· 

Mijn favoriete vegan blogs

vegan blogs

Er zijn zoveel toffe blogs te vinden online, maar ik snap dat je soms door de bomen niet meer ziet. Je hoeft je in ieder geval echt niet te vervelen met zoveel andere toffe vegan blogs. In dit artikel zet ik mijn favorieten op een rijtje!

Plantbites

vegan blogs

De blog Plantbites van Susanne is een van mijn all time favorites. Ik volg Plantbites al tijden op Instagram en kan echt enorm genieten van haar kookboek-waardige plaatjes, heerlijke recepten en mooie woorden. Op Plantbites worden woorden met vegan food gecombineerd. Susanne schrijft heerlijk en haar persoonlijke touch in ieder artikel vind ik erg leuk. Mijn favoriete artikel van Plantbites is een column met recept voor bosbessen citroen muffins plus een recept video. 

Vegan Monkey

vegan blogs

De blog van Brenda, Vegan Monkey, maakte nog niet zo lang geleden een doorstart en die loopt echt als een trein! En dat vind ik niet zo gek hoor. Vegan Monkey richt zich vooral op de ethische kant van veganisme. Haar opiniestukken vind ik echt fantastisch. Ze schrijft over serieuze onderwerpen maar omdat het zo sterk en met een tikje humor geschreven is leest het makkelijk weg. Ieder artikel wordt ook nog eens voorzien van te leuke illustraties, echt een kijkje waard dus! Mijn favoriete artikel van Vegan Monkey is deze over cognitieve dissonantie. 

Happy and Vegan

vegan blogs

De blog Happy and Vegan van Natasja laat je een kijkje nemen in de keuken van een vegan foodie. Naast recepten deelt Natasja ook persoonlijke stukjes en reviews op haar blog. Wanneer je, net als ik, houdt van mooie foodfoto's is deze blog echt een must om te volgen. Ik kan echt wegdromen bij haar prachtige foto's met donkere achtergrond en pasteltinten zoals deze vegan galaxy donuts

Mint Green Mind

vegan blogs

De onderwerpen waar Djuli van Mint Green Mind over schrijft liggen dicht bij degene waar ik over schrijf. Djuli schrijft onder andere over zero waste leven, fair fashion, vegan food, reizen en kookboeken. De rubriek "favoriete recept van" is mijn favoriet op Mint Green Mind. Voor deze rubriek gaat ze op bezoek bij iemand om het favoriete recept te proeven. Deze deelt ze vervolgens op haar blog voorzien van de mooiste foto's.  

Simply Vegan

vegan blogs

Simply Vegan is de vegan blog van Sanne. Sanne is sinds een tijdje overgestapt naar een veganistische lifestyle en hoopt met haar blog aan iedereen te laten zien dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Ze deelt bijna dagelijks nieuwe recepten, reviews van supermarkt producten en vegan hotspots. Ik vind het leuke aan haar blog dat ie zo laagdrempelig en informatief is voor (beginnende) vegans. Mijn favoriete recept van Simply Vegan zijn de Spaanse churros balletjes, ik heb ze zelf nog niet gemaakt maar ze zien er heerlijk uit! 

Omdat ik dat wil

vegan blogs

Ik volg Omdat ik dat wil al heel erg lang op Instagram. Haar (analoge) foto's van planten en vegan eten zijn enorm dromerige en zo mooi, ik kan er echt uren naar kijken. Naast dat de ik de foto's van Sanne zo fijn vind, vind ik haar teksten ook fijn. Haar persoonlijkheid zie je terug op haar blog, bij al haar teksten spat het enthousiasme er van af. Mijn favoriete artikel van Omdat ik dat wil is dit artikel waarin ze schrijft dat ze al 10 jaar geen vlees meer eet. 

The Green Creator

vegan blogs

Op The Green Creator staan lekker veel recepten en informatie op over plantaardig eten en gezondheid. Deze blog is een van mijn favoriete wanneer ik inspiratie op wil doen voor nieuwe vegan gerechten. Ik was dan ook super vereerd toen Bianca mij vroeg een gastrecept te schrijven. Mijn recept voor chocolade boekweitcrème vind je hier. Mijn favoriete recept van de website is het recept voor framboos chia pudding, super lekker met wat kokosyoghurt! 

Ik hoop dat je dankzij deze blogpost weer wat inspiratie hebt opgedaan voor nieuwe vegan blogs om te volgen. Wie is jouw favoriete vegan blogger? Ik ben altijd op zoek naar meer inspiratie! Laat het me weten in de reacties. 

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Mariëlle (donderdag, 28 september 2017 07:05)

  Jeeeej leuk! Ik kende ze nog niet allemaal, dus ik ga nu meteen even kijken!

 • #2

  Karlijn (donderdag, 28 september 2017 14:05)

  Oeh, ik ben altijd benieuwd naar andere vegan blogs dus dit lijstje komt goed van pas!

 • #3

  Djuli - Mint Green Mind (donderdag, 28 september 2017 14:14)

  Zo leuk dat mijn blog erbij staat! Dankjewel lieve Merel!

 • #4

  Susanne (vrijdag, 29 september 2017 13:40)

  Wat lief! THANKS!

 • #5

  Merel (maandag, 02 oktober 2017 05:18)

  @Marielle: Zeker doen! Allemaal leukerds <3

 • #6

  Merel (maandag, 02 oktober 2017 05:19)

  @Karlijn: Het zijn er ook zo veel de laatste tijd, het is gewoon heel lastig om bij te houden, haha! Des te handiger zijn die favorieten lijstjes :)

 • #7

  Merel (maandag, 02 oktober 2017)

  @Djuli & Susanne: Geen dank! Helemaal terecht :)

 • #8

  Brenda (zaterdag, 14 oktober 2017 06:53)

  Nou ja, wat ontzettend lief Merel! Sta ik zomaar op je lijst! :D
  Ik vind jouw blog ook ontzettend fijn, omdat je zo jezelf blijft en zulke mooie en lekkere recepten post. Blijf doen, dan blijf ik lezen! ;)

  Liefs,
  Brenda