· 

Pindakaas chiapudding met blauwe bessen chiajam

chiapudding

Toen ik een foto van dit vrolijke ontbijtje op Instagram postte met de vraag of je het recept op mijn blog zou willen zien was het antwoord eenduidig: ja. U vraagt, wij draaien! Dus bij deze het recept voor pindakaas chiapudding met blauwe bessen chiajam.

Pindakaas en jam, op het eerste gezicht niet de meest logische combinatie maar het is zo lekker samen! Eigenlijk zijn de beste combinaties op het eerste gezicht niet de meest logische. Wie had bijvoorbeeld ooit gedacht dat karamel en zeezout zo'n fantastische combinatie zouden zijn, of iets dat iets simpels als avocado en toast de beste lunch combo ooit zijn. 

Ik ben gek foodcombinaties die elkaar super goed aanvullen. Maar eigenlijk is pindakaas het product waar ik het meest mee combineer. Ik vind het super lekker op een tosti met banaan, ik dip er dadels in, eet het in combinatie met sambal of chocolade en maak er zelfs soep van. Je kunt best zeggen dat ik enigszins verslaafd ben aan pindakaas. 

Voor dit recept combineer ik pindakaas met chiapudding, en dat combineer ik dan weer met chiajam gemaakt van blauwe besssen. En ik kan je beloven, dat is echt een match made in heaven! 

chiapudding

Ingrediënten:

Voor twee ontbijtjes

Voor de pindakaas chiapudding:

- 350 ml amandelmelk

- 1 tl vanille (optioneel)

- 1 el ahornsiroop
- 3 el pindakaas

- 60 g chiazaadjes

Voor de blauwe bessen chiajam:

- 150 g blauwe bessen (vers of bevroren)

- 1 el ahornsiroop

- 1/2 tl kaneel

- 1/2 tl vanille (optioneel)

- 2 el chiazaadjes


Hoe maak je chiajam?

- Doe de blauwe bessen samen met de ahornsiroop in een pannetje en verwarm op middel hoog vuur. Laat de bessen een paar minuten pruttelen terwijl je regelmatig roert. Zet het vuur lager en prak de bessen met een vork. Laat de jam nog een paar minuutjes pruttelen tot het begint in te dikken en de bessen uit elkaar zijn gevallen.

- Voeg de chiazaadjes, vanille en kaneel toe en haal de pan van het vuur. Verdeel de chiajam over twee glaasjes of bakjes en laat afkoelen.

Hoe maak je pindakaas chiapudding?

- Blend de amandelmelk samen met de ahornsiroop, vanille en pindakaas tot het goed is gemengd. 

- Breng het mengsel over in een bakje en voeg de chiazaadjes toe. Roer het goed en laat het voor ongeveer vijf minuten staan.

- Roer de chiapudding nog eens goed door en verdeel over de twee glaasjes waarin je de chiajam hebt gedaan.

- Laat het ontbijtje opstijven in de koelkast voor minimaal 3 uur.

- Serveer optioneel met pinda's, verse bessen en een stukje (gesmolten) chocolade. 

Tip: pin dit recept voor later

chiapudding

Wordt jij helemaal blij van dit super lekkere ontbijtje? Laat het me weten in de reacties of deel jouw creatie op social media met #blackbirdsandcakes.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Lisa (woensdag, 24 oktober 2018)

    Leuk en origineel recept! Welke vanille gebruikte jij? Essence uit zo'n flesje of verse vanille uit zo'n stokje?

  • #2

    Merel (donderdag, 25 oktober 2018 00:22)

    @Lisa: Het maakt niet zo veel uit welke vanille je gebruikt. Soms gebruik is poeder of een stokje, soms aroma, soms essence. Dat is allemaal 1:1 voor elkaar in te wisselen :)