· 

KONIJNENVOER: Vegan uit eten in Arnhem

konijnenvoer vegan arnhem

Ik hoop dat je nog niet hotspot-moe bent na al mijn reis en vegan hotspot posts van de afgelopen tijd! Want vandaag deel ik weer een hele fijne met je, ik ging namelijk eten bij Konijnenvoer in Arnhem en daar ga ik je alles over vertellen.

Als ik door mijn artikelen blader over mijn reizen en favoriete hotspots zie ik eigenlijk bijna alleen maar buitenlandse en Amsterdamse groene hotspots. Nu ben ik gek op Amsterdam en zijn we er ook regelmatig te vinden, maar stiekem wordt het Oosten van het land ook steeds groener! Er komen allerlei vegan hotspots en duurzame initiatieven bij en ook valt er genoeg te zien en te beleven in de omgeving. Een van die nieuwe vegan hotspots in Konijnenvoer in Arnhem, alleen al om die te grappige naam moest ik er gaan eten! 

konijnenvoer vegan arnhem

KONIJNENVOER

Misschien heb je al wel eerder van Konijnenvoer gehoord, ze waren eerst namelijk te vinden in TAPE in Arnhem met een pop-up restaurant. Dit beviel zo goed dat ze hun eigen restaurant zijn begonnen in het café van poppodium Brigant. Verwacht bij Konijnenvoer geen, zoals de naam misschien vermoed, wortels, sla en komkommer hoor! In het restaurant draait alles om soul en comfortfood, en laat dat nou precies mijn favoriet zijn. 

Op de menukaart

De Italiaanse roots van de chef en eigenaar ga je terug zien in het menu, denk aan pasta's en lasagne. Maar ook gerechten geïnspireerde door andere delen van de wereld verdienen een plekje op het menu. De menukaart is verdeeld in voorgerechten, hoofdgerechten, crispy sides, en green sides. En als kers op de vegan taart serveren ze de taartjes van mijn vegan taart bak collega Taarten van Jansen! De gerechtjes zijn geschikt om samen te delen, al zijn de porties wel redelijk groot. Echt heerlijk zo'n tafel vol vind ik, dus we bestelde en aten dan ook weer eens veel te veel. 

konijnenvoer vegan arnhem

Wat aten wij bij KONIJNENVOER?

De menukaart wisselt regelmatig, maar ik vind het toch even leuk om te delen wat wij nou precies hebben gegeten zodat je een beetje een beeld hebt van wat voor soort gerechten je kunt verwachten!

 • Antipasti misto, een schaal voor dips, hapjes, brood en meer lekkers!
 • Marokkaanse bospeen salade met ras el hanout, chili en hazelnoot
 • Risotto ballen met gestoofde jackfruit
 • Not so fishy filet met spitskoolstamppot, courgettebloem en kerrie/kokos sau
 • Tempeh gyros met tzatziki, brood en tomatensalade
 • Chocolade/ framboos taart 
 • Pistache/ rozenwater taart

Maar smaakt dat konijnenvoer wel een beetje?

Als het water je nog niet in de mond loopt bij alleen al het horen van bovenstaande gerechten dan weet ik het ook niet meer! Ik hoef dan denk ik ook niet heel veel woorden vuil te maken aan hoe lekker en goed verzorgd het eten bij Konijnenvoer was. Ik vond vooral het voorgerecht echt super leuk, het was een gigantische schaal vol met eten en op een zonnig terras met een gin tonic erbij is dit gewoon precies wat je nodig hebt. En hoewel ik zei dat ik niet te veel woorden hier aan wou vuil maken willen ik toch nog even een kleine shout out doen naar de risotto ballen, echt geweldig! Die zouden wat mij betreft bij ieder café op het menu moeten staan want ik wil dit echt bij elke borrel. 

Zelf proeven?

Benieuwd geworden? Konijnenvoer is van vrijdag tot en met maandag geopend tussen 15:00 en 23:00 voor avondeten, taart, koffie en borrels. Je vind Konijnenvoer in het café van poppodium Brigant aan de Apeldoornsestraat 4 in Arnhem. 

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Mariëlle (maandag, 20 augustus 2018 12:25)

  Whahaha geweldige naam! En het ziet er goed uit zeg :O

 • #2

  Merel (maandag, 20 augustus 2018 12:31)

  @Mariëlle: Ja echt zo'n geweldig naam! Het was echt mega lekker!

 • #3

  Stessonline (maandag, 20 augustus 2018 12:39)

  Super. Bedankt voor de tip!!!Daar moet ik heen.

 • #4

  Merel (woensdag, 22 augustus 2018 07:11)

  @Stessonline: Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden!

 • #5

  Iris (vrijdag, 24 augustus 2018 08:02)

  Haha, love de naam! En ziet er super lekker uit allemaal <3

 • #6

  Desi (vrijdag, 24 augustus 2018 08:52)

  Oooooh wat een heerlijke plek lijkt me dit! Mijn vriends ouders wonen er om de hoek, dus ik ben er al een paar keer langsgekomen. Maar helaas waren ze toen steeds dicht :( Maar ik wil er nu al helemaal snel een keertje heen!

 • #7

  Merel (vrijdag, 24 augustus 2018 11:19)

  @Iris: Echt hilarisch he! Het was zo heerlijk allemaal <3

 • #8

  Merel (vrijdag, 24 augustus 2018 11:20)

  @Desi: Ze zijn helaas alleen maar van vrijdag t/m maandag open, dat moet je maar net weten inderdaad. Goed excuus om een keertje terug naar Arnhem te gaan in ieder geval!