15PCT". Deze code is geldig t/m 31 juli 2017. 

Ik ben benieuwd wat je van deze reviews vond en of je mee gaat doen aan de winactie. Laat je het me weten in de reacties? 

Gerelateerde posts

duurzaam shoppen
Duurzaam shoppen, hoe doe je dat eigenlijk?
natuurlijke zonnebrand
Natuurlijke zonnebrand: Godess Garden
lumabelle
Cruelty free & Clean shoppen bij Lumabelle

Reactie schrijven

Commentaren: 0