· 

Vegan apps

vegan apps

We zijn allemaal onlosmakelijk verbonden met ons mobieltje en daarmee de rest van de wereld. We appen, bellen, mailen, facebooken en wordfeud-en er op los. Maar er is ook nog een ander doel wat super handig kan zijn met je telefoon en dat zijn vegan apps. Hiermee heb je overal handige tips en recepten bij de hand. In dit artikel deel ik mijn favoriete vegan apps.

Happy Cow

Happy Cow ken je misschien al wel van de gelijknamige website. Maar er is dus ook een app waarmee je alle vegan hotspots bij de hand hebt. Met de app vind je vegan(friendly) over de hele wereld. Op de app kun je per stad bekijken in welke restaurants je terecht kunt en heeft ook een kaart functie waarmee je de restaurants ook daadwerkelijk kunt vinden. Happy Cow heeft me al enorm vaak gered wanneer ik op reis ben en honger heb, echt een aanrader dus!

De HappyCow app koop je voor €4,49 in de appstore. 

Vegaholic

De Vegaholic app is voor de vegans onder ons die wel van een drankje houden zo nu en dan. Deze app is opgezet door Barnivore en je kunt er op een feestje of in de kroeg altijd mee checken of een drank vegan is. Je kunt zoeken op een merknaam of scrollen door de database om te zien of jouw favoriete drankje helemaal vrij van dierlijke hulpproducten is. 

De Vegaholic app koop je voor €2,29 in de appstore.

Veganagogo

Als je regelmatig naar verre oorden reist is de veganagogo app jouw nieuwe reisbuddy! De app heeft een vertaaloptie waarmee je een aantal standaard zinnen in meer dan vijftig talen kan laten vertalen. Zo kun je met een druk op de knop uitleggen dat je vegan bent en wat dit inhoudt, maar ook laat de app je vertalingen zien om mensen te bedanken voor de lekkere maaltijd. 

De Veganagogo app koop je voor €3,49 in de appstore.

Oh She Glows

De blog en kookboeken van Angela Liddon, beter bekend onder de naam Oh She Glows, zijn echt een enorme inspiratiebron voor mij. Ik ben verliefd op haar mooie foto's en de recepten zijn stuk voor stuk heerlijk. Al haar nieuwe recepten plaatst Angela in de Oh She Glows app. De app is prachtig vormgegeven en heerlijk om doorheen te scrollen.

De Oh She Glows app koop je voor €2,99 in de appstore.

Gonutss

Gonutss is een soort vegan vertaalmachine voor recepten en producten. Wil je een recept veganizen of ben je op zoek naar een alternatief voor een product? Zoek deze dan in de Gonutss app. De app geeft je vegan recepten voor klassiekers, informatie over voedingsstoffen en productinformatie. Ik vind het echt een super handige app en denk dat het echt een uitkomst biedt voor beginnende vegans. 

De Gonutss app is gratis te downloaden in de appstore.

Vegsafe

De app Vegsafe geeft een overzicht van de verschillende soorten e-nummers en geeft aan of ze al dan niet vegan zijn. Enorm handig om zo'n lijstje bij je te hebben in de supermarkt want etiketten lezen en begrijpen blijft soms lastig met al die e-nummers.

De Vegsafe app is gratis te downloaden in de appstore. 

Cruelty Free

Cruely Free geeft je een overzicht van cosmetica en schoonmaak merken en producten die dierproefvrij zijn. Er zit ook een scan-functie op de app waarmee je barcodes kan scannen, ik heb het even uitgeprobeerd in mijn eigen badkamerkast en hij herkent niet alle producten maar wellicht werkt het met andere producten wel.

De Cruelty Free app is gratis te downloaden in de appstore.

Was jij al bekend met deze vegan apps? Of heb jij nog aanvullingen op dit lijstje? Laat het me weten in de reacties! 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Karlijn (zondag, 29 oktober 2017 14:23)

  Wat handig, Vegsafe heb ik het gelijk gedownload! Ik heb wel eens vaker in de supermarkt dingen staan googlen, maar met een app gaat dat toch een stuk sneller.

 • #2

  Merel (maandag, 30 oktober 2017 13:24)

  @Karlijn: Heel herkenbaar inderdaad, zo'n gedoe, haha!

 • #3

  Stéphanie B. (zaterdag, 04 november 2017 16:58)

  Oh super artikel, tof dat je deze hebt gedeeld! Happy Cow is inderdaad wel een hele goeie en handig dat deze ook gratis raad te plegen valt op een internet browser. Bedankt hiervoor, ik had nog van enkele nooit gehoord.

 • #4

  Merel (maandag, 06 november 2017 03:01)

  @Stephanie: Dankjewel! Daarvoor doe ik het :) Happy Cow is overigens wel gratis voor android schijnt.