· 

Nieuwe vegan producten van de afgelopen maand

nieuwe vegan producten

Het jaar is nog maar net begonnen en er lijkt een hele vegarevolutie gaande in 2018! Er zijn zo veel nieuwe vegan producten op de markt gekomen de afgelopen tijd. Echt waanzinnig om dit te zien. Waren vegan producten eerder nog een uitzondering, wordt het nu steeds normaler in de schappen van de supermarkt of bij grote ketens. Tijd voor een overzichtje!

Vegan pizza van Lidl

Sinds begin januari zijn er maar liefst twee vegan pizza's in het assortiment van Lidl verschenen. Het gaat om de pizza verdura en pizza bruschetta die je kan vinden in het vriesvak in de Lidl supermarkt. Ik vind het echt heel erg mooi om te zien dat ook supermarkten als Lidl meegaan met dit soort vegan assortimenten. Vegan producten zijn namelijk helemaal niet perse exclusief of duurDeze pizza's zijn voor €1,99 te koop bij Lidl. Let wel op: ze zijn enkel tijdelijk verkrijgbaar. Maar wie weet blijven de pizza's langer in het assortiment als er voldoende vraag naar is.

Havermelk bij Starbucks

Bij Starbucks is het niet meer de vraag of ze plantaardige melk hebben, maar welke het gaat worden. Naast soja, kokos en amandelmelk hebben ze namelijk sinds kort ook havermelk in het assortiment. Naast plantaardige melk heeft Starbucks ook een nieuwe vegan chickpea beetroot hummus wrap en een vegan berry bircher muesli. Ideaal voor onderweg!

Spaghetti Bolognese van AH/ Vegetarische Slager

Geen zin om te koken? Dan kun je tegenwoordig bij AH terecht voor een vegan kant en klare magnetron maaltijd. In samenwerking met de Vegetarische Slager heeft AH drie vegetarische verse maaltijden uitgebracht en de spaghetti bolognese is helemaal vegan! Deze kant en klare spaghetti is te koop voor €5,19 en kun je vinden in het koelschap bij AH.

Verse curry's, soepen en sauzen van AH

Albert Heijn heeft al een tijdje verse curry 's, soepen en sauzen in het assortiment. De meeste van deze producten zijn vegan en er zijn afgelopen maand weer twee nieuwe producten bij gekomen namelijk de verse romige tomaten soep en de tandoori curry. Super handig voor als je weinig tijd hebt maar toch gezond wilt eten. Wat extra groenten en rijst erbij en je bent klaar.

Sojayoghurt van Aldi

Dat Aldi sojayoghurt verkoopt is niet helemaal nieuwe eigenlijk. Ze waren alleen een tijdje uit het assortiment. Sinds december ligt er een nieuw merk sojayoghurt in de schappen bij Aldi en er zijn ook nieuwe smaken verkrijgbaar. De yoghurt van het merk Milsa+ is verkrijgbaar voor €1,45 in de smaken vanille, bosbes en naturel. 

Nieuwe hummus smaken van AH

Hummus is razend populair en er komen steeds meer smaken bij in het hummus-schap in de supermarkt. Albert Heijn heeft maar liefst drie nieuwe en originele smaken hummus, namelijk avocado, gekarameliseerde ui en dadel. Deze smaken zijn te koop voor €2,50 en liggen in het schap met verse borrelhapjes in de Albert Heijn.

Plantly kokosyoghurt bij Plus

Zelf heb ik geen Plus supermarkt in de buurt, maar mocht je deze wel hebben dan heb je geluk! Sinds eind december zijn hier namelijk de kokosyoghurts van het merk Plantly verkrijgbaar. Deze kokosyoghurt is te koop in de smaken naturel en mango en kost €2,89.

Dit is toch een behoorlijk mooi lijstje voor de afgelopen maand toch? Dit belooft veel goeds voor de aankomende maand! Vind jij het leuk om zo nu en dan meer te lezen over nieuwe vegan producten op mijn blog? Laat het me weten in de reacties. En ook tips voor nieuwe producten zijn altijd welkom natuurlijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Mariëlle (donderdag, 11 januari 2018 08:29)

  Jeeej! Zo mooi om de toename aan vegan aanbod te zien :)

 • #2

  Debora (donderdag, 11 januari 2018 12:28)

  Wat fijn, deze tips zo gebundeld! Bedankt voor de info, ik ga zeker even een pizza van de Lidl proberen ���

 • #3

  Marianne - Groene stapjes (donderdag, 11 januari 2018 12:50)

  Zóóó fijn om te zien dat vegan opties steeds normaler worden. Bij de meeste supermarkten kun je nu gemakkelijk iets vinden om te eten en zelfs onderweg heb je keus!

 • #4

  Yolanda (donderdag, 11 januari 2018 13:39)

  Nou dat is inderdaad een mooi lijstje aan vegan opties in de supermarkt. Toch zal ik het zelf niet snel kopen (of liever: helemaal niet), want het is nagenoeg allemaal verpakt in plastic of ander materiaal wat lastig te recyclen is. Ik vraag me af hoe jij hiermee omgaat Merel? Ik worstel daar weleens mee, maar vind de downside van al dat plastic om dit soort producten het toch niet waard....

 • #5

  Rianne (zaterdag, 13 januari 2018 16:13)

  Ik heb ze nog niet op andere sites gezien momenteel, maar sinds december zijn er van HAK 3 verschillende vegan soepen te verkrijgen zonder toegevoegd suiker en zonder gistextract ook het zoutgehalte is minder dan 1 gram per 100 gram, zo uit mijn hoofd gezegd. (enige nadeel is dat deze tot op heden alleen nog bij de Plus gesignaleerd zijn) Verder heeft HAK ook diverse bonenschotels in zak op de markt gebracht met dezelfde voordelen als de soepen, deze zijn niet allemaal vegan, maar het overgrote deel wel. Ideaal om snel een maaltijd op tafel te toveren als je niet zoveel tijd hebt. Deze bonenschotels zijn bij de meeste A-supermarkten wel te koop.

 • #6

  Karlijn (zondag, 14 januari 2018 02:56)

  Hummus van gekarameliseerde ui lijkt me erg lekker, ik ga kijken of ik die kan vinden in de appie!