· 

Vegan buddha bowl met geroosterde bloemkool en kikkererwten

vegan buddha bowl

Er staat weer een lekker recept voor je klaar! Dit keer een recept voor een vegan buddha bowl met geroosterde bloemkool en kikkererwten en tahini dressing. Heerlijk als to go lunch of als maaltijd salade op een warme dag.

Vegan buddha bowl

Nu de zon zich weer wat meer laat zien heb ik steeds meer zin in lekkere maaltijd salades voor het avondeten en om mijn boterhammen met hummus in te ruilen voor een salade. Op de een of andere manier lukt het me niet om dit soort gezonde gewoontes vol te houden in de winter. Ik grijp dan toch eerder naar junkfood. Daar is natuurlijk ook helemaal niets mis mee hoor, maar ik vind het toch wel fijn dat ik mezelf nu weer wat meer naar  gezond eten kan zetten. Ik zit altijd zo veel lekkerder in m'n vel als het mooier weer wordt. Het naar buiten gaan, alle leuke dingen die te doen zijn, het lekkere zomerfruit en dit soort vegan buddga bowls, van mij mag het altijd zomer blijven!

vegan buddha bowl

Ingrediënten

- 170 g quinoa

- 500 ml groentebouillon

- 1 blik kikkererwten

- 2 tl geroosterde paprika poeder

- 1 middel grote bloemkool, in roosjes gesneden

- 3 el olijfolie 

- 250 g cherry tomaten, gehalveerd

- 1 komkommer, in reepjes

- 1/2 rode ui, fijn gesnipperd

- 150 g radijsjes, in plakjes

- Flinke hand peterselie

- Flinke hand munt

- Sap en rasp van een citroen

Voor de tahini dressing:

- 75 ml tahini

- Sap van 1 citroen

- Warm water

- 2 el olijfolie

- 1 klein teentje knoflook, geperst

- Zout en peper naar smaak

Kruiden mix voor de bloemkool:

- 1 tl zwarte peper en zout

- 2 tl komijn 

- 2 tl paprika poeder

- 1/2 tl kurkuma

- 1/2 tl chili flakes

- 1/4 tl knoflook poeder


Hoe maak je een vegan buddha bowl?

Voor 4 lunch salades of 2 maaltijd salades

- Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in de groentebouillon. 

- Meng de kikkererwten met 1 el olijfolie en het geroosterde paprika poeder en breng over naar de bakplaat. 

- Meng de ingrediënten voor de kruidenmix met elkaar en meng het vervolgens met de bloemkool en de overige 2 el olijfolie. Breng het geheel over naar een bakplaat.

- Bak zowel de kikkererwten als bloemkool in ongeveer 30 minuten goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven.

- Meng ondertussen de komkommer, radijs, tomaat, peterselie, rode ui, munt en citroen rasp en sap met elkaar tot een salade.

- Maak een tahini dressing door de tahini, citroensap, knoflook, olie, peper en zout met elkaar te mengen. Voeg beetje bij beetje warm water toe tot je een mooie dressing krijgt. 

- Verdeel de quinoa over vier kommen, voeg hier een kwart van de salade, geroosterde kikkererwten en bloemkool aan toe en verdeel de dressing over de vegan buddha bowls.

Tip: Pin deze vegan buddha bowl voor later!

vegan buddha bowl

Ga jij deze vegan buddha bowl met geroostede bloemkool en kikkererwten maken? Ik vind het super leuk om je creatie te zien! Vergeet je foto dus niet te delen met #blackbirdsandcakes op social media of laat het me weten in de reacties. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    eluza (zaterdag, 27 april 2019 05:41)

    little creative...there are many vegetables you may use to make a better salad and not so boaring...by the way ypu look very nice girl