· 

Makkelijke bloemkool chipotle wraps

bloemkool wraps

Als je veganisten te eten krijgt, of een veganist bent die gasten over de vloer krijg is het altijd weer een opgave om iets leuks op tafel te zetten waar iedereen blij van wordt. Dit recept voor bloemkool chipotle wraps is een ideaal gerecht voor dit soort gelegenheden. Het is super snel en simpel om te maken en iedereen vindt het lekker!

Cook to impress

Ik weet nog goed dat toen we net vegan waren, we vrienden over de vloer kregen die kwamen eten. Natuurlijk heb je in die gevallen geen zin om uren in de keuken te staan maar je wilt ze wel verrassen met hoe lekker vegan eten kan zijn. Uiteindelijk bracht ik alsnog veel te veel tijd door in de keuken en maakte ik een Midden Oosterse wortelsoep, curry met zoete aardappel als hoofdgerecht en een kiwi/avocado gebakje als toetje. De keren daarna dat ik gasten te eten kreeg heb ik het geprobeerd iets meer minimalistisch aan te pakken en me te beperken tot een aantal gerechten die iedereen lust zoals soep of sushi. Op deze manier kun je ook laten zien dat je als veganist niets mist namelijk!

Uit de vegan kast

Maar ook de keren dat ik als veganist bij andere thuis ging eten kan ik me nog goed herinneren. Vooral de eerste keren dat je nog uit de vegan kast moet komen maakte het extra spannend. En dan vooral wat je gaat krijgen en hoe de ander reageert. Uiteindelijk kom je er samen met de gastheer/gastvrouw best wel goed uit en blijkt de spanning voor niets. Ik heb in ieder geval nog nooit gehad dat ik een boterham met pindakaas moest eten tijdens een diner bij vrienden of familie. 

Deze makkelijke bloemkool chipotle wraps zijn trouwens ook gewoon heel erg lekker wanneer je alleen eet hoor. Het recept staat binnen 30 minuten op tafel en is makkelijk te bereiden. En het mooiste is nog wel dat je de bloemkool chipotle saus erg makkelijk kunt bewaren in de vriezer. Hij blijft tot minimaal een maand goed. Dus dan heb je in die 30 minuten toch mooi weer voor meerdere keren gekookt!

bloemkool wraps

Ingrediënten:

Voor ongeveer 6 bloemkool wraps

Voor de wraps:
- 1 middelgrote bloemkool

- 2 el olijfolie

- 1 grote rode ui

- 1 tl zout

- 1 tl komijnpoeder

- 5 el chipotle peper in adobo saus

- 400 g tomatenblokjes uit blik

- 6 medium wraps

- Avocado, in blokjes

- Handje peterselie, gehakt

Voor de rode kool salade:

- 150 g rode kool

- 1/2 jalopeno peper

- Flinke hand peterselie, gehakt

- Sap van twee limoenen

- Snufje zout

Optioneel om mee te serveren:

- Sriracha saus


Hoe maak je deze bloemkool chipotle wraps?

Voor de bloemkool:

- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng deze met 1 el olijfolie. Verspreid de bloemkool over de bakplaat en bak voor 15 a 20 minuten in de oven. De bloemkool moet bruin aan de randjes zijn en nog een beetje stevig qua structuur.

Voor de rode kool salade:

- Snijd de rode kool in dunne reepjes. Verwijder de zaadjes uit de jalopeno en snij deze fijn. Meng de rode kool met de overige ingrediënten in een kom en zet opzij tot je gaat serveren.

Voor de wraps:

- Snipper de ui en verwarm de overige olijfolie in een pan. Fruit hier in de ui op middellaag vuur voor ongeveer 5 minuten tot 'ie zacht is. Voeg het zout, de komijn en chipotle adobo saus toe aan de pan en meng tot de ui is bedekt in de saus. Voeg de tomaten blokjes en bloemkool toe en laat alles nog eens 5 minuten bakken.

- Bereid de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel de rode kool salade over de wraps, beleg met de bloemkool, avocado blokjes en peterselie. Serveer eventueel met sriracha saus.

Tip: Pin dit recept voor later!

bloemkool wraps

Ga jij deze bloemkool wraps maken? Laat het me weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes. 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
  • #1

    Mariëlle (zondag, 14 januari 2018 13:10)

    Ik eet nooit bloemkool, maar misschien is dit een goed idee voor mij :)

  • #2

    Yolanda (donderdag, 18 januari 2018 04:05)

    Het staat voor morgen op het menu! Benieuwd! Ik blijf me verblijden aan jouw originele recepten! Dank daarvoor

  • #3

    Merel (donderdag, 18 januari 2018 14:56)

    @Marielle: Bloemkool is super veelzijdig stiekem! En geloof me, dit smaakt echt niet naar de bloemkool zoals je m van vroeger gewend bent, haha!

  • #4

    Merel (donderdag, 18 januari 2018 14:59)

    @Yolanda: Ahh wat leuk om te horen! En wat een super lief compliment! Dankjewel daar voor!

  • #5

    Anne-Wil (vrijdag, 08 juni 2018 06:12)

    Deze gaan we vanavond proberen. :) xx

  • #6

    Merel (zondag, 10 juni 2018 04:24)

    @Anne-Wil: Super leuk! Hopelijk valt ie in de smaak! X