· 

Vegan cookie dough

vegan cookie dough

Wou jij vroeger ook altijd het beslag van de mixer schoon likken en het koekjesdeeg opeten? Dan is dit recept echt iets voor jou! Met dit ei-vrije vegan cookie dough kan dat namelijk gewoon! Sterker nog, het is een hartstikke gezonde snack!

Zoet, zoeter, zoetst

Als je mij een beetje kent dan zul je misschien weten dat ik een enorme zoetekauw ben. Ik hou enorm van taartjes, koekjes, chocolade, fruit, nou ja alles wat zoet is dus eigenlijk. Suiker is als een soort drugs voor mij, ik wil alleen maar meer en meer. Ik heb een tijdje geraffineerde suiker vrij gegeten en probeer dit nog steeds zo veel mogelijk te doen, maar dan iets minder streng dan voorheen. 

Met al die nieuwe vegan producten van de afgelopen tijd wordt het mij een stuk lastiger gemaakt om helemaal suikervrij te eten. Ik bedoel, wie kan er nu nee zeggen tegen vegan Ben & Jerry's, cornetto's en unicorn cereals.. Je snapt wat ik bedoel. Om mezelf een beetje in het gareel te houden heb ik dit mega lekkere recept voor vegan cookie dough bedacht. Het is super makkelijk te maken, vrij van geraffineerde suikers, gluten en olie en het is rijk aan eiwitten. En het belangrijkste van alles, het is vullend en stilt de trek in zoetigheid. Beter kan bijna niet toch?

vegan cookie dough

Ingrediënten:

- 1 blik kikkererwten

- 125 g 100% natuurlijke pindakaas

- 2 el vanille extract

- 2,5 el ahornsiroop

- 1/2 tl kaneel

- 75 g stukjes pure chocolade of cacao nibs

Hoe maak je vegan cookie dough?

- Giet en spoel de kikkererwten af. Droog de kikkererwten met een theedoek of keukenrol af. Haal de losgekomen velletjes van de kikkererwten en doe ze in een keukenmachine. De velletjes van de kikkererwten halen is optioneel, het is even een werkje maar het deeg wordt er minder korrelig van waardoor het wel de moeite waard is.

- Voeg de pindakaas, vanille extract, ahornsiroop en kaneel toe bij de kikkererwten en blend in de keukenmachine tot een glad cookie dough. Voeg optioneel een beetje water toe als het te dik wordt. 

- Doe de vegan cookie dough in een kom, roer er de chocolade stukjes doorheen en serveer. 

Tip: Pin deze vegan cookie dough voor later!

vegan cookie dough

Ga jij deze gezonde snack maken? Laat het me dan weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes zodat ik je creatie kan zien, vind ik leuk!

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Iris (maandag, 19 maart 2018 10:51)

  OMG! hier mag ik ni aan beginnen of ik heb er een kilo van op! Lijkt me een verukkelijke combi van ingrediënten! Hoe snel was dit bij jou op? ;)

 • #2

  Merel (maandag, 19 maart 2018 13:57)

  @Iris: Het was al bijna op voordat ik een foto kon maken, haha. Ik wou eigenlijk een foto maken van twee potjes maar toen was het op. Dit heb ik maar aan mijn vriend gegeven zodat ik niet alles op at ;)

 • #3

  Andere Iris (maandag, 26 maart 2018 07:31)

  Hoeveel gram kikkererwten heb je gebruikt? Je hebt grote blikken, kleine, en potjes :)

 • #4

  Merel (dinsdag, 27 maart 2018 11:20)

  @Iris: Als je ongeveer 200 gram uitlekgewicht heb zit je prima met dit recept. Iets meer of iets minder kan ook hoor. Ik geloof dat de meeste potjes en blikjes ongeveer 200 gram uitlekgewicht hebben.

 • #5

  Annemarie (zondag, 16 december 2018 15:00)

  Ik wil dit graag maken. Kom veel soortgelijke recepten tegen. Maar ben bang dat het niet écht lekker is! Is het wel echt als de real thing, of kan ik dan beter opzoek naar een ongezondere versie?

 • #6

  Merel (maandag, 17 december 2018 06:56)

  @Annemarie: Het is lekker, maar het is wel anders. Ik heb zelf nog nooit niet vegan cookie dough op en heb dan ook geen vergelijkingsmateriaal maar denk gewoon dat dit niet zal smaken als de real deal. Ik denk dat je beter een variant met amandelmeel kunt maken. In dit recept kun je zoiets vinden: https://www.blackbirdsandcakes.nl/vegan-ijs-recept-cookie-dough/

  Maar neemt niet weg dat zoiets ook echt het proberen waard is naar mijn idee. Het is redelijk makkelijk en goedkoop te maken en een gezonde en lekkere snack.

 • #7

  Lijan (vrijdag, 15 mei 2020 04:01)

  T was ffffrúkkelijk!

 • #8

  Merel (vrijdag, 15 mei 2020 08:23)

  @Lijan: Yesss! Goed om te horen! Daar doe ik het voor!

 • #9

  Hanneke (zaterdag, 29 augustus 2020 15:22)

  Superlekker was ie! Ik heb wel minder chocolade genomen 50 gram. Vond ik voldoende .. maar echt heel lekker. Hoe lang kun je dit bewaren? Enig idee?

 • #10

  Merel (dinsdag, 01 september 2020 00:41)

  @Hanneke: goede vraag.. ik zou zeggen 3a4 dagen!