· 

Vegan Amsterdam deel III

vegan amsterdam

Ik ben de afgelopen weken weer een aantal keer in Amsterdam geweest en daar heb ik weer een aantal toffe vegan hotspots uitgeprobeerd. En die deel ik natuurlijk heel graag met jullie! In dit artikel vindt je maar liefst negen vegan hotspots in Amsterdam en mijn eerlijke mening hierover!

vegan amsterdam

Mastino V

Ik ben een sucker voor pizza, maar ik moet zeggen dat de perfecte vegan pizza maken met lekkere vegan kaas eigenlijk best wel een kunst is. Vaak wordt pizza onder het kopje fastfood gezet, maar met het rijzen, kaas maken en bakken kost het juist super veel tijd. Zelf maak ik om die reden dan eigenlijk ook niet zo vaak pizza, maar als je dan ergens een perfecte kunt eten dan sta ik vooraan! Die perfecte vegan pizza vond ik bij Mastino V. Ik kan nog steeds niet geloven dat hun pizza's niet alleen vegan, maar ook nog eens gluten vrij zijn!

Bij Mastino V staan pizza's met verschillende soorten vegan kaas op de kaart, denk aan brie, mozzarella en vegan Parmazaanse kaas. En ook de pizza's zelf worden belegd met bijzondere ingredienten zoals courgette bloemen en eetbare bloemen. 

Mastino V is vooral gericht op afhalen, maar heeft ook een aantal tafeltjes. Je eet de pizza uit de doos en niet op een bord wat meewerkt aan een huiselijk sfeertje. Daarnaast zijn de Italiaanse eigenaars ook nog eens super hartelijke mensen. Kortom: Mastino V is helemaal goedgekeurd!

Mastino V

Bilderdijkstraat 192H, Amsterdam

Men Impossible

In een klein straat in de Jordaan vindt je Men Impossible. Je zou er eigenlijk zo voorbij lopen, maar dat moet je vooral niet doen wat je wilt dit echt niet missen hoor, geloof me! Van het interieur moet Men Impossible het eerlijk gezegd ook niet hebben, er is maar een raam en daardoor ook weinig daglicht. Achterin het restaurant staat een grote tafel waar je met andere gasten aan zit. 

Wij aten bij Men Impossible voor lunch. Er is een lunch menu waarin je geen keus hebt maar dat mag de pret niet drukken. We nemen de ramen, want daar kwamen we uiteindelijk ook voor, en het heeft me echt verrast! Het was echt serieus een van de lekkerste dingen die ik ooit at. Alles aan deze noodle soep klopt en het smaakt naar niets wat ik ooit eerder at. Ik kan dus echt niet anders zeggen dan dikke vette aanrader! 

Men Impossible

Hazenstraat 19H, Amsterdam

(reserveren verplicht)

vegan amsterdam

The Meets

The Meets is zo'n plek die ik al jaren bij andere langs zie komen op Instagram. Ik wou natuurlijk ook, maar het kwam er op de een of andere manier nooit echt van. De verwachtingen waren dan ook vrij hoog voordat ik er ging lunchen. We bestelde de wortelsalade en de Mexicaanse burger voor lunch en ik moet zeggen dat het er erg lekker uitzag maar uiteindelijk best wel tegenviel. De salade was lekker, maar meer in de zin van een prima side salad en zeker geen maaltijd salade. Het was namelijk best wel weinig en er zaten ook geen van koolhydraten in waardoor het echt niet vullend was. Zeker wanneer je €14,50 voor een salade betaald mag je er denk ik wat meer van verwachten. De burger was ook prima, maar meer dan ook niet.

 Misschien ligt het aan mijn verwachtingen, de dag, of misschien aan mijn hoge eisen, ik ben er in ieder geval niet mega enthousiast over en zou er niet heel snel nog een keer naar toe gaan. Ik raad het je niet af om een keer bij The Meets te gaan eten, want dit kan ook gewoon een eenmalig iets zijn en wellicht is het een andere keer hartstikke lekker. Het is in ieder geval wel een mooie zaak, met een toffe sfeer dus wat dat betreft kan het zeker geen kwaad om een keer langs te gaan.

The Meets

Cornelis Troostplein 3, Amstedam

Pluk

Vegan eten in Amsterdam is best wel een makkie eigenlijk, maar vegan eten in het centrum van Amsterdam is wat lastiger. Wanneer je tijdens het shoppen of het bezoeken van musea honger krijgt kan het soms best nog wel een stukje lopen zijn tot je bij een toffe hotspots terecht komt. Daarom ben ik super blij met zaakjes zoals Pluk die in het hart van de Negen Straatjes zit en waar ze meerdere vegan opties op de kaart hebben. 

Het is lastig om een oordeel te vellen over Pluk aangezien we er alleen langs gingen voor een drankje en taartje. Maar het is echt een ontzetten mooie zaak in een authentiek Amsterdams pand. Bij binnenkomst loop je gelijk tegen de keuken en balie aan waar allerlei lekkers je aanstaart, er is ook een klein winkeltje met allerlei hippe hebbedingetjes. Boven is een klein maar knus zit gedeelte. Wij namen de pompoen/chocolade blondie en dronken koffie en ijsthee. En dat vond ik zeker voor herhaling vatbaar!

