· 

Nieuwe producten van de maand september

nieuwe vegan producten

Het is einde van de maand, dus weer tijd om op een rijtje te zetten welke nieuwe vegan producten er zijn bijgekomen de afgelopen maand. En dat zijn er heel veel! Deze maand zijn er vooral vleesvervangers, vegan kaas en heel veel koekjes bijgekomen.

vegan kaas supermarkt

Violife kaas

Yes! Eindelijk is mijn favoriete vegan kaas merk ook in de supermarkt te krijgen. Vanaf deze maand liggen de plakjes, cream cheese en geraspte mozzarella in de schappen bij Albert Heijn.

Fermentino Cicioni

Nog meer goed nieuws voor de vegan kaas liefhebbers! Fermentino Cicioni is een gefermenteerde vegan kaas gemaakt van 5 ingrediënten: rauwe cashewnoten, - amandelen, water, plantaardige melkzuurbacteriën en zout. Het kaasje is gefermenteerd en vervolgens gerijpt waardoor 'ie schijnbaar een erg sterke smaak krijgt. Ik heb 'm zelf nog niet geprobeerd maar ben enorm benieuwd! Je koopt de Fermentino Cicioni bij Ekoplaza.

Obela hummus

Ik geloof niet dat ik het afgelopen lijstje heb gemaakt zonder een nieuwe hummus-soort. Sinds afgelopen maand is er bij Albert Heijn hummus verkrijgbaar van het merk Obela. Je kunt 'm proeven in de smaken pijnboompit, kalamata olijven, en zongedroogde tomaat.

Hummus broodje

Nog meer hummus-nieuws! Bij AH to GO kun je een hummus broodje krijgen. Dat is geen broodje besmeerd met hummus, maar een soort bladerdeeghapje gevuld met hummus. Handig dus, voor als je onderweg bent! 

vegan vleesvervanger

Mister Kitchen burgers

Na V-spreads en pindakaas komen de mannen van Mister Kitchen met iets nieuws! Sinds deze maand kun je namelijk vegan burgers van het merk kopen bij Albert Heijn in de mskane kikkererwten/ citroen en Thaise curry. Ik kon er nog geen plaatje van vinden, maar ze liggen in het vleesvervanger schap. 

Roockworst - De vegetarische slager

Ook nieuw in de vleesvervanger koeling is de vegan roockworst van De Vegetarische Slager. Dit is geloof ik een product waar heel vega(n) Nederland met smart naar heeft zitten uitkijken. En nu is 'ie er dus eindelijk! En dat komt goed uit nu het weer kouder begint te worden, dan kun je 'm gelijk bij je stamppot eten. De roockworst is verkrijgbaar bij Albert Heijn. 

Boon vleesvervangers uit de vriezer

Het merk Boon is flink in opkomst het afgelopen jaar. Zo zijn er al verschillende burgers van ze op de markt, en brachten ze laatst ook vrolijk gekleurde bapaobroodjes uit. De nieuwste producten van Boon vind je in de vriezer bij Jumbo en Plus: ballen mix en mini burgers.

vegan tony chocolonely

Dr. Oetker chocolate chips

Ik heb al heel erg vaak de vraag van lezers gekregen waar je vegan chocolate chips kun koken om te verwerken in koekjes of taarten. Ik kocht de mijne altijd online of hakte zelf chocolade in stukjes. Maar sinds afgelopen maand kan ik er eindelijk een makkelijk antwoord op geven, de nieuwe chocolate chips van Dr. Oetker zijn namelijk helemaal vegan! 

Lidl apfelstrudel

Je kon al vegan apfelstrudel kopen bij Jumbo en Albert Heijn, maar ook die van de Lidl blijkt helemaal vegan! Je kunt 'm vinden in de vriezer. Thuis hoef je de apfelstrudel alleen nog maar in de oven op te warmen en klaar. 

Mentos say hello

Hoe schattig zijn deze emoticon mentos snoepjes? Het is een special edition met lemonade smaak, dus wees er op tijd bij om ze te proeven!

Special edition Tony Chocolonely

Telkens was ik weer hoopvol wanneer er een special edition Tony Chocolonely uit werd gebracht. En telkens was ik weer een beetje teleurgesteld. Maar nu is er dan eindelijk een nieuwe vegan smaak Tony's bijgekomen (hoera!), het gaat om de smaak puur cacaokoek karamel. En ik kan je alvast verklappen dat 'ie erg lekker is!

vegan koekjes supermarkt

Snelle Jelle roggebrood repen

Het is inmiddels een ware trend aan het worden voor grote fabrikanten om gezondere en vegan tussendoortjes op de markt te brengen. En mij hoor je daar absoluut niet over klagen! Ook Snelle Jelle sprong in op deze trend met hun nieuwe roggebrood repen in de smaken appel/ kaneel en dadel/ cashew.

