· 

VIDEO: Makkelijk vegan meal prep binnen 1 uur!

vegan meal prep

Er staat weer een nieuwe video voor jullie klaar! Deze keer met drie recepten. De video staat namelijk helemaal in het teken van meal preppen. De recepten en natuurlijk de video vind je hier onder. 

Meal preppen

Voor wie geen idee heeft wat meal preppen is nog even een kleine introductie. Meal preppen is het voorbereiden van eten in grote porties zodat je gedurende de week of dag niet meer of alleen minimaal hoeft te koken. Je maakt grote porties eten in een keer die je bewaard in je koelkast of vriezer zodat je voor een aantal dagen gezond eten hebt.

Zelf heb ik lange tijd veel aan meal preppen gedaan. Het afgelopen half jaar is dat wat minder geworden door dat ik het steeds drukker kreeg. Gevolg was dat ik juist alleen maar meer aan het koken was, ongezonder at omdat ik weinig zin had om te koken en minder energie kreeg daardoor. Dus sinds kort ben ik weer aan het preppen geslagen. 

Op een vrije dag maak ik een aantal makkelijke gerechten waardoor ik de rest van de week meer tijd over heb voor mijn andere bezigheden. 

De recepten uit de video zijn binnen een uur klaar zijn voor vier porties. Die vier porties kun je verdelen over verschillende dagen of je eet er met meerdere personen van. 

Deze maaltijden vul ik aan met verschillende tussendoortjes. Vaak neem ik fruit mee naar het werk, vegan repen of een plakje bananenbrood

Chia pudding met mango puree (5 min)

vegan meal prep

Ingrediënten

- 700 ml plantaardige melk

- 12 el chiazaadjes

- 2 tl vanille

- Rijpe mango

Bereiding

- Meng de plantaardige melk, chiazaadjes en vanille in een grote kom of maatbeker, dek af en laat overnacht opstijven in de koelkast

- Schil de mango, verwijder de pit en meng in de blender tot een puree

- Verdeel de chia pudding over 4 glazen en verdeel er de mango puree over

Quinoa salade met gedroogde abrikoos (15 min)

vegan meal prep

Ingrediënten

Voor de dresssing:

- Sap van 1 sinaasappel

- 2 el apped cider vinegar

- 1/8 tl zout

- 1 tl komijn

- 2 el tahin

- 1 el olijfolie

Voor de quinoa:

- 200 g quinoa

- 15 gedroogde abrikozen

- Komkommer

- Handje pistache

- Handje rucola


Bereiding

- Kook de quinoa zoals voorgeschreven op de verpakking, laat afkoelen en zet apart

- Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet apart

- Snij de komkommer en abrikoos is blokjes en hak de pistache grof

- Meng de quinoa met de dressing, pistache, abrikoos en komkommer

- Verdeel de quinoa over 4 porties en serveer met rucola

Rode linzen curry soep (30 minuten)

vegan meal prep

Ingrediënten

- 1 ui

- 1 rode paprika

- 1/2 jalopeno peper

- 2 tenen knoflook

- 1 tl gember, geraspt

- 1/2 tl zout

- 1 tl kerriepoeder

- 1/2 tl kaneel

- 3 el tomatenpuree 

- 200 g gedroogde rode linzen

- 400 ml kokosmelk

- 1 blik kikkererwten

- 500 ml water


Optionele toppings: sesamzaadjes, sriracha, kokos yoghurt, bosui en kokosflakes

Bereiding

- Snijd de ui en jalopeno fijn, en de paprika in blokjes

- Verhit een beetje kokosolie in een grote pan en bak hierin de ui, rode paprika en jalopeno ongeveer 5 minuten op middel hoog vuur

- Snijd ondertussen de knoflook fijn en rasp de gember. Voeg de knoflook, gember, kruiden en tomatenpuree toe en bak nog eens 4 minuten

- Voeg vervolgens de kokosmelk, linzen, kikkererwten en het water toe aan de pan en breng aan de kook

- Laat de soep ongeveer 25 minuten zachtjes koken

- Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met je favoriete topping

Vegan food made easy! Wat vind jij van deze recepten, het filmpje en meal preppen? Laat het me weten in de reacties. Ik zou het ook super leuk vinden wanneer je mij gaat volgen op YouTube. Mijn kanaal vind je hier

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Marianne (donderdag, 03 augustus 2017 02:02)

  Wat leuk dat je weer een video hebt gemaakt! En zelfs geïntroduceerd, ziet er super uit! Vond je het spannend of viel het mee? :-) Oh, een lekkere recepten, ik ga ze onthouden!

 • #2

  Merel (vrijdag, 04 augustus 2017 00:58)

  @Marianne: Ik vond het echt super spannend zelfs, haha. Dankjewel! :)

 • #3

  Hermien - KouweKleren (dinsdag, 10 april 2018 12:04)

  Lekker allemaal! Ik kook bijna nooit voor één dag, ik kook bewust meer of er blijft gewoon een restje over voor in de koelkast of vriezer. Ik houd erg van koken, maar het voelt ook altijd als een luxe om het één of twee keer per week niet te hoeven, zonder naar afhaal o.i.d. te grijpen. Ik werk ook vaak rond etenstijd, dus dan is het helemaal lekker om gewoon iets voor het grijpen te hebben in plaats van 's ochtends al in de keuken te gaan staan. Soep is altijd een een goede, ik vind de de jalapeno een leuk idee in de linzensoep, die ga ik zeker proberen!

 • #4

  Merel (dinsdag, 10 april 2018 12:57)

  @Hermien: Mee eens inderdaad, koken vind ik leuk maar 3 x op een dag gaat me te ver, haha. De linzensoep is een van de favorieten hier thuis, ik denk dat ik 'm volgende week maar weer als meeneem-lunch ga maken :)