· 

Makkelijk vegan havermout ontbijt

Wat is er nu lekker dan een warm vegan havermout ontbijt? Ik ben er in ieder geval gek op! Vooral als het wat kouder begint te worden. Vandaag deel ik mijn go-to havermout recept met je. Dit vegan ontbijt is super makkelijk om te maken met maar vier ingrediënten en ook nog eens super gezond!

Vegan ontbijten

Ik besefte dat het al weer een hele tijd geleden was dat ik een vegan ontbijt recept met je heb gedeeld. Toen ik net begon met bloggen deelde ik bijna wekelijks wel een nieuw ontbijt recept voor de meest feestelijke pancakes, smoothiebowls of overnight oats ontbijtjes. Tegenwoordig houd ik mijn ontbijt eigenlijk zo simpel mogelijk. Ik val vaak terug op sojayoghurt of plantaardige kwark met fruit en nootjes en wissel dat af met mijn enigszins saaie groene smoothie, overnight oats en dit makkelijke havermout ontbijt. Maar aangezien nu eenmaal niet iedere dag een vegan ontbijt party kan zijn, bedacht ik mezelf dat dit soort basic havermout recepten gewoon een plekje op mijn blog verdienen!

Vegan havermout ontbijt

Naast dat dit havermout ontbijt super makkelijk te maken is, is het ook nog eens hartstikke low budget! Vaak wordt er gebruik gemaakt van plantaardige melk in vegan havermout recepten, maar persoonlijk vind ik havermout met water heel erg lekker. Je pap wordt dan ook hartstikke romig en je bespaart er zo €0,25 per bakje mee uit. Je kunt je ontbijt zelf pimpen met de toppings die je lekker vindt. Ik ga zelf bijna altijd voor een lepel pindakaas en vind dat in combinatie met banaan super lekker. Maar je kunt ook ook variëren met bijvoorbeeld (diepvries) bessen, superfoods of een stukje chocolade. 

Wat heb je nodig?

Voor 2 bakjes vegan havermout ontbijt

- 90 g havermout

- 700 ml water

- Snufje zout

- 1 tl kaneel

- 1 tl vanille aroma (optioneel)

Optionele toppings:

- 2 el Pindakaas

- Handje blauwe bessen

- Een hele banaan, in stukjes

- Cacaonibs

- Kokosflakes

Hoe maak je een vegan havermout ontbijt?

- Doe de havermout, water, zout, kaneel en vanille (optioneel) in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Roer regelmatig tot je na ongeveer 8 minuten een dikke, romige pap hebt.

- Verdeel het vegan havermout ontbijt over twee schaaltjes en top met je favoriete toppings naar keuze. 

Tip: Pin dit vegan havermout ontbijt voor later

havermout ontbijt vegan

Ga jij dit basic en low budget havermout ontbijt recept maken? Laat het me weten op social media met #blackbirdsandcakes of in de reacties! 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
  • #1

    Mariëlle (maandag, 22 oktober 2018 13:36)

    Ik ben hier echt dol op, so comforting <3

  • #2

    Merel (woensdag, 24 oktober 2018 00:16)

    @Marielle: Ja dat is het echt he? <3

  • #3

    Yani (donderdag, 18 juli 2019 12:00)

    Ga ik zeker eens maken! Zo lekker, vooral in de winter tijdens koude dagen, nom nom ��

  • #4

    Nanne | Fashiable (donderdag, 22 augustus 2019 01:57)

    Klinkt als een heerlijk en makkelijk recept. Ga het meteen maken voor deze ochtend! :)

  • #5

    Merel (vrijdag, 23 augustus 2019 11:50)

    @Nanne: Wat leuk om te horen! :)