· 

Vegan bircher muesli, het ultieme mealprep ontbijt

vegan bircher muesli

Deze vegan bircher muesli is het ideale ontbijt voor wanneer je weinig tijd hebt in de ochtend. Dit is echt het ultieme vegan mealprep ontbijt. Door in een keer een grote portie te maken kun je er meerdere dagen van eten, super handig!

Bircher muesli is de voorganger van overnight oats en tegenwoordig weer helemaal in. Je weekt de havervlokken in yoghurt, melk, fruit en noten en de volgende dag heb je een heerlijk ontbijtje voor je klaar staan in de koelkast! 

vegan bircher muesli

Ontbijt moet voor mij snel klaar zijn, ik sta vroeg op en wil zo snel mogelijk de deur uit. Een half uur in de keuken staan voor een ontbijt is dus geen optie voor mij. Het voordeel van dit recept voor vegan bircher muesli is dat je het goed kunt bewaren. Je maakt binnen no time zes ontbijt porties. De bircher muesli blijft tot 3 dagen houdbaar in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen per portie. Wanneer je het invriest, haal het dan de avond van te voren uit de vriezer en laat de muesli ontdooien in de koelkast.

Vegan bircher muesli is een gezond en vullend ontbijt, je blijft makkelijk de hele ochtend verzadigd en dat is wel zo fijn natuurlijk!

Ingrediënten:

Voor 6 porties

- 180 g havermout

- 1 groene appel, geraspt

- 250 ml plantaardige melk zoals havermelk of amandelmelk

- 240 ml vegan yoghurt zoals amandelyoghurt of sojayoghurt

- 25 g rozijnen

- Handje walnoten, gehakt

- 2 el geschaafde amandelen

- 1 el kokosbloesemsuiker of bruine suiker

- 1 el ahornsiroop

- 1 tl kaneel

Toppings: banaan, (bevroren) bessen, granaatappel, nootjes, kokos.

Hoe maak je vegan bircher muesli?

- Meng alle ingrediënten met elkaar in een grote kom. Dek de kom af en laat minimaal 5 uur zacht worden in de koelkast. 

- Schep de volgende dag je portie in een bakje en maak af met je favoriete toppings.

- De vegan bircher muesli blijft tot minimaal 3 dagen goed in de koelkast. Restjes kunnen per portie worden ingevroren. 

Tip: Pin dit recept voor later!

vegan bircher muesli

Ga jij deze vegan bircher muesli maken? Laat het me weten in de reacties of op tag je creatie op social media met #blackbirdsandcakes! 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
  • #1

    Marianne - Groene stapjes (zaterdag, 03 februari 2018 04:22)

    Goed idee, dit ga ik binnenkort doen! Gaat me zo veel tijd schelen in de ochtend, vooral ook omdat ik meerdere porties in 1x kan maken :-)

  • #2

    Merel (dinsdag, 06 februari 2018 00:34)

    @Marianne: Het is echt heel erg makkelijk en zo lekker om te maken!

  • #3

    Kim (dinsdag, 20 februari 2018 00:10)

    Het invriezen klinkt als een goed idee, maar blijft dat echt lekker?

  • #4

    Merel (dinsdag, 20 februari 2018 11:35)

    @Kim: Ja dat is dus echt geen probleem! Dat blijft gewoon helemaal goed in de vriezer.

  • #5

    Yvette (zondag, 18 maart 2018 03:13)

    Gisteravond gemaakt en vanmorgen heerlijk gegeten. Superlekker!
    Vanmiddag ga ik de porties voor de rest van de week inderdaad even invriezen. Fijn om smorgens zo snel klaar te kunnen zijn, en dat het dan ook nog gezond en lekker is!

  • #6

    Merel (maandag, 19 maart 2018 07:15)

    @Yvette: Lekker is ie he? Ik ga m zometeen ook weer maken voor deze week! :)