· 

3 x vegan appelflappen, maar dan anders!

vegan appelflappen

Ik weet niet waarom, maar appelflappen zijn toch wel echt typisch voor oud op nieuw. De variant met appel, rozijnen en kaneel kennen we inmiddels wel, dus ik maakte drie appelflappen maar dan anders. Het recepten vind je hieronder!

Vegan chunky monkey flappen

Banaan, walnoot en stukjes chocolade zijn de ingrediënten van het wereldberoemde Ben & Jerry's ijs. Als je even googled of op Pinterest kijkt zul je zien dat er recepten in alle vormen en maten in deze smaken zijn. Havermout, koekjes, taart. milkshakes.. You name it en er is een recept van. Dus ik kon natuurlijk niet achterblijven en maakte er appelflapjes van.

Wat heb je nodig?

Voor 3 personen

- 3 vellen bevroren vegan bladerdeeg 

- 1 banaan

- Handje walnoten, gehakt

- 1 tl rietsuiker (+ extra)

- 1/2 tl kaneel

- 25 gram chocolade, gehakt

- 1 el aquafaba of sojamelk

Wat ga je doen?

- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de velletjes bladerdeeg op.

- Snijd de banaan in plakjes en meng met de gehakte walnoten, gehakte chocolade, kaneel en rietsuiker in een bakje. Beleg de helft van het bladerdeeg velletje met het banaan mengsel en vouw dicht zodat je drie driehoekjes hebt. 

- Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met aquafaba of sojamelk en bestrooi met nog wat extra rietsuiker. Bak de chunky monkey flappen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Deze flappen worden natuurlijk extra lekker met een bolletje chunky monkey ijs

vegan appelflappen

Vegan cranberry peer flappen

Deze cranberry peer flappen lijken nog wel het meest op de klassieke appelflappen. Door de cranberry en peer maakt het wel nog net even wat anders, super lekker! 

Wat heb je nodig?

Voor 3 personen

- 3 vellen bevroren vegan bladerdeeg 

- 1 peer

- Handje gedroogde cranberry

- 1 el rietsuiker (+ extra)

- 1 tl kaneel

- 1 el geschaafde amandelen 

- 1 el aqaufaba of sojamelk

Wat ga je doen?

- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de velletjes bladerdeeg op.

- Schil en snijd de peer in kleine blokjes en meng met de gedroogde cranberry, kaneel en rietsuiker in een bakje. Beleg de helft van het bladerdeeg velletje met het peer mengsel en vouw dicht zodat je drie driehoekjes hebt. 

- Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met aquafaba of sojamelk en bestrooi met nog wat extra rietsuiker en met de geschaafde amandelen. Bak de cranberry peer flappen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Vegan karamel appelflappen

En wat is een lijstje met appelflappen, zonder echte appelflappen? Ik maakte ze extra lekker met speculoos karamel! Echte verwennerij! 

Wat heb je nodig?

Voor 3 personen

- 30 ml kokosolie

- 30 ml ahornsiroop

- 1 el speculoospasta

- 3 vellen bevroren vegan bladerdeeg 

- 1 appel

- Handje rozijnen

- Rietsuiker

- 1 el aquafaba of sojamelk

- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de velletjes bladerdeeg op.

- Smelt de kokosolie en ahornsiroop in een pannetje en meng hier de speculoos pasta doorheen tot je een dikke karamelsaus hebt.

- Schil en snijd de appel in kleine blokjes en meng met de rozijnen en 3 el van de karamel saus in een bakje. Beleg de helft van het bladerdeeg velletje met het appel mengsel en vouw dicht zodat je drie driehoekjes hebt. 

- Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met aquafaba of sojamelk en bestrooi met nog wat extra rietsuiker. Bak de karamel appelflappen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

- Besprenkel de appelflappen voordat je ze gaat serveren met nog wat van de overgebleven karamelsaus om ze extra lekker te maken. 

Tip: Pin deze vegan appelflap recepten!

vegan appelflappen

Ga jij een van deze vegan appelflappen maken? Of misschien wel allemaal? Laat het me weten in de reacties of tag je creaties op social media met #blackbirdsandcakes zodat ik mee kan genieten!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    Greet (zaterdag, 29 december 2018 12:32)

    Klinkt alle 3 erg lekker ga ze ook eens uitproberen.

  • #2

    Merel (zaterdag, 29 december 2018 13:01)

    @Greet: Oh leuk dat ze je gaat uitproberen! Hopelijk vallen ze in de smaak :)

  • #3

    Mariëlle (zaterdag, 29 december 2018 14:45)

    Oh lord, ik heb echt mega honger nu en ik wil dit dan ook NU haha, allemaal!

  • #4

    Merel (maandag, 31 december 2018 06:29)

    @Mariëlle: Ik doe met je mee! haha.