· 

By Lima & Brand Mission - Groene hotspots Haarlem

hotspots haarlem

Eindelijk heb ik een bezoekje gebracht aan Haarlem! Deze stad stond al heel erg lang bovenaan mijn lijstje maar het kwam er steeds maar niet van. Vorige week pakte we dan eindelijk te trein om een middagje naar Haarlem te gaan. Vandaag deel ik twee groene hotspots in dit artikel: healthy eetcafé By Lima en eco en fair fashion winkel BrandMission.

hotspots haarlem

By Lima

Onze eerste stop in Haarlem was By Lima. Een duurzaam en gezond eetcafe met klein winkeltje in een super leuk oud pandje. Op het terras was het gezellig druk dus wij zochten binnen een plekje. Het pand ziet er niet alleen van buiten leuk uit, ook van binnen wordt ik er helemaal blij van! Het interieur is licht en op de vloer liggen Portugese tegeltjes. Op de muren en in het interieur vind je een aantal fijne vintage vondsten, ik wordt hier blij van! 

Wat ik ook een leuk detail vind is dat sommige items in het interieur te koop zijn. Zo hangen er verschillende schilderijtjes met een prijskaartje aan de muur. Daarnaast is er ook een klein gedeelte van de zaak ingericht als winkel. Je kunt hier onder andere kookboeken, servies en kaartjes kopen. 

By Lima
By Lima

En dan nu over naar het belangrijkste deel, het eten! Bij By Lima kun je terecht voor all day breakfast, de lekkerste broodjes, salades, taartjes, cocktails en sinds kort ook voor avondeten. Een groot deel van de kaart is geschikt voor vegetariërs en ook aan veganisten is gedacht.  Op de menu kaart staat duidelijk aangegeven wat vegan is of wat er eventueel kan worden geveganized. 

We namen voor lunch een zoete aardappel kokos soep en een boterham met zoete aardappel hummus, avocado en mango salsa. Beide vielen goed in de smaak, voor het broodje en de mango salsa waren echte aanraders!

Op de een of andere manier kan ik nergens de deur uit gaan zonder de taart geproefd te hebben. Er was veel te veel keuze en het was lastig kiezen tussen al het lekkers. Bijna alle taarten bij By Lima zijn vegan, echt super om te zien dat iedereen zo genoot van een vegan taartje. Uiteindelijk ging ik voor de bounty cheesecake en nam Jeroen de vanille framboos cheesecake. Het zag er beide erg mooi uit en het smaakte net zo goed. 

ByLima, Zijlstraat 65, Haarlem. Geopend van maandag t/m zondag, voor meer info zie de website.

By Lima
By Lima

BrandMission

Op een minuut lopen van By Lima vind je de eco en fair fashion winkel BrandMission. Ik was al bekend met de BrandMission webwinkel, maar een "echte" winkel bezoeken is toch net even wat leuker. In de winkel vind je een grote collectie aan kleding, tassen, schoenen, cosmetica en sieraden. En dat allemaal fair, eco en van hippe merken. Wat ik zo fijn vind aan dit soort winkels is dat ik niet uren hoef te Googlen of een merk wel echt duurzaam is, al het voorwerk is al gedaan en ik kan dus zorgeloos shoppen. 

hotspots haarlem
hotspots haarlem

Ik stond vooral versteld van de grote schoenencollectie bij BrandMission. In de winkel staan meerdere modellen van merken als Matt & Nat, Toms, Veja en The Rice Co. Van die laatste kocht ik een paar espadrilles en ik ben er erg happy mee! Ze zitten heerlijk, voelen stevig aan en ze zijn ook nog eens duurzaam, hier spreekt een helemaal blij groen meisje dus. De winkelruimte is behoorlijk groot voor een duurzame winkel en ook qua kleding is er een breed aanbod van verschillende fair fashion merken. 

hotspots haarlem

Voor duurzaam shoppen ben je vaak aangewezen op webwinkels. Ik ben dan ook super blij met hippe winkels als BrandMission waar je ook live de kleding kunt bewonderen. Het is echt een aanrader om deze winkel te bezoeken als je nieuw bent in eco en fair kleding en graag eens wat meer wilt weten over de verschillende merken en wilt kijken wat er goed bij jouw stijl past.

Brand Mission, Zijlstraat 85, Haarlem. Geopend van maandag t/m zondag, website

hotspots haarlem

Haarlem is echt een super toffe bestemming voor een weekendje of dagje weg in eigen land. Het oude centrum is enorm gezellig en er zijn genoeg toffe winkels en hippe eetcafeetjes te vinden. Heb jij nog aanraders voor mij voor een volgend bezoekje aan Haarlem? Of ga je een van deze groene hotspots bezoeken? Laat het me weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Djuli (zondag, 27 augustus 2017 01:42)

    Deze staan allebei heel hoog op mijn lijstje! Mooie foto's heb je gemaakt! Mmmm die taartjes!

  • #2

    Merel (vrijdag, 01 september 2017 00:32)

    @Djuli: Doen hoor! Haarlem zelf is ook echt heel erg leuk om een dagje rond te lopen.