· 

Overnight oats met aardbei en rabarber

overnight oats aardbei rabarber

Het is al weer even geleden dat ik een nieuw vegan ontbijt recept heb gepost, dus ik dacht het wordt weer tijd voor een lekker ontbijt dat past bij het seizoen! Deze overnight oats met rabarber en aardbei compote zijn het ideale mealprep ontbijt en een gezond en verfrissend begin van de dag.

overnight oats aardbei rabarber

Moestuinieren

Nu de zomer weer is begonnen is het ook tijd om de tuin weer een kleine update te geven. Vorig jaar had ik een mini moestuintje gemaakt met onder andere paprika, tomaat, komkommer, radijs, wortel en kruiden. Heel veel oogst hebben we er niet van gehad maar het is wel ontzettend leuk om te doen. 

Na de winter hebben alleen de aardbeiplantjes het overleeft. De afgelopen weken is er weer het een en ander in de tuin gebeurd en ik heb ook weer een aantal nieuwe aardbei plantjes gekocht zodat we dit jaar hopelijk extra veel aardbeien hebben! Super leuk om alles zo te zien groeien en de eerste aardbeien zijn inmiddels zelfs al geoogst. En daar voel ik mezelf dan toch altijd enigszins trots op.. 

Groente voor oma's

Aardbeien zijn echt een van mijn favoriete soorten fruit. En in combinatie met rabarber is het misschien wel nog lekkerder. Sommige mensen denken dat rabarber echt een groente is voor omaatjes maar het is juist super lekker. Vorig jaar maakte ik deze rabarber/aardbei crumble dat is wat meer een klassieker. Maar ik denk dat dit recept voor overnight oats met aardbei en rabarber wel laat zien dat rabarber juist ook super hip kan zijn. 

overnight oats aardbei rabarber

Ingrediënten

Voor vijf porties

Voor de aardbei/ rabarber compote:

- 400 g aardbei

- 400 g rabarber

- 2 el ahornsiroop

Voor de overnight oats:

- 160 g havermout

- 500 ml sojayoghurt ongezoet

- 350 ml amandelmelk

- 1 tl vanille extract

- 2 el ahornsiroop

- 50 g geschaafde amandelen

Optioneel: extra gesneden aardbeien

Hoe maak je vegan overnight oats?

Voor de aardbei/ rabarber compote:

- Snijd de kontjes van de rabarber en gooi dit weg. Snijd de rest van de rabarber in stukjes. Haal de kroontjes van de aardbei en doe dit samen met de rabarber en ahornsiroop in een pan.

- Verwarm het geheel op middelmatig vuur en breng aan de kook. Laat de compote tien minuten koken tot de rabarber en aardbei uit elkaar zijn gevallen. Roer alles nog eens goed door en laat afkoelen in de koelkast.

Voor de vegan overnight oats:

- Meng alle ingrediënten van de overnight oats goed met elkaar en zet overnacht in de koelkast.

- Verdeel de volgende dag de rabarber/aardbei compote over vijf bakjes of glazen. Schep hier de vegan overnight oats over en serveer optioneel met extra gesneden aardbei.

De overnight oats en compote blijven ongeveer drie dagen in de koelkast. Leftover porties kun je prima invriezen. Haal het dan de avond voordat je het wilt eten uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien

Tip: Pin dit recept voor later!

overnight oats aardbei rabarber

Eet jij wel eens rabarber of vind je het echt iets voor oma's (zoals ik)? Hoe dan ook vind ik stiekem dat je dit recept dan echt een keertje moet proberen. En als je 'm probeert dan ben ik natuurlijk super benieuwd naar je creatie. Vergeet je 'm niet te taggen met #blackbirdsandcakes op social media?

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Mariëlle (maandag, 04 juni 2018 05:05)

  Mijn moeder maakte vroeger altijd iets met rabarber, maar vond dat toen heel vies volgens mij haha. Zou het niet snel kopen denk ik, maar het ziet er wel héél leuk uit zo :)

 • #2

  Marianne - Groene stapjes (maandag, 04 juni 2018 05:15)

  Ik ben dol op rabarber! Stiekem wil ik hem wel altijd zoeten hoor, anders vind ik het niet zo lekker. Maar dan is het bij ons altijd de zomerse vervanger van appelmoes �

 • #3

  Merel (maandag, 04 juni 2018 12:54)

  @Marielle: Haha ja dat heb ik ook met dingen die ik vroeger nooit lustte, dat durf ik nu dan echt niet meer te eten. Maar mocht je het ooit nog willen proeven dan moet je eigenlijk de crumble maken met aardbei en rabarber, zo lekker dat lust iedereen (met een bolletje ijs ;))

 • #4

  Merel (maandag, 04 juni 2018 12:56)

  @Marianne: Ja het is wel wat zurig van zichzelf dus dat snap ik wel inderdaad. In combinatie met het zoete van de aardbei is extra suiker (voor mij) niet echt nodig.

 • #5

  Michelle (woensdag, 20 maart 2019 15:49)

  ziet er lekker uit !

 • #6

  Elle (maandag, 10 juni 2019 13:37)

  Even rare vraag maar zijn alleen de oats in te vriezen of ook de compote?

 • #7

  Merel (dinsdag, 11 juni 2019 11:03)

  @Elle: De compote is ook in te vriezen! Je kunt dit wel beter afzonderlijk van de overnight oats doen en dan wanneer je het gaat serveren weer bij elkaar doen.