Yes fruit en groenten repen

Het merk Yes is naar mijn weten helemaal nieuw in de supermarkt. Ze verkopen repen en tussendoortjes gemaakt van groentes en fruit. Niet alle varianten zijn vegan, maar de smaken quinoa/ chili en beetroot/ appel zijn dat wel. De repen zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Bolletje kruidnoten

Het is september en dan is het ondertussen wel oke om weer kruidnoten te eten toch? Mijn goedkeuring heb je in ieder geval! Al is het alleen al om alle nieuwe vegan smaken extra goed te proeven! Bolletje heeft namelijk drie nieuwe smaken: extra puur, extra chocolade en chocolade/ koffie. Het klinkt in ieder geval al te lekker!

Manner repen

Manner repen zijn wafeltjes met chocolade er tussen, ze zijn toevallig vegan en mega populair in onder andere Duitsland. Sinds afgelopen maand komen ze ook onze harten veroveren, en boy wat zijn ze lekker! Je kunt de Manner repen kopen bij Albert Heijn in de smaken neapolitan en lemon.

AH rogge speltkoek

Ik zei het je al in de intro, in dit lijstje vind je heel veel koekjes! Albert Heijn heeft meerdere nieuwe smaken rogge speltkoekjes en vijf van die smaken zijn vegan! Het gaat om de smaken: blauwe bes, hazelnoot, gember, pecan, cranberry appel.

Graanschuur granola koekjes

En ook Graanschuurt komt met nieuwe vegan koekjes. Hun granola koekjes koop je in de smaken: gember/ hazelnoot, appel/ rozijn/ kaneel en pure chocolade/ framboos.

Verkade kletskoek

Is je zoete trek nog steeds niet gestild? Goed  nieuws, wat de nieuwe Verkade kletskoek peer/ kaneel is ook helemaal plantaardig!

PAS OP, NIET VEGAN! Zonnatura reep

Oeps! Ook ik maak wel eens een foutje in mijn lijstje noten/ amandel/ kokos reep bevat namelijk honing en dat had ik even gemist. De reep staat dus wel op het plaatje, maar is niet vegan!

Oreo thins

Wie houdt er niet van Oreo? Er komen regelmatig nieuwe smaken bij. Ik vind de originals eigenlijk nog steeds het allerlekkerste maar naar de nieuwe Oreo thins met kokos smaak ben ik enorm benieuwd!

nieuwe vegan producten

Remia like mayo

Je kon de Like Mayo van Remia al een tijdje krijgen in verschillende horeca zaken. Maar liefhebbers van deze vegan mayo kunnen nu ook thuis genieten van frietjes met deze mayo. Je koopt 'm bij Albert Heijn!

Koffie met sojamelk bij Julia's

Op het station kun je nog niet overal koffie met plantaardige melk drinken helaas. Maar vanaf deze maand kun je bij Julia's Pasta genieten van een heerlijke koffie met de sojamelk van Alpro!

AH biologisch verse peulvruchten pasta

Ik ben gek op pasta! En vooral van verse pasta gaat mijn hartje sneller kloppen. Bij Albert Heijn koop je vanaf deze maand vegan kikkererwten fusili en doperwt fusili. Je kunt ze vinden in de koeling. 

Oatly verse haverdrank

Oatly is by far mijn favoriete plantaardige melk, vooral in de koffie vind ik het super lekker! Vanaf deze maand kun je weer van een nieuw Oatly product genieten. Ze hebben namelijk verse havermelk. Ik weet niet precies hoe dat in smaak gaat verschillen van de "gewone" versie, maar ik ben in ieder geval erg benieuwd! Je kunt 'm vinden in het koelschap bij Albert Heijn.

Heb jij een van deze producten al geprobeerd? Laat het me dan weten in de reacties! En mocht je tips voor mij hebben dan mag je dat natuurlijk ook altijd laten weten, dan zet ik ze volgende maand in het lijstje! 

Reactie schrijven

Commentaren: 13
 • #1

  Eileen (vrijdag, 28 september 2018 14:16)

  Hey,

  Wat een leuke producten weer!
  Ik zie alleen dat de pit- & notenreep van Zonnatura honing bevat. Jammer!

