· 

Vegan gnocchi met arrabbiata saus

vegan gnocchi arrabiata

Eindelijk weer eens een lekker en makkelijk recept voor het avondeten! Deze vegan gnocchi  staat met een halfuurtje op tafel en is wat mij betreft echt het ultieme comfort food voor op een doordeweekse dag! 

Ik vergeet eigenlijk heel vaak dat gnocchi bestaat. Tijdens het bedenken wat ik de aankomende week ga eten komen er een hoop pasta's in mijn hoofd voorbij, maar aan gnocchi denk ik zelden. En dat is echt jammer, dus bij deze even een note to self: vaker gnocchi maken! Mocht je zelf ook weer eens een keer gnocchi gaan eten, dan is dit zeker een lekker recept om te proberen. De arrabbiata saus is lekker pittig en makkelijk om te maken. Ik heb er zelf een ouderwets kazig sausje van gemaakt door er geraspte vegan kaas aan toe te voegen, maar dit kun je ook weglaten mocht je er niet zo van houden. Het recept staat binnen een halfuurtje op tafel, ideaal voor doordeweeks dus!

vegan gnocchi arrabiata

Ingrediënten

Voor 2 a 3 personen

- 450 g gnocchi 

- 2 el olijfolie

- 1 grote ui

- 3 teentjes knoflook

- 800 g gepelde tomaten

- 80 ml rode wijn

- 1 tl gedroogde oregano

- 1 tl gedroogde basilicum

- 1,5 tl chili vlokken (of meer of minder naar smaak)

- Peper en zout naar smaak

- Handje vegan gerapste kaas (ik gebruikte VioLife mozzarella style) 

- Verse basilicum 

- 1 el edelgistvlokken

Hoe maak je vegan gnocchi arrabbiata?

- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan op middelmatig vuur en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de knoflook, chili vlokken, oregano, basilicum en peper en zout naar smaak toe en bak ongeveer 1 minuut. 

- Voeg de gepelde tomaten inclusief het sap van de tomaten en rode wijn toe aan de pan. Druk de tomaten fijn maar laat ook nog een paar grotere stukjes in de saus zitten. Breng het geheel aan de kook en laat 20 a 30 minuten zachtjes pruttelen en indikken.

- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

- Voeg de gnocchi toe aan de saus en meng. Voeg ook de vegan kaas toe aan de pan en laat het geheel ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen zodat de kaas kan smelten en de saus een beetje in de gnocchi trekt.

- Verdeel de gnocchi over de borden, bestrooi met edelgistvlokken en serveer met een aantal blaadjes verse basilicum. 

Tip: Pin deze vegan gnocchi arrabbiata!

vegan gnocchi arrabiata

Ga jij deze vegan gnocchi arrabbiata maken? Laat me weten in de reacties wat je er van vond en vergeet niet je creatie te taggen met #blackbirdsandcakes op social media!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Mariëlle (maandag, 21 januari 2019 11:15)

    Ik heb Violife nog niet bij mijn AH gevonden :( Dit ziet er zo goed uit!

  • #2

    Merel (dinsdag, 22 januari 2019 00:58)

    @Mariëlle: Wat jammer! Ze hebben 'm inderdaad niet overal :(