· 

Vegan chocolade ganache taartjes

vegan chocolade ganache tart

Geloof je me als ik je zeg dat deze vegan chocolade ganache taartjes super makkelijk om te maken zijn? Ze zien er heel chique uit, maar het maken van dit vegan dessert is echt kinderlijk eenvoudig! 

Of deze zoete chocolade taartjes ook gezond zijn is een ander verhaal. Maar he, je mag jezelf best een keer verwennen toch? En iedereen heeft gewoon af en toe een lekker chocolade taartje nodig toch? Dat vind ik wel in ieder geval. 

vegan chocolade ganache tart

Chocolade ganache maak je normaal met veel chocolade en slagroom. Deze vegan versie maak je niet met slagroom maar met kokosmelk uit blik. En voor wie gelijk denkt maar ik houdt helemaal niet van kokos, geen zorgen! Het eindresultaat smaakt helemaal niet naar kokos maar juist heel erg romig en chocolade-achtig. En dat samen met met de krokante koekjes bodem maakt dit vegan chocolade ganache taartje echt to die for, geloof me! 

Om deze vegan taartjes helemaal af te maken heb ik bessen en pistache nootjes gebruikt. Ik ben zelf helemaal fan van de combinatie chocolade, bessen en nootjes maar als je iets anders lekker vindt dan mag dat natuurlijk ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van cacaonibs, passievrucht of sinaasappelrasp? Maak er vooral je eigen creatie van! 

vegan chocolade ganache tart

Ingrediënten

Voor 4 vegan chocolade ganache taartjes 

- 150 g digestive koekjes

- 85 g vegan boter of kokosolie

- 65 g suiker

- 120 ml vol vet kokosmelk uit blik (dus geen light variant!) 

- 150 g pure chocolade

Topping: (bevroren) bessen, gehakte pistache, munt blaadjes. 

Hoe maak je vegan chocolade ganache taartjes?

- Verwarm de oven voor op 190 graden.

- Maal de digestive koekjes tot fijne kruimels in een keukenmachine en meng met de suiker. Smelt de boter of kokosolie en voeg het toe aan de kruimels. Meng het geheel goed zodat alle koek kruimels bedenkt zijn met boter. 

- Vet de taart vormpjes licht in met kokosolie of boter. Druk het deeg goed in vormpjes zodat de onderkant en zijkant helemaal bedekt is. 

- Bak de taartbodems 7 minuten in de oven en laat ze vervolgens minimaal 20 minuten afkoelen.

- Maak ondertussen de vegan chocolade ganache door de chocolade in kleine stukjes te hakken en ze in een kom te doen. 

- Verwarm de kokosmelk terwijl je regelmatig roert in een pannetje tot hij net kookt. Haal de kokosmelk van het vuur en giet het bij de chocolade stukjes. Laat het ongeveer een minuut staat en meng vervolgens met een garde tot de chocolade is gesmolten en je een dikke en gladde chocolade ganache hebt. 

- Verdeel de vegan chocolade ganache over de taart bodems en zet de taartjes in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te laten stijven.

- Haal de taartjes uit de vormpjes en decoreer ze hoe jij het lekker vindt. Gebruik bessen, pistache en munt blaadjes zoals ik, of gebruik je eigen fantasie. 

Tip: Pin deze chocolade taartjes voor later!

vegan chocolade ganache tart

Ga jij deze vegan chocolade ganache taartjes maken? Laat het me weten in de reacties. Ik vind het ook super leuk als je jouw creaties tagt op social media met #blackbirdsandcakes! 

Reactie schrijven

Berichten: 8
  • #1

    Djuli (zondag, 11 februari 2018 07:27)

    Wauw Merel! Ziet er weer geweldig uit! Je foto's zijn ook altijd heel mooi!

  • #2

    Merel (maandag, 12 februari 2018)

    @Djuli: Dankjewel! Zo lief <3

  • #3

    Mariëlle (maandag, 12 februari 2018 04:01)

    Oh wauw :O Kun je deze even bij mij bezorgen op 1 maart (mijn verjaardag) hihi? :P

  • #4

    Chayenne (maandag, 12 februari 2018 12:25)

    Ziet er onwijs mooi uit! Hoe groot zijn de taartvormen die je gebruikt?

  • #5

    Merel (maandag, 12 februari 2018 13:21)

    @Marielle: Dat kan gewoon, haha! ;)

  • #6

    Merel (maandag, 12 februari 2018 13:26)

    @Chayenne: Het zijn vormpjes van 10 cm, maar stel je hebt een grotere vorm dan kun je deze ook vol maken met de ingrediënten. Deze maat vormpjes kun je kopen bij hema en dille en kamille.

  • #7

    Frida (donderdag, 15 februari 2018 09:45)

    ik wil deze graag maken voor mijn verjaardag in een springvorm van 20-24cm. Hoeveel zou ik dan van de ingrediënten nodig hebben?

  • #8

    Merel (maandag, 19 februari 2018 03:22)

    @Frida: Dit recept is voor 4 taartjes van +/- 10 cm. Ik zou denk ik het anderhalf keer/ dubbele nemen, dan wordt ie ook wat hoger/ dikker wat beter bij een grotere taart past.