Pluk

Reestraat 19, Amsterdam

vegan amsterdam

Vegabond

Eigenlijk ga ik altijd wel een keertje langs bij Vegabond als ik in Amstedam ben. En daar zijn genoeg redenen voor. Het ligt centraal, ze hebben een klein supermarktje vol vegan goodness en je kunt er gezellig zitten met een sapje en een vegan tompouce. En vooral voor dat laatste kom ik terug. Ik bedoel, kijk even die foto en je weet dat je er de volgende keer langs gaat.. 

Vegabond

Leliegracht 16, Amsterdam

Vegan Junkfood Bar

Stiekem ben ik al heel vaak bij de Vegan Junkfood Bar geweest om te snacken, en tot mijn grote verbazing had ik er nog niet eerder over geschreven. Bij de Vegan Junkfood Bar bestel je alles van dubbele "kip"burgers op een zwart broodje, cocktails, bitterballen, onion rings, truffel frietjes en mijn persoonlijke favoriet de kapsalon. Het feit dat ik al meerdere keren ben langs geweest zegt eigenlijk al genoeg toch? Culinair hoogstandje? Nee. Maar dat maakt eigenlijk niets uit want het is er toch heel erg leuk en lekker. 

Vegan Junkfood Bar

Marie Heinekenplein 9-10, Amsterdam

vegan amsterdam

SNCKBR

Ook SNCKBR was zo'n plek  die ik al ontelbaar keer voorbij zag komen op social media maar waar ik zelf nog nooit was geweest. Toen we er een tijdje terug gingen eten was ik bij binnen stappen al gelijk vrij enthousiast. Het is namelijk een super mooie plek en de menu kaart heeft ook veel vegan opties. Maar ook hier werden de verwachtingen niet echt waargemaakt met het eten. Ik heb niet zoveel zin om een heel negatief verhaal op te hangen maar in het kort kregen we feta kaas op een vegan gerecht, bij poging twee kregen we slappe zoete aardappel frietjes met falafel die aan de binnenkant nog koud was en als excuus een niet lekkere vegan cupcake. Je kunt dus al wel raden dat ik hier niet heel enthousiast over ben.

Ook hier wil ik zeggen dat het ook gewoon aan mij of aan de dag kan liggen, wie weet was de kok ziek of had de kok niet zijn dag, kan gebeuren. Ik heb wel goede verhalen over SNCKBR gehoord, dus wie weet ga jij er een keer super lekker eten. Laat het me dan vooral weten, dan geef ik het wellicht ook weer een kansje. 

SNCKBR West

Kinkerstraat 106, Amsterdam

vegan amsterdam

Kebabi

Kebabi is een gloednieuw restaurant van de makers van de Vegan Junkfood Bar. Je kunt vast al wel raden dat ze kebab serveren. En nu is een kebab zaak over het algemeen alles behalve leuk en bijzonder, maar de sfeer in Kebabi staat mij wel aan. Dierenprintjes, roze en een zaal met ping-pong tafels, dit restaurant heeft echt attitude. Wij waren er op een zonnige dag en hebben op het terras gesmuld van een kapsalon en een broodje kebab. Na zo'n giga broodje was er voor mij geen ruimte meer voor een toetje. Helaas, want ze verkopen dus ook vegan baklava. Kebabi is bij deze officieel goedgekeurd!

Kebabi

Overtoom 428, Amsterdam

vegan amsterdam

The Avocado Show

Ik sluit dit rijtje af met het meest insta-waardige en gehypte restaurant van Amsterdam, of misschien wel heel Nederland: The Avocado Show. We kwamen vroeg, en dat is aan te raden. The Avocado Show was nog maar net open en al gelijk vol. We konden gelukkig gelijk een talfeltje krijgen maar binnen no-time stond er zelfs buiten een wachtrij inclusief dranghek voor een tafeltje. 

Er staan meerdere vegan opties op het menu maar het was niet lastig om een keuze te maken. We namen de matcha-avocado pancakes en de avo-garden met hummus en bagel. Ondanks de drukte in het restaurant stond onze bestelling binnen no-time op tafel. Ik heb echt genoten van het eten en aankleding van het restaurant. Overpriced? Een beetje. Overhyped? Best wel. Maar geloof me, dat maakt echt niets uit als je daar bent. Het eten is lekker, de show ook. Gewoon een keer heen gaan!

The Avocado Show

Daniel Stalpertstraat 61HS, Amsterdam

Mocht je nou binnenkort een keer naar Amsterdam gaan, dan weet je nu in ieder geval waar je (wel of juist niet) moet zijn. En laat me ook vooral weten als je iets hebt bezocht of wanneer je een goede tip voor me hebt! Vegan hotspots in Amsterdam zijn altijd welkom namelijk. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0