· 

Fair fashion, waar koop je het? 6 x fair fashion webshops

fair fashion webshops

Je wilt je kledingkast verduurzamen, super goed natuurlijk, maar waar kun je eigenlijk de tofste fair fashion items kopen? In dit artikel zette ik zes fair fashion webshops voor je op een rijtje en vertel ik je wat mijn favoriete items zijn. 

fair fashion webshops

Mae Sue

Mae Sue is een gloednieuwe fair fashion webshop en nu al een van mijn favorieten! Linda, de oprichtster van Mae Sue heeft als missie om te breken met de vooroordelen rondom duurzame mode. Zelf vond ze het aanbod in duurzame kledingwinkels tegenvallen, uit die gedachte heeft ze haar eigen webshop op gezet. Bij Mae Sue shop je fair fashion van verschillende Europese merken. Denk aan het Zweedse Dedicated, het Spaanse Thinking Mu of het Portugese label Näz. De webshop heeft een frisse uitstraling en de kledingstukken zijn stuk voor stuk mooi, wat mij betreft laat Linda hiermee absoluut zien dat fair fashion niet saai is! 

Favoriete item: Dit zwarte jurkje van het merk Know The Origin. 

KORTING! Extra leuk is dat je tot 31 mei 2018 met 10% korting shopt op Mae Sue met gebruik van de kortingscode "shopecoandfair".

fair fashion webshops

Wolf and Storm

Wolf and Storm was de eerste webshop die ik leerde kennen in mijn zoektocht naar vegan en fair fashion. Eigenlijk is het ook nu nog favoriet. Marlieke is een echte girlboss, ze is Wolf and Storm begonnen omdat ze zelf moeite had met vegan, bio en fair fashion te vinden. Ik vind de stijl van de webshop echt super tof, het laat zien dat je ook nog gewoon designer tassen en  vrouwelijke jurkjes kunt kopen van eerlijke merken. Wolf  and Storm is echt mijn go-to fair fashion webshop voor tassen. 

Favoriete item: Ik ben echt verliefd op deze Griekse jurk van Friday's Project.

fair fashion webshops

Project Cece

Project Cece is niet echt de standaard webshop die je gewend bent. Je vindt hier namelijk een verzameling van een heleboel fair fashion webshops op  een website! Zo kun je dus enorm breed zoeken, handig voor als je net nieuw bent in duurzame mode en je draai er nog een beetje in moet vinden. Wat ook super handig is, is dat je in een oogopslag alle duurzame kenmerken van een product kunt zien. Daarnaast kun je ook zoeken op deze kenmerken, handig voor wanneer je op zoekt bent naar vegan kleding bijvoorbeeld! Project Cece is opgezet door drie meiden die destijds nog studeerde, ik vind het echt zo knap dat je ze zich hier volop voor inzetten en er echt hun missie van hebben gemaakt.

Favoriete item: Ik vind dit botanische jurkje van Alchemist echt heel tof! 

fair fashion webshops

Sophie Stone

Ik heb de webshop Sophie Stone nog maar sinds kort ontdekt en ik ben nu al fan! Ook de eigenaresse van Sophie Stone besloot vanuit idealisme een fair fashion webshop op te zetten, ze deed een cursus mode en textiel, nam ontslag en startte haar webshop op. De kleding die je kunt vinden in de webshop hebben stuk voor stuk een stijlvolle maar toch urban look, precies wat ik leuk vind eigenlijk! Het assortiment is redelijk groot voor een webshop met duurzame mode en dat vind ik ook erg fijn. 

Favoriete item: Dit zwarte lange vest is echt een goede basic voor in je kast, stijlvol, duurzaam, vegan en met alles de combineren. 

fair fashion webshops

Brand Mission

Ik schreef al eerder over Brand Mission omdat het naast een webshop ook een stenen winkel in het hartje van Haarlem heeft. Brand Mission is een van de grote duurzame webwinkels en ze hebben een groot assortiment aan kleding, schoenen en accessoires voor zowel mannen als vrouwen. Brand Mission is een beetje mijn go-to webshop geworden voor vegan en duurzame schoenen. Ze hebben een groot assortiment met onder ander Matt & Nat, Veja en Toms.  

