· 

Vegan pepernoten tiramisu

vegan pepernoten tiramisu

Zoek niet verder hoor, je hebt je vegan 5 december recept gevonden! Het is deze vegan pepernoten tiramisu geworden. Een laagje pepernoten met espresso en likeur, een romige vanille laag en een chocolade laag. Echt geloof me, dit is zo lekker en heel je familie gaat versteld staan van dit recept!

Om alvast helemaal in de Winterse sferen te komen deel ik dit recept voor vegan pepernoten tiramisu alvast. Dan kun je met een gerust hard een vegan Sinterklaas vieren. Want ja, de december maand is natuurlijk ook al super stressvol zonder dat je hoeft na te denken over wat je gaat eten. Dan weet je gelijk wat je kunt maken volgende week op pakjes avond en hoef je alleen nog maar de cadeautjes voor de surprise in te pakken en een gedicht te schrijven.

pepernoten tiramisu

Ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de pepernoten laag:

- 200 g kruidnoten (zie hier welke kruidnoten vegan zijn)

- Twee kopjes espresso

- 2 el tia maria 

Voor de vanille laag:

- 75 g onbewerkte cashewnoten, geweekt

- 60 ml amandelmelk

- 75 ml kokosolie

- 2 el ahornsiroop

- 1,5 el vanille extract

- Snufje zout

Toppings:

- 2 el cacaopoeder

- 2 el cacaonibs

- Extra kruinoten.

Voor de chocolade laag:

- 120 g onbewerkte cashewnoten, geweekt

- 120 g walnoten, geweekt

- 8 dadels

- 150 ml amandelmelk

- 150 ml ahornsiroop

- 100 ml kokosolie

- 3 el cacaopoeder

- 1 el vanille extract

- 1 zakje instant espresso poeder

- 1/2 tl zout

- 1/4 tl amandelextract


Hoe maak je vegan pepernoten tiramisu?

- Week de cashewnoten minimaal vier uur van te voren in water, giet af en spoel met koud water.
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. 

- Zet twee kopjes espresso en laat afkoelen, meng met de tia maria, doop de kruidnoten in het koffie en tia maria mengsel verdeel over zes glaasjes. Zet de glaasjes in de koelkast terwijl je de rest maakt.

- Meng voor de vanille laag de geweekte cashewnoten, amandelmelk, ahornsiroop, zout en vanille extract in een keukenmachine tot een glad mengsel. Dit kan eventjes duren, het kan nodig zijn om af en toe langs de wanden te schrapen met een spatel. Proef het de crème en breng eventueel verder op smaak met meer ahornsiroop of vanille. Meng vervolgens de kokosolie door de cashewcrème met de keukenmachine. Verdeel de helft van de creme over de pepernoten bodem. Zet de glaasjes terug in de koelkast terwijl je de chocolade laag maakt.

- Meng voor de chocoladelaag alle ingrediënten behalve de kokosolie in de keukenmachine tot een glad mengsel. Ook hier kan het even duren en kan het nodig zijn tussendoor langs de wanden te schrapen met een spatel. Proef de chocoladecrème en breng eventueel verder op smaak met cacao, espresso poeder of amandelextract. Meng vervolgens de kokosolie door de chocoladecrème met de keukenmachine. Verdeel de chocoladelaag over de vanille cashewcrème en zet kort in de koelkast.

- Maak de laatste helft van de vanillelaag op door deze te verdelen over de zes glaasjes. Laat de vegan pepernoten tiramisu minimaal vier uur opstijven in de koelkast.

- Voor je de pepernoten tiramisu gaat serveren bestrooi je de glaasjes met cacaonibs, cacaopoeder en extra pepernoten. 

Tip: Pin dit recept voor later

vegan pepernoten tiramisu

Ga jij je familie op pakjesavond verrassen met deze mega lekkere vegan pepernoten tiramisu? Laat het me weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes.

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Mariëlle (maandag, 27 november 2017 11:52)

    Waaaa dit ziet er GOED uit, mmm!