· 

The Fento Amsterdam: Mexican meets Asian

the fento amsterdam

Afgelopen week was ik voor twee afspraken in Amsterdam, ik bezocht het fair fashion museum Fashion for Good en ging eten bij The Fento in Amsterdam West. Echt een heel fijn plekje waar je echt te lekker vegan kunt eten. Vandaag vertel ik je meer over deze hotspot!

The Fento

Fento is een food concept van Hilary Metcalfe. Na jaren in de Sustainable Development te hebben gewerkt en zich naast haar job bezig te hebben gehouden met schrijven over plantaardig eten en catering en pop-ups te hebben gedaan, besloot ze helemaal voor haar passie te gaan en Fento te openen. Misschien ken je Fento al wel van de Foodhallen in Amsterdam. Sinds 2016 hebben ze hier namelijk al een plekje waar je terecht kunt voor Mexicaans eten met een Aziatische twist. En sinds kort is daar dus een tweede plek bijgekomen een paar straat verderop. En deze nieuwe plek is echt niet precies hetzelfde hoor, bij The Fento wordt namelijk wat meer geëxperimenteerd met gerechten en het is daarmee eigenlijk het creatieve hart van de onderneming. Daarnaast kun je hier ook terecht voor take away, eat in of het lekker thuis laten bezorgen

the fento amsterdam

Op de menukaart

Zoals ik al zei zijn de gerechten van The Fento Mexicaans met een Aziatische twist. Wat je jezelf daar dan bij moet voorstellen? Nou sowieso heel veel lekkere gerechten! Hieronder een overzichtje met wat je op de menukaart kunt verwachten:

 • Fento burrito met zwarte bonen, geroosterde zoete aardappel, bladgroenten, geroosterde tomatensalsa, cashew creme en limoen gefermenteerde kool.
 • Unicorn rainbow bowl met zoete aardappel, ei-fritatta, ongepelde rijst, regenbooggroenten, bladgroenten, gember miso dressing en limoen gefermenteerde kool.
 • Fento nacho met zwarte bonen, maischips, bladgroenten, geroosterde tomatensalsa, cashew creme en limoen gefermenteerde kool.
 • Pompoen, wortel, salie soep
 • Baja soul bowl met zwarte bonen, geroosterde zoete aardappel, bladgroenten, geroosterde tomatensalsa, cashew creme en limoen gefermenteerde kool.

Naast deze gerechten die standaard op het menu staan zijn er ook regelmatig specials te vinden op het menu. Toen ik er at stond er bijvoorbeeld een hartige taart en een rode curry met tzaziki om de menukaart. Bij ieder gerecht kun je kiezen voor een topping met Turkse feta, bio scharrelkip, prebiotische ananas hotsauce of bumi tempeh. De gerechten die niet vegan zijn kunnen op aanvraag vegan worden gemaakt. 

Wat aten wij bij The Fento?

Misschien kun je het jezelf wel voorstellen, ik vond het enorm lastig om een keuze te maken tussen al deze lekkere gerechten! Uiteindelijk kozen we voor drie gerechten om van alles wat te kunnen proeven. We gingen voor de nacho's, unicorn rainbow bowl en de rode curry met tzaziki. Hierbij dronken we een gember mylk tea, een frisse groene smoothie met mango en komkommer en een homemade lemonade met gember, appel en limoen. En als toetjes kregen we nog een paar stukjes raw chocolade, een soort was gemaakt met kumquat en de andere met tahini en koriander poeder.

the fento amsterdam

En, hoe was het?

Misschien kun je het al wel raden aan de te lekker uitziende foto's, ik heb heerlijk gegeten bij The Fento! Ik was enorm verbaasd over de super mooi opgemaakte, goed gevulde en kleurrijke borden. De gerechten waren super lekker op smaak en hadden allemaal hun eigen twist. Altijd mooi om te zien en proeven dat zelfs over de kleinste details, zoals de drankjes, is nagedacht. 

Wat ik ook heel erg goed vind aan The Fento zijn de prijzen. Nu ben ik niet perse iemand die voor alle budget opties gaat maar ik kan het wel altijd waarderen als het toevallig fijn geprijsd is, al helemaal in Amsterdam! Je koopt bij The Fento een vullende, gezonde en vooral heel erg lekkere maaltijd voor €10 a €12. Het is maar goed dat ik niet in de buurt woon, anders zou ik nooit meer koken en hier iedere dag eten bestellen. 

Zelf proeven?

Benieuwd geworden en wil je zelf een hapje gaan eten of het laten bezorgen? The Fento is van maandag tot en met donderdag van 17:00 tot 20:00 geopend aan de Potgietestraat 16 in Amsterdam. Daarnaast vind je de kraam van The Fento dagelijks tussen 12:00 en 22:00 in de Foodhallen.

the fento amsterdam

Heb jij al een keer gegeten bij The Fento? Of ga je er binnenkort een keertje eten? Laat het me weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Mariëlle (zaterdag, 17 november 2018 03:04)

  Ik kom niet zo vaak in Amsterdam, maar ziet er goed uit <3

 • #2

  Merel (zondag, 18 november 2018 11:26)

  @Mariëlle: Ik misschien iets te vaak voor iemand die zo ver weg woont, haha. Ik ga er in ieder geval zeker nog vaker terug! :)

 • #3

  Karlijn (zaterdag, 24 november 2018 03:04)

  Oeh, die bowls klinken echt superlekker! Een reden om weer eens naar Amsterdam te gaan ;)

 • #4

  Merel (dinsdag, 27 november 2018 00:08)

  @Karlijn: Heerlijk he? Haha nóg een reden, die verzin ik ook steeds weer. ;)