· 

5 x vegan 15 minutes meals

makkelijke vegan recepten

Ik merk dat steeds vaker wanneer ik aan vrienden of familie vraag hoe het met ze gaat, het antwoord druk is. Zelf ervaar ik dat drukke ook. Op het werk hebben we een volle planning en wanneer ik thuis kom wacht er een stapel huishoudelijke taken en sociale verplichtingen op me. Wat is er dan fijner om in een kwartiertje een maaltijd op tafel te hebben?

15 minutes meals

Toen ik nog niet veganistisch was, keek ik graag naar de kookshow 15 minutes meals van Jamie Oliver. Vol verwondering en verbazing keek ik naar hoe hij de meest uitgebreide gerechten op tafel zette in maar 15 minuten. Nu zijn we natuurlijk niet allemaal zo snel als Jamie Oliver, maar ik denk dat we wel allemaal in 15 minuten een gezonde maaltijd op tafel willen hebben. 

Ik dook mijn eigen archief in en maakte een overzichtje met 5 x vegan 15 minutes meals voor iedere werkdag. 

Pittige pasta arrabiata

vegan 15 minutes meal

Pasta is denk ik het ultieme snelle gerecht wat wekelijks bij iedereen op het menu staat. Ik ben zelf ook gek op pasta en deze simpele pasta arrabiata is een van mijn favorieten! Dit gerecht staat gegarandeerd binnen 15 minuten op tafel en valt bij iedereen in de smaak. Hou je niet zo van pittig? Pas dan de hoeveelheid chiliflakes aan voor een mildere smaak.

Pita pizza

vegan 15 minutes meal

Deze pita pizza's kunnen prima als avond eten. Je kunt volop variëren met de toppings en extra groenten toevoegen. Tip: maak er een paar extra zodat je ze de volgende dag mee kunt nemen naar school of werk als lunch.

Recept: Pita pizza

Rode curry kokos soep

vegan 15 minutes meal

Vroeger dacht ik altijd dat soep maken een enorm tijdrovende klus was. Ik had het idee dat de soep uren moest trekken en je veel snijwerk zou hebben. Gelukkig is dit niet bij iedere soep het geval! Deze rode curry kokos soep staat namelijk binnen 15 minuten op tafel. 

Rainbow summer rolls

vegan 15 minutes meal

Deze rainbow summer rolls zien er niet alleen heel feestelijk uit, ze zijn ook nog eens snel klaar! Wanneer je ze voor het eerst gaat maken is het misschien wat prutsen, maar oefening baart kunst! Bij het recept zit een receptvideo, zo kun je de kunst van het rollen afkijken. 

Summer salad met watermeloen

vegan 15 minutes meal

Een lekker fris gerechtje om dit lijstje mee af te sluiten! Salades met quinoa zijn over het algemeen vrij snel klaar. Je kookt de quinoa in 10 minuutjes gaar, ondertussen maak je een dressing en snij je de ingrediënten. Zo staat er binnen no time een voedzame maaltijd op tafel! Deze quinoa salade met watermeloen is een van mijn favorieten voor in de zomer.

Wat is jouw favoriete snelle maaltijd voor doordeweeks? Of ga je een van deze vegan 15 minutes meals maken?  Laat het me weten in de reacties! 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Marianne - Groene stapjes (maandag, 14 augustus 2017)

    Fijn overzichtje! Die pasta arrabiata komt zeker een keer hier op het menu te staan, dank je wel :-)

  • #2

    Merel (dinsdag, 22 augustus 2017 01:01)

    @Marianne: Dankjewel! :) Voor de kinderen zou je dan een iets minder pittige variant kunnen maken bijvoorbeeld.