· 

Hoera! Blackbirds and Cakes is jarig (+ winactie)

blackbirds and cakes

Hoera! Mijn blog bestaat een jaar. Om mijn blog-verjaardag te vieren heb ik een aantal leuke feitjes en jullie favoriete artikelen op een rijtje gezet en geef ik maar liefst twee hele lekkere prijzen weg.

Ik kan bijna niet geloven dat ik nog maar een jaar aan het bloggen ben geslagen. Wanneer ik terug kijk op de afgelopen periode is er zoveel gebeurt en veranderd in mijn (blog)leven. Dat had ik mezelf een jaar geleden nooit kunnen bedenken.

Toen ik een jaar geleden begon met bloggen was het doel met name recepten delen. Ik heb mijn blog in oktober vorig jaar aangemaakt, maar het openbaar maken van mijn blog was pas een maand later in november. Eerlijk gezegd had ik toen alleen gedacht dat mijn moeder dit zou lezen (hoi mam!), maar al snel bleek dat er veel meer mensen geïnteresseerd waren in mijn vegan recepten, struggles met minimalisme en zero waste leven, reisverhalen en vegan tips. Als een soort terugblik heb ik een aantal facts en jullie favoriete artikelen op een rijtje gezet. 

Facts

Misschien vinden jullie dit helemaal niet interessant, maar ik vond het wel leuk om dit terug te zoeken. Ik heb een aantal leuke feitjes over mijn blog en taartenwinkeltje op rijtje gezet.

 • Het eerste artikel dat ik schreef was dit artikel over hotspots in Rotterdam. En als ik dat zo terug lees is er inderdaad een hele hoop veranderd!
 • Het afgelopen jaar heb ik 166 artikelen online gezet.
 • Ik heb 73 taarten gebakken voor bestellingen. 
 • Gemiddeld komen er zo'n 6500 unieke bezoekers per maand op mijn blog.
 • Ver uit de meeste van jullie komen uit Noord-Holland.

5 best gelezen artikelen

vegan broodbeleg

#1: Vegan broodbeleg.

In dit artikel geef ik een overzichtje van verschillende soorten zoet, hartig broodbeleg en welke soorten boter vegan zijn.

vegan baked cheesecake

#2: Vegan baked cheesecake.

Ik begrijp eerlijk gezegd wel dat dit recept zo hoogt scoort! Deze taart is echt super lekker en romig en ik ben stiekem best wel trots op het recept. 

vegan chocolade

#3: Vegan chocolade uit de supermarkt

Schijnbaar zijn jullie net als ik gek op chocolade! Dit artikel staat nog niet zo lang online en behoort nu al tot een van mijn best gelezen blogs. 

vegan eten duur

#4: Is vegan eten duur? 7 bespaar tips.

Ik ben mijn blog een jaar geleden begonnen als vegan recepten/ hotspot blog, die recepten en hotspots hebben iets meer plaats gemaakt voor dit soort informatieve artikelen. Dit artikel over of vegan eten duur is en mijn bespaar tips was een van de eerste wat meer informatieve artikelen die ik schreef. 

courgette brownies

#5: Courgette brownies.

Deze brownies staan eigenlijk precies waar mijn recepten ook een beetje voor staan. Het is vegan, het is comfort food, maar toch net weer even wat anders dan wat je "normaal" krijgt. 

Toekomst

Eigenlijk heb ik niet echt heel erg wilde toekomstplannen met mijn blog. Ik wil gewoon verder gaan met wat ik leuk vind, en dat komt eigenlijk neer op hetzelfde als dat ik nu al doe. Recepten schrijven, foto's en video's maken, schrijven over duurzaamheid en reizen en heel veel lekkere taartjes bakken! Natuurlijk droom ik ook wel eens, bijvoorbeeld over het schrijven van een kookboek of het openen van een koffietentje of bakkerij, maar vooralsnog staat er niets op de planning. We zien wel wat de tijd brengt! 

Blackbirds and Cakes winactie

Om jullie te bedanken voor de support en lieve berichtjes het afgelopen jaar ga ik maar liefst twee prijzen weggeven! Meedoen werkt als volgt:

Prijs 1: Gepersonaliseerde taart voor 12 personen naar keuze.

De eerste prijs die ik weg geef is een gepersonaliseerde taart voor 12 personen naar keuze. De winnaar van deze prijs mag de taart komen ophalen in Nijmegen. Meedoen werkt als volgt:

 • Like mijn Facebook-pagina
 • Tag twee vrienden onder het bericht op mijn Facebookpagina over de winactie
 • Om extra kans te maken mag je het bericht delen op je eigen tijdlijn, dit is niet verplicht
 • Meedoen kan t/m 6 november 18:00

Prijs 2: Pakketje vol zoets

Het tweede pakketje is een doosje vol homemade koekjes en ander lekkers dat ik naar je op ga sturen. De winnaar moet in Nederland of België wonen. Meedoen werkt als volgt:

 • Volg mijn Instagram-pagina
 • Tag twee vrienden onder het bericht op mijn Instagrampagina over de winactie
 • Om extra kans te maken mag je het bericht reposten op je eigen feed, dit is niet verplicht
 • Meedoen kan t/m 6 november 18:00

Bedankt voor al jullie lieve berichtjes het afgelopen jaar en de support! Dat maakt mijn "werk" nog leuker. Heb je suggesties voor mijn blog of zijn er bepaalde artikelen die je graag meer wilt zien? Laat het me weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Greet (donderdag, 02 november 2017 10:10)

  Alweer een jaar wat gaat de tijd toch snel.Ik kijk elke dag even of je weer wat geschreven hebt.Of het recepten reizen of hotspots zijn je schrijft zo mooi en dan die prachtige foto's er bij geweldig een trotse moeder

 • #2

  Mariëlle (donderdag, 02 november 2017 12:16)

  Aaah! Ik pas de winacties (want gezond willen doen), maar ik kom je toch even feliciteren. Ga zo door <3

 • #3

  Iris (donderdag, 02 november 2017 13:48)

  Jaaaa, gefeliciteerd met je 1-jarigbestaan! Ik vind het echt leuk om dit te lezen en dat je ook zo gegroeid bent. Topper! Trouwens, ga alsjeblieft een kookboek maken, ik zou het kopen, haha :D

 • #4

  Merel (vrijdag, 03 november 2017 01:17)

  @Greet: Dankjewel mam! Super leuk om te horen allemaal :)

 • #5

  Merel (vrijdag, 03 november 2017 01:18)

  @Marielle: Wat lief! Dankjewel :)

 • #6

  Merel (vrijdag, 03 november 2017 01:24)

  @Iris: Thanks lieve Iris! Ja wat een verschil he om die oude berichten terug te lezen, haha! Ik ga in 2018 in ieder geval proberen een e-book te maken :)