· 

Nieuwe vegan producten van de maand januari

nieuwe vegan producten

Na een succesvol deel een waarin ik de nieuwe vegan producten deelde van de maand december, heb ik besloten om maandelijks voor jullie uit te zoeken wat voor nieuwe vegan producten er bij zijn gekomen in de supermarkt. 

Ben & Jerry's Non-Dairy

Eindelijk is het dan zo ver! Na jaren van petities, zeuren en liefdesbrieven aan het adres van Ben & Jerry's, is het non-dairy ijs ook in Nederland verkrijgbaar! Ik had de eer om het ijs als een van de eerste te proeven en ik kan je alvast verklappen dat het echt heel erg lekker is. De smaken chunky monkey en chocolate fudge brownie kun je vanaf deze week gaan vinden in restaurants en supermarkten. Wil je weten of de Albert Heijn in jouw buurt het ijs ook verkoopt? Check dan deze website. 

Mister Kitchen's Vegan Spread

Het merk Mister Kitchen's ken je misschien van hun pindakaas met allerlei lekkere smaakjes. Ze hebben drie nieuwe vegan groentespreads op de markt gebracht in de smaken kikkererwten-citroen, tomaat-courgette en paprika-chili. Veel spreads zijn gemaakt op basis van olie of mayonaise, door deze ingrediënten te vervangen door peulvruchten is het Mister Kitchen's gelukt om spreads te maken die voor meer dan 65% uit groenten bestaan, vrij zijn van verzadigde vetten en een bron van eiwitten. Deze vegan spreads zijn te koop bij Albert Heijn en kosten €2,99 per pot. 

Upton Naturals Jackfruit

Wist je al dat jackfruit een hele lekkere vegan vleesvervanger is? Je maakt er onder andere deze nacho's mee. Met de drie smaken jackfruit van Upton Naturals kun je eenvoudig jackfruit bereiden, je hoeft het namelijk alleen nog maar een paar minuten te bakken. De jackfruit is verkrijgbaar bij Albert Heijn in de smaken BBQ, Thai Curry en Original en kost €3,99 per pakje van 200 g. 

Johnny Doodle Dark Triple Orange

Yes! Een nieuwe vegan chocolade reep! Speciaal voor Pasen heeft Johnny Doodle drie nieuwe smaken chocolade repen uitgebracht en een van die smaken is vegan. Het gaat om de Dark Triple Chocolate. Deze zijn nu al verkrijgbaar bij Jumbo maar binnenkort ook bij Plus en Hudson Bay. 

AH Basic croissants

De AH Basic croissants waren al een tijdje vegan, alleen was de nieuwe receptuur nog niet op de verpakking aangepast. Inmiddels zijn de verpakkingen helemaal up to date en kun je met een gerust hart vegan croissants eten op zondag ochtend. De AH Basic croissants zijn te koop voor €0,89 per pak van vier. 

Lekker & Anders Falafel

Het merk Lekker & Anders ken je misschien al van de vegetarische Turkse pizza, maar ze hebben nu een nieuw product in de vriezer liggen! De falafel is te koop voor €3,59 per 400 gram en is daarmee een van de goedkoopste kant en klare falafels. 

Dat waren de nieuwste vegan producten van de maand januari alweer. Echt een lijstje om blij van te worden! Hebben jullie alle producten al geprobeerd? Waar ben je het meest enthousiast over? Laat het me weten in de reacties! 

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Mariëlle (maandag, 29 januari 2018 14:30)

  Waaa so exciting! Ik wil zeker de croissants & het ijs proberen!

 • #2

  Eline (dinsdag, 30 januari 2018)

  Ik ben zo benieuwd naar de Ben & Jerry's! Maar die croissants klinken ook wel super goed voor op zondag, hmmm.

 • #3

  Fleur (dinsdag, 30 januari 2018 01:30)

  Hoi Merel,

  Weet jij zo in welke afdeling deze verpakkingen jackfruit bij de Albert Heijn te vinden zijn?

 • #4

  Merel (donderdag, 01 februari 2018 00:33)

  @Marielle: Jaaa echt doen, beide echt heeel erg lekker :)

 • #5

  Merel (donderdag, 01 februari 2018 00:37)

  @Eline: Jaaa je moet de B&J echt proberen! Er zijn al veel croissants uit blik vegan, maar kant en klaar is natuurlijk nog makkelijker op zondagochtend :)

 • #6

  Merel (donderdag, 01 februari 2018 00:38)

  @Fleur: Deze liggen bij de biologische afdeling. Waar ook de cliffbars en zonnatura ligt zeg maar.

 • #7

  Eva (maandag, 05 februari 2018 12:20)

  Echt superblij met de Upton's!! Ik ken de producten uit Australië, maar had nooit durven dromen dat ik het ooit hier om de hoek bij AH zou kunnen kopen. Nu hopen dat de rest van het Upton's assortiment snel volgt. :D

 • #8

  Merel (dinsdag, 06 februari 2018 00:17)

  @Eva: Ik ben heel benieuwd naar welke producten ze nog meer hebben, inderdaad hopen dat de rest ook snel naar Nederland kom!