Vegan spaghetti carbonara met kokos bacon

vegan spaghetti carbonara

"Ja maar bacon", "ja maar ei", "ja maar kaas", zo maar een greep uit excuses om niet plantaardig te gaan eten. En bij deze verklaar ik al deze excuses ongeldig. Vandaag deel ik het recept voor vegan spaghetti carbonara en dat recept bevat origineel gezien al deze excuus ingrediënten. 

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de kokos bacon:

- 25 g kokosflakes
- Flinke snuf zout

- 1/2 tl gerookte paprika poeder

- 1/2 tl paprika poeder

- 1/2 tl liquidsmoke

- 1/2 tl knoflookpoeder

- 1/2 tl uienpoeder

- 2 tl olijfolie

Voor de parmazaanse kaas:

- 50 g walnoten

- 4 el edelgistvlokken

- Flinke snuf zout

Voor de vegan spaghetti carbonara:

- 225 g spaghetti

- Olijfolie

- 200 ml groentebouillon 

- 2 tl witte miso

- 1 klein teentje knoflook, geperst

- 1 tl uienpoeder

- 100 g cashewnoten, minimaal 4 uur geweekt

- Vers gemalen peper en zout

- Handje peterselie , gehakt


Bereiding

- Week de cashewnoten minimaal 4 uur voordat je gaat koken, ben je het vergeten? Geen probleem! Je kunt de cashewnoten ook 15 minuten koken.

- Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de kokosflakes met de ingrediënten voor de kokos bacon. Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de kokosflakes hier over uit. Bak de kokos bacon ongeveer 7 a 9 minuten in de oven op 180 graden. De kokos bacon moet krokant worden maar mag niet aanbranden, dit gaat best hard dus hou 'm aan het eind van de baktijd goed in de gaten.

- Doe de ingrediënten voor de parmazaanse kaas in een blender of keukenmachine en meng met de pulseknop tot een grof meel.

- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, besprenkel met een beetje olijfolie, schep om en zet apart tot de rest klaar is.

- Maak cashewroom door de geweekte cashewnoten met 100 ml water in een blender te mengen tot een gladde room. 

- Verwarm de bouillon in een pannetje, voeg hier de miso aan toe en verwarm op middel-hoog vuur tot de miso helemaal is opgelost. Zet het vuur lager en voeg de geperste knoflook en uienpoeder toe en meng. Voeg vervolgens de cashewroom, peper en zout naar smaak toe. Verwarm de saus 5 a 10 minuten tot een dikke romige saus ontstaat terwijl je de saus blijft roeren met een garde.

- Meng de spaghetti voor het serveren met de carbonara saus en een deel van de kokos bacon. Verdeel de spaghetti carbonara over twee borden, besprenkel met de parmazaanse kaas, de overige kokos bacon en gehakte peterselie.

vegan spaghetti carbonara

Oja, help je me de volgende keer herinneren dat het bij spaghetti zo'n beetje onmogelijk om een smakelijke foto te maken? Wat een gedoe! #firstworldproblems. Lukt het jou wel een mooie foto van dit gerecht te maken? Deel dan je creaties met #blackbirdsandcakes.

Commentaar schrijven

Commentaren: 6
  • #1

    Djuli (donderdag, 05 oktober 2017 13:39)

    Wow super lekker dit! Goed idee die kokosbacon!

  • #2

    Merel (vrijdag, 06 oktober 2017 02:58)

    @Djuli: Kokos heeft echt de perfecte structuur hiervoor! Een beetje taai in het midden en het wordt snel knapperig in de oven, echt heel erg lekker!

  • #3

    Karlijn (vrijdag, 06 oktober 2017 10:21)

    Wat slim om met kokos bacon te maken! Dat is toch wel een van de dingen die ik zo nu en dan mis bij het eten, dus ik ga dit zeker een keer proberen!

  • #4

    Desi (zondag, 08 oktober 2017 04:21)

    Woooow dit lijkt me lekker!

  • #5

    Merel (woensdag, 11 oktober 2017 01:48)

    @Karlijn: Zeker proberen! Het is echt een keer iets anders :)

  • #6

    Merel (woensdag, 11 oktober 2017 01:50)

    @Desi: Dankjewel! Het is ook gewoon erg lekker, haha!