Favoriete item: Ik vind deze stijlvolle sandalen van Matt & Nat echt heel erg leuk! 

fair fashion webshops

Faire Good

Bij Faire Good shop je vegan, eco en fair fashion. De webshop is iets minder hip dan de bovenstaande webshops, je shopt hier wat meer basics in plaats van echt unieke items. Maar wat is een capsule wardrobe zonder basics?  Je vind hier een aantal fijne merken zoals Armed Angels, Miss Green en Wunderwerk.

Favoriete item: Dit gestreepte shirt is basic maar toch een beetje speciaal met een kleine statement, ik hou er van! 

Ken jij deze fair fashion webshops al? Of heb je nog aanraders voor mij? Laat het me weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Mariëlle (maandag, 07 mei 2018 12:22)

  Woeps, ik ken ze bijna allemaal maar nog niet allemaal, ga even kijken :D

 • #2

  Cora (maandag, 07 mei 2018 13:17)

  watMooi mag in dit rijtje niet ontbreken!

 • #3

  Hermien - KouweKleren (maandag, 07 mei 2018 16:07)

  Fair e-Good is er zo een die ik vaak vergeet, goed dat je deze noemt! Ik vind WatMooi ook fijn, net als The Blind Spot en Take it Slow. En Geitenwollenwinkel heeft topservice (ook in de winkel zelf, laatst werd een shirt me gratis opgestuurd omdat het niet op voorraad was) en het assortiment is volledig vegan. Verder bestel ik ook graag bij merken zelf. Wat is er toch eigenlijk veel mogelijk!

 • #4

  Merel (dinsdag, 08 mei 2018 00:30)

  @Marielle: Haha! Goed dat je in ieder geval nog iets nieuws ziet :)

 • #5

  Merel (dinsdag, 08 mei 2018 00:32)

  @Cora: WatMooi is inderdaad ook een goeie!

 • #6

  Merel (dinsdag, 08 mei 2018 00:46)

  @Hermien: The Blindspot kende ik nog niet, dankjewel! Geitenwollenwinkel vind ik inderdaad ook heel erg fijn, maar ik wou dit ook nog een keer schrijven over stenen winkels dus ik dacht ik bewaar 'm nog even ;) de laatste tijd koop ik ook meestal bij merken zelf, dan heb je toch wat meer keuze in de collectie.

 • #7

  Karlijn (dinsdag, 08 mei 2018 01:42)

  Die jurk van The Friday's Project is ook echt een van mijn lievelingsdingen die ze in de webshop hebben, hij is zo mooi!

 • #8

  Djuli (donderdag, 10 mei 2018 05:29)

  Wat een handig lijstje! Die laatste kende ik nog niet.

 • #9

  Merel (vrijdag, 11 mei 2018 04:51)

  @Karlijn: Mooi is ie he? Nu nog een gelegenheid om 'm voor aan te schaffen, haha.

 • #10

  Merel (vrijdag, 11 mei 2018 04:51)

  @Djuli: Faire Good wordt vaak vergeten in dit soort lijstjes terwijl het juist een fijne webshop is :)

 • #11

  Marlieke (donderdag, 24 mei 2018 14:13)

  Jeeeh Merel wat leuk! Ik was net even op je blog aan het rondneuzen en toen kwam ik Wolf & Storm tegen. Dankjewel dat je aandacht besteed aan fair fashion! En wat een andere mooie initiatieven staan er in het rijtje. ♥

 • #12

  Merel (maandag, 28 mei 2018 04:44)

  @Marlieke: Als er iemand een plekje in dit lijstje hoort te krijgen dan ben jij dit natuurlijk! <3

 • #13

  Des (vrijdag, 08 juni 2018 08:44)

  Handige blog! Thanks.

 • #14

  Merel (zondag, 10 juni 2018 04:23)

  @Des: Geen dank!