VEGAN TOETJES RECEPTEN


Vegan baked cheesecake

vegan baked cheesecake

Wie mij een beetje volgt weet dat ik gek ben op taartjes en op bakken. Ik vind bakken zelfs zo leuk, dat je mijn taartjes ook kunt bestellen. Ik weet dan ook als geen ander dat je als vegan niets te kort komt op het gebied van taart en andere zoetigheid. 

meer lezen 8 commentaren

Vegan courgette brownies

vegan courgette brownies

Worteltaart en zoete aardappel brownies kennen we inmiddels, maar er is nog een groenten die zich prima uitleent om mee te bakken en dat is courgette. Wie mij volgt op Instagram heeft ze misschien al voorbij zien komen: deze fudgy courgette brownies. Ik kreeg direct vragen naar het recept en hier is ie dan eindelijk! 

meer lezen 3 commentaren

Vegan marshmallow fudge

vegan fudge

Vaak maak ik gezonde, zoveel mogelijk suikervrije recepten voor op mijn blog. Deels uit zelfbescherming en deels omdat het gewoon net zo lekker is. Vandaag een iets minder gezond maar o zo lekker recept: vegan marshmallow fudge. 

meer lezen 0 commentaren

Rabarber crumble met aardbeien

rabarber-crumble-suikervrij-1

Nog een receptje in de categorie lente-eten: rabarber. Deze groenten is maar kort in het seizoen. En ja, je leest het goed, rabarber is een groenten. Dat zou je in eerste instantie niet denken toch? Meestal wordt rabarber namelijk in toetjes of compotes gebruikt. Ik maakte er een mega lekker toetje mee (al zeg ik het zelf). En natuurlijk deel ik het recept met jullie! 

meer lezen 0 commentaren

Vegan paas brunch: 5 recepten

Nog maar een klein weekje tot Pasen. Ik heb afgelopen weekend al een soort pre-paas brunch gehouden en vandaag deel ik maar liefst 5 vegan paas brunch recepten met jullie!

meer lezen 11 commentaren

Chocolademousse van zijdentofu

Het laatste kerstrecept is natuurlijk een dessert! Met chocolade bij het toetje, zit je bij mij altijd goed eigenlijk. Deze chocolademousse, gemaakt van zijdentofu is het vegan alternatief voor de originele versie! En omdat ie makkelijk te bereiden is, heb jij lekker veel tijd over om aan tafel te zitten met je gasten! 

meer lezen 2 commentaren

Chocolade pepernoten cheesecake

De feestdagen komen er aan. Over twee weken is het al weer pakjesavond!

We hebben bij mijn familie lootjes getrokken en hebben veel plezier aan de voorbereidingen. Ik heb inmiddels mijn cadeautjes al in huis maar moet mijn gedicht nog schrijven. Bij de familie van Jeroen vieren we Sinterklaas met onze nichtjes erbij. We kochten laatst een kleinigheidje voor iedereen en zijn nu al benieuwd wat iedereen er van gaat vinden! Ik vind het altijd een gezellige tijd van het jaar waar je samen bent met familie en samen heerlijk eet.

meer lezen 4 commentaren

Vegan pavlova

Hebben jullie al eens gehoord van aquafaba? Voor degene die nu denken ehh aquawat? Nou, aquafaba noem je ook wel kikkererwtenvocht. Dat is dus het vocht dat je afgiet uit een blik kikkererwten. Nou lijkt dat niet zo bijzonder en spoel je het waarschijnlijk door de gootsteen wanneer je hummus gaat maken. Maar het is juist heel erg bijzonder! Met dit vocht kun je bijvoorbeeld mayonaise, macarons of chocolademousse maken. Nooit meer weggooien dus! Ik maakte er een pavlova mee, en dit recept wil ik jullie absoluut niet onthouden!
meer lezen 0 commentaren

Espresso brownies met ganache

Ik denk dat bijna iedereen wel van chocolade houdt. Ik in ieder geval zeker! En brownies zijn dan natuurlijk wel het ultieme chocolade recept.

Maar gezond is natuurlijk wel anders.

Ik maakte een gezondere variant van brownies op basis van noten en cacao. De brownie bevat geen toegevoegde suikers. De chocolade ganache topping maakte ik van amandelmelk en pure chocolade en maakt de brownie helemaal af.

En wat dan ook nog eens goed nieuws is: ze zijn super makkelijk te bereiden en binnen een halfuurtje klaar.

meer lezen 0 commentaren

Pompoen-speculaas taart

Eindelijk heb ik zelf eens een pompoentaart gemaakt! Ik wou het al een tijdje proberen, helaas kon ik al die tijd geen fijn recept vinden. In veel recepten wordt pumpkin spice of pumkin purree gebruikt, dit is beide slecht verkrijgbaar in Nederland. Toen ik gisteren nog wat pompoen over na het koken wou ik het toch gaan proberen.. Ik pakte er meerdere recepten en wat fantasie bij, en ging aan de slag. Het was toch wel een beetje ploeteren, maar dat wat het zeker waard! De speculaasbodem maakt de taart de perfect voor bij dit koude weer.

meer lezen 4 commentaren