· 

Makkelijke vegan pancakes

vegan pannenkoeken

Je kent het wel, dat beeld uit Amerikaanse films en series waar bij ieder gezin in de ochtend een stapel dikke kleine pannenkoekjes op tafel staat. Ik was altijd mega jaloers wanneer het weer voorbij kwam op tv. Zo wou ik mijn dag ook wel beginnen. En als ik iets wil, dan doe ik dat gewoon! Met deze vegan pancakes begin je de dag extra feestelijk. 

De perfecte vegan pancakes

Ik heb in de afgelopen jaren al een hoop vegan pancake recepten geprobeerd. En het vinden van een ideaal recept is eerlijk gezegd niet eens zo makkelijks als het op het eerste gezicht lijkt. Sommige recepten zijn te machtig of te zoet en bij andere krijg je weer een te compacte structuur. Wie had ooit gedacht dat de zoektocht naar de perfecte vegan panckes zo moelijk zou zijn. 

Deze pannenkoekjes zijn gemaakt met speltmeel en door de overige ingrediënten vallen ze niet zo zwaar op de maag. Wanneer je van kaneel houdt (net als ik) dan ga je deze vegan pancakes extra waarderen. Ze hebben namelijk een subtiele kaneel smaak, echt super lekker! En het allerbeste nieuws is dat ze ook nog eens super makkelijke te bereiden zijn! 

Dus komen je nichtjes logeren, wil je je lief verrassen met een ontbijtje of heb je zelf gewoon enorm veel zin in pannenkoekjes? Dan moet je echt deze makkelijke vegan pancakes maken! 

vegan pannenkoeken

Ingrediënten

Voor een grote stapel pancakes

- 125 gram speltbloem

- 1 el kokosbloesemsuiker

- 1/8 tl zout

- 2 el bakpoeder

- 250 ml havermelk

- 2 el plantaardige olie (gesmolten kokosolie of olijfolie)

- 1 tl kaneel

Bereiding

- Meng de bloem, suiker, zout, kaneel en bakpoeder met elkaar in een grote kom

- Voeg de havermelk en olie toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag zonder klontjes

- Verwarm een pan op middel-hoog vuur en voeg een klein beetje (kokos)olie toe aan de pan

- Schep 1/4 cup van het beslag in de pan. Wanneer er bubbels aan het oppervlak van de pannenkoek komen en de zijkanten droog zijnm draai je de pannenkoek om en bak je 'm nog 1 minuut. Herhaal tot het beslag op is

- Stapel de pancakes op en serveer met vers fruit, stroop, chocolade, nootjes of wat je lekker vindt.

vegan pannenkoeken

Wie ga jij verrassen met deze vegan panckes? Of eet je ze liever allemaal zelf op? Laat het me weten in de reacties of tag je creatie met #blackbirdsandcakes op social media.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Yolanda Boer (zondag, 10 februari 2019 02:08)

    Wij eten deze nu regelmatig op zondagmorgen Merel en vinden ze heerlijk! We hadden al vaker vegan pannenkoeken gegeten, ook in restaurants, maar niets zo lekker als deze!! Konden we natuurlijk weten, want vinden alle recepten van jou zo smaakvol:)

  • #2

    Merel (maandag, 11 februari 2019 07:30)

    @Yolanda: Ik word telkens zo blij van jullie lieve berichtjes! Ontzettend leuk om te horen dat ze zo in de smaak vallen. Ik maakte ze toevallig laatst ook weer eens en ze zijn inderdaad wel erg lekker en super luchtig!