 • #2

  Merel (vrijdag, 28 september 2018 14:24)

  @Eileen: Wat stom van mij, ik lees altijd heel zorgvuldig de ingrediënten maar er kan soms toch een foutje tussen zitten! Ik heb het gelijk aangepast. Bedankt voor je oplettendheid.

 • #3

  Sharon A (vrijdag, 28 september 2018 17:00)

  Elke maand gluur ik bij deze artikels van je, om te kijken of ik nog iets niet heb gespot of geprobeerd. Ter inspiratie enzo.
  Zelf woon ik in Groningen, en de Jumbo heeft daar 10 meter aan schappen met nieuwe vegan producten toegevoegd ism VeganXL. Dus er is nog flink veel nieuws weg te kauwen, zoals Fry's producten en samosas, bedda en tudlee kazen, boterham worsten en tig smaken ijs. Maar ook, en deze liggen bij alle jumbo's, La Place hazelnoot- en/of amandelpasta! Maar liefst 50% hazelnoten erin. Da's nog eens andere koek dan de skere versies met maar 4% hazelnoot :)

 • #4

  Marjo (zaterdag, 29 september 2018 00:59)

  Hoi, weet jij ook waar je die nieuwe Tony chocolade kunt krijgen? Bij AH zag ik hem nog miet liggen. Thnx

 • #5

  Mariëlle (zaterdag, 29 september 2018 03:37)

  Super fijn overzicht weer <3 Ik vind Manner perfect om voor visite in huis te halen! De rookworst ik ook een topper wat mij betreft :) En ik ben heel benieuwd naar de vegan kaas!

 • #6

  Rianne (zaterdag, 29 september 2018 06:51)

  Toevallig heeft mijn man begin deze week de rookworst meegenomen bij zijn winkelbezoek en ik kan zeggen, hij is lekker! Ik heb hem zelf tussen een broodje gegeten. Het zogenaamde velletje laat wel makkelijk los, dus goed opletten bij de verpakking openmaken,dat het niet achterblijft in de folie. Want dat velletje zorgt wel voor het zogenaamde 'knak'effect van de rookworst.
  Ik heb ook gezien dat de AH nu de knakwortel verkoopt, ik weet niet of dat allang zo is, maar ik heb er komende week een persoonlijke bonus op, vandaar dat ik er op geattendeerd werd. Ik vind dit altijd de leukste artikelen om te lezen, omdat het aangeeft dat er steeds meer vegan wordt.

 • #7

  Madelon (maandag, 01 oktober 2018 08:13)

  @Margo: De limited edition Tony Chocolonely is in ieder geval verkrijgbaar bij Jamin.

 • #8

  Ashley (zaterdag, 06 oktober 2018 06:00)

  Wat een goed en leuk lijstje! Er staat hele fijne nieuwe producten in zo te zien. :) Als hummusfanaat ben ik vooral benieuwd naar de nieuwe hummussoorten.

 • #9

  Merel (zaterdag, 20 oktober 2018 06:20)

  @Sharon: Ik ben echt enorm jaloers op de Jumbo in Groningen! Ik zal inderdaad al een hoop lekkers voorbij komen wat daar te verkrijgen is. Volgens mij kun je wel weer even vooruit met al dat lekkers daar in ieder geval!

 • #10

  Merel (zaterdag, 20 oktober 2018 06:21)

  @Marjo: Ik heb 'm gekocht bij WAAR, maar bij Albert Heijn en Jamin zou je 'm ook moeten kunnen krijgen! Ze hebben de special editions ook in meerdere andere winkels maar bij die drie heb je in ieder geval de grootste kans van slagen.

 • #11

  Merel (zaterdag, 20 oktober 2018 06:22)

  @Marielle: Ik ben echt ZO benieuwd naar de rookworst! Ik ga 'm volgende week maar eens uitproberen denk ik <3

 • #12

  Merel (zaterdag, 20 oktober 2018 06:24)

  @Rianne: Ik ben echt zo benieuwd naar de rookworst! Nu ik weer terug ben van vakantie ga ik m zo snel mogelijk proberen. De knakwortels zijn er al een tijdje maar sinds kort pas in alle Albert Heijn winkels verkrijgbaar. Ik zal ze volgende maand in het lijstje zetten zodat iedereen op de hoogte is :)

 • #13

  Merel (zaterdag, 20 oktober 2018 06:25)

  @Ashley: Ik ben ook heel erg benieuwd naar de kalmata hummus, mijn favo olijven in een hummus, dat kan bijna niet missen toch?