Mode


Duurzaam shoppen, hoe doe je dat eigenlijk?

duurzaam shoppen

Onlangs schreef ik over mijn favoriete documentaires over duurzaamheid. Een van die documentaires is True Cost. Een film over de mode industrie en het fenomeen fast fashion. Na het zien was ik vastberaden om hier niet aan mee te doen. En dat gaat met vallen en opstaan, want hoe je shop je eigenlijk duurzaam? En wat is duurzame kleding eigenlijk?

meer lezen 4 commentaren

Barefoot SOS shampoo voor een droge hoofdhuid

barefoot-sos-shampoo-1

In tegenstelling tot mijn gezicht die sinds ik gestopt ben met de pil erg vet is, is mijn hoofdhuid juist hartstikke droog. Ik hier altijd last van gehad. Vooral in de wintermaanden wordt het erger. Niet erg charmant die schilfertjes, en ook zeker niet fijn. Een goede en dierproefvrije shampoo voor een droge hoofdhuid vinden bleek ook niet bepaald een (vegan) eitje.

meer lezen 2 commentaren

Stoppen met de pil: een vette huid

Ik ben inmiddels al weer 8 maanden gestopt met de pil. Waarom? Gewoon omdat ik het zat was om hormonen te slikken. Na heel lang twijfelen en angst voor het ontpillen durfde ik het toch zelf te gaan ondervinden. Natuurlijk had ik mezelf voorbereid op de gevolgen van stoppen met hormonale anticonceptie. Maar waar ik mezelf niet op had voorbereid, was een vette huid. 

meer lezen 8 commentaren

#wereldproefdierendag: PHB Ethical Beauty Mascara

Het is vandaag wereldproefdierendag, een dag waarbij extra wordt stil gestaan bij alle proefdieren die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt voor het testen van onder andere cosmetica. Om dit onderwerp positief te houden deel ik vandaag een review van mijn favoriete cruelty free mascara.

meer lezen 4 commentaren

Schoenen van ananas leer

Leuke schoenen vinden die zowel vegan, fair als leuk zijn is niet altijd even makkelijk. Voor vrouwen zijn tegenwoordig al wel wat leuke alternatieven te vinden zoals schoenen van Matt & Nat, Esprit of Toms. Maar de mannen blijven nog een beetje achter. Mijn vriend was dan ook enorm blij dat ie eindelijk een paar toffe vegan en fair sneakers had gevonden. In dit blog vertel ik je meer over deze bijzondere schoen.

meer lezen 15 commentaren

Wasbare wattenschijfjes

In het kader van afval verminderen was dit een inkoppertje. Ik gebruik namelijk zo'n 60 wattenschijfjes per maand, en na eenmalig gebruik verdwijnen ze de prullenbak in. En na eindeloos twijfelen was het deze maand dan toch zo ver: ik ging over op wasbare wattenschijfjes.

meer lezen 21 commentaren

Getest: 3x vegan conditioner

The struggle is real: het vinden van een fijne diervriendeijke conditioner blijkt geen vegan piece of cake.. Na meerdere shampoo's te hebben geprobeerd die mijn haar enorm verzwaarde had ik mijn hoop gevestigd op deze 3 conditioners. Wat ik er van vond en welke het uiteindelijk is geworden? Dat lees je in dit blog.

meer lezen 4 commentaren

Winactie! De lente in huis met JORD

Je zou het niet zeggen na de sneeuw en regen van de afgelopen weken, maar de lente komt er toch echt aan! De lente betekend voor mij nieuw leven. In de tuin komen er nieuwe plantjes uit de grond en in de weides zie je lammetjes rond huppelen. En omdat de lente niet snel genoeg mag komen haalde ik 'm al een klein beetje in huis. Daar hoort veel nieuw groens bij, en natuurlijk een nieuwe garderobe!

meer lezen 16 commentaren

Hotspot Amsterdam: Geitenwollenwinkel

Zoals de naam misschien niet doet vermoeden, is alle kleding in de Geitenwollenwinkel vegan en duurzaam! Dus nee, ze verkopen hier geen geitenwollensokken, maar juist erg hippe en duurzame kleding.
Waar ik eerder in de winkelstraat mijn kleding kocht, ben ik blij dat er steeds meer alternatieven zoals deze winkel te vinden zijn. Kleding van H&M of Zara zijn namelijk meestal niet duurzaam. En na het zien van de documentaire True Cost (Netflix) maak ik bewustere keuzes in mijn kleding, zo wil ik niet alleen dat er in mijn kleding geen dierlijke producten zijn verwerkt, maar draag ik het liefst ook duurzame en eerlijke kleding.

meer lezen 0 commentaren

Duurzame mode: Wolf and Storm

Ik heb er soms best wel moeite mee om diervriendelijke kleding te vinden die ik ook nog eens leuk vind. Wanneer ik een middagje ga winkelen wordt ik toch vaak teleurgesteld wanneer ik op het label bekijk waar de kleding van is gemaakt. Dikke kans dat er wol in een leuk vestje zit, of dat een tas is gemaakt van leer. Helaas beide niet diervriendelijk. En dat maakt de zoektocht naar leuke kleding een stuk lastiger. Daarom ben ik erg blij dat ik de webshop Wolf and Storm heb ontdekt. De kleding die je in de webshop vindt zijn vegan, duurzaam én biologisch! Niet bepaald hip waarschijnlijk, zullen de vele denken bij duurzame kleding. Maar niets is minder waar! Wolf and Storm verkoopt juist stijlvolle en vrouwelijke mode. Hieronder laat ik jullie de tassen zien die ik er laatst heb aangeschaft.

meer lezen 2 commentaren