· 

Tweedehands kleding kopen en verkopen

tweedehands kleding kopen en verkopen

Ik heb het al eens eerder gehad over dat ik het soms lastig vind om tweedehands kleding te kopen, ik moet toegeven dat het de laatste tijd steeds beter gaat nu ik een aantal platformen hiervoor heb (her)ontdekt. En nu ik ook nog mijn eigen spulletjes aan het verkopen ben leek het me wel tijd om artikel te schrijven over hoe je nu het beste tweedehands kleding kunt kopen en verkopen.

tweedehands kleding kopen en verkopen

Tweedehands kleding kopen

Laten we beginnen met een paar tips over hoe je het beste tweedehands kleding vinden en kopen. Het is soms even zoeken, maar geef niet op hoor! Uiteindelijk zitten er heel veel pareltjes tussen waar je extra blij van wordt. Tweedehands kopen geeft mij dan ook extra voldoening. 

In een winkel

Zelf moet ik toegeven dat ik in een echte kringloopwinkel nooit super goed kleding kan vinden, maar er zijn mensen die alleen maar toffe items uit de tweedehandswinkel halen dus dit is sowieso nummer een om te checken. Tegenwoordig heb je trouwens ook heel veel toffe gespecialiseerde tweedehandswinkels zoals Appel & Ei die mooie tweedehands kledingstukken inkoopt en voor een mooi prijsje weer verkoopt. Ook de Leger des Heils Reshare store is een winkel die je in steeds meer steden ziet is een goede optie, deze winkels zijn overzichtelijker en een stukje hipper ingericht dan de meeste kringloopwinkels. 

Naast kringloopwinkels kun je ook naar een vintage winkel gaan, gegarandeerd dat er een in jouw stad zit want ze poppen tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond! Vintage is wel wat duurder dan tweedehands, maar dan heb je wel echt een super tof uniek item! Voor dingen als korte broeken, rokjes, festival outfits en oversized truien is een vintage winkel echt de place to be. 

Online platforms

Ik ben zelf de laatste helemaal fan geworden van online platforms voor tweedehands kleding. Als ik iets 'nodig' heb of naar een bepaald item op zoek ben check ik eerst even of ik het tweedehands kan vinden. Mijn favoriete platform is United Wardrobe, een overzichtelijk platform waar je een kijkje in de kledingkast kunt nemen van mensen uit heel Nederland! Met United Wardrobe ben je verzekerd dat je kleding ook echt verzonden wordt, je betaald met iDeal, je bestelling wordt binnen vijf dagen verzonden en de koper ontvangt het bedrag zodra jij de kleding hebt ontvangen. 

Verder gebruik zoek ik ook regelmatig in Facebookgroepen, je hebt algemene groepen zoals 'Bohemian Marketplace', 'Vintage Marktplace' en 'Uitverkoop NL'. Maar je hebt ook groepen die speciaal zijn voor de omgeving van een bepaalde stad of dorp. Nadeel vind ik dat het snel onoverzichtelijk wordt met al die oproepen, maar er staan zeker regelmatig goedkope en mooie items op.

En dan heb je natuurlijk ook nog good old markplaats, hier staat echt mega veel tweedehands kleding op, maar daardoor is het ook lastig zoeken als je niet iets specifieks heb waar je naar zoekt. 

Ruilen en bekenden

Wel eens gedacht aan een kledingruil? Dit kun je doen met vriendinnen, maar je kunt ook eens kijken of er toevallig eentje wordt georganiseerd in de buurt. Naast ruilen kun je natuurlijk ook tweedehands kleding van vrienden en familie overnemen. 

tweedehands kleding kopen en verkopen

Tweedehands kleding verkopen

Is je kledingkast inmiddels vol geraakt van al die tweedehands kleding die je hebt gekocht? Dan wordt het misschien tijd om te minimaliseren en je eigen kleding te verkopen. Zelf koos ik altijd voor de luie optie en ik bracht oude kleding meestal naar de kringloop of naar een container voor een goed doel. Maar sommige kleding die ik zelf niet meer draag kunnen misschien nog wel heel lang meegaan in iemand anders kledingkast, en dat terwijl ik niet altijd weet wat er nu precies gebeurd met mijn kleding als ik het in een container doe.

Rommelmarkt

De snelste manier om van je oude kleding af te komen is een kraampje huren op een lokale rommelmarkt. Het kost je een dag en het is best wel kneuterig maar na een dagje heb je een leuk zakcentje verdient en ben je van het grootste deel van je kleding af. Dit is niet super geschikt voor het verkopen van duurdere/ designer kleding, maar voor goedkopere items is dit by far de beste en snelste optie. 

Verkopen aan een winkel

Heb je weinig zin om zelf moeite te doen? Ga dan naar een winkel die tweedehands kleding inkoopt zoals Appel & Ei, ze hangen je kleding in de winkel en gaan deze voor je verkopen, uiteindelijk krijg je een deel van de opbrengst. In veel steden zit wel een winkel met een dergelijk concept, zo heb je in meerdere steden het concept 'Jouw Marktplaats' wat op een zelfde soort manier werkt en ook sommige kringloopwinkels willen een klein bedrag betalen  voor jouw tweedehands items.

Online platforms

Net zoals je tweedehands kleding kunt kopen via online platforms, kun je het natuurlijk ook verkopen. De keuze is natuurlijk aan jou of je gaat voor Marktplaats, Facebook of United Wardrobe. Zelf heb ik voor de laatste optie gekozen om mijn kleding te verkopen en daar ben ik erg enthousiast over! United Wardrobe krijgt 10% van het betaalde bedrag, maar in ruil daarvoor gaat de verkoop bijna moeiteloos. Dus mocht je nog wat op zolder of in de kast hebben liggen, geef het dan eens een kans. Benieuwd wat ik zelf verkoop? Bekijk dan mijn mini shop via deze link.

Koop of verkoop jij wel eens tweedehands kleding? En hoe doe je dat dan? Laat het me weten in de reacties! 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Mariëlle (maandag, 27 augustus 2018 12:04)

  Goed artikel! Ik moest er eerst niets van hebben, maar doe het nu eigenlijk standaard :)

 • #2

  Mariëlle (maandag, 27 augustus 2018 12:05)

  Goed artikel :) Ik moest er eerst niets van hebben, maar doe het nu standaard!

 • #3

  Merel (dinsdag, 28 augustus 2018 14:41)

  @Mariëlle: Ja suf eigenlijk he, heel veel mensen vinden het ook vies. Zelf heb ik heel veel verkocht en gekocht via marktplaats, toen heel lang niet omdat ik niets kon vinden maar de laatste tijd juist weer veel tweedehands.