· 

VIDEO: 3 x vegan koekjes

vegan koekjes

Het heeft even geduurd maar ik heb eindelijk een nieuwe video online. In deze kookvideo laat je zien hoe je vegan koekjes kunt bakken. De koekjes zijn allemaal redelijk guilt-free, makkelijk te bereiden. Ze zijn glutenvrij, vrij van olie, op eentje na vrij van geraffineerde suiker maar ze zijn vooral heel erg lekker. Enjoy! 

VIDEO: 3 x vegan koekjes

Vegan bitterkoekjes

vegan koekjes

Ingrediënten

Voor ongeveer 9 koekjes

- 120 g amandelmeel

- 1/5 tl bakpoeder

- 50 g ahornsiroop

- 1 tl vanille extract

- 1 tl amandel extract

 

Wat moet je doen?

- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

- Meng de amandelmeel en de bakpoeder met elkaar in een grote kom. Roer de ahornsiroop, amandel extract en vanille extract door het meel tot het een plakkerig, samenhangend deeg vormt.

- Haal met een eetlepel deeg uit de kom en vorm tussen je handen tot een balletje, leg op de bakplaat en druk met de onderkant van een licht vochtig glas plat tot een klein koekje

- Herhaal dit tot het deeg op is en je ongeveer 8 koekjes hebt.

- Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Ze zijn gaar wanneer de bovenkant kleine scheuren heeft en krokant is, de onderkant moet droog zijn.

- Laat de koekjes kort afkoelen op de bakplaat en laat ze vervolgens afkoelen op een rek.

Banaan-havermout koekjes

vegan koekjes

Ingrediënten

Voor ongeveer  9 koekjes

- 110 g havermout

- 1 banaan, geprakt

- 60 g pindakaas

- 1 tl vanille extract

- 2 el rozijnen

- 20 g pure chocolade, gehakt

Wat moet je doen?

- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

- Meng de havermout, geprakte banaan, pindakaas en vanille extract met elkaar tot een plakkerig mengsel. Roer hier de rozijnen en pure chocolade doorheen.

- Vorm ongeveer negen kleine koekjes met je handen. Het deeg is erg plakkerig, dit werkt daarom het beste met licht vochtige handen. 

- Leg de koekjes op de bakplaat en bak in 15 minuten goudbruin. 

- Laat de koekjes kort afkoelen op de bakplaat en laat ze vervolgens afkoelen op een rek.

Pindakaas-chocolade koekjes

vegan koekjes

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 koekjes

- 1 el gemalen lijnzaad

- 3 el warm water

- 50 g havermout

- 30 g kokosrasp

- 100 g bruine suiker

- 1/2 tl zout

- 1 tl bakpoeder

- 50 g pure chocolade, gehakt

- 125 g pindakaas

- 1 tl vanille extract

- 2 el ahornsiroop

Wat moet je doen?

- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

- Meng het gemalen lijnzaad met het warme water en laat een aantal minuten staan tot het indikt en een gel-achtige structuur krijgt. Dit is je lijnzaad-ei

- Meng de havermout, kokosrasp, suiker, zout, bakpoeder en de chocolade met elkaar in een kom.

- In een andere kom meng je de pindakaas, vanille extract, ahornsiroop en het lijnzaad-ei. Het mengsel wordt heel erg dik, dit is normaal.

- Doe het pindakaas mengsel bij de droge ingrediënten en meng door te kneden. Het lijkt eerst heel erg droog en onsamenhangend, maar door het goed te kneden wordt het beter. Als het deeg toch te droog is, voeg dan een beetje water toe en kneed opnieuw  tot je een aan elkaar plakkend deeg krijgt.

- Maak je handen vochtig en maak circa twaalf deeg balletjes. Leg deze op de bakplaat en druk ze licht in met de onderkant van een vochtig glas.

- Bak de koekjes 14 minuten in de voorverwarmde oven.

- Laat de koekjes kort afkoelen op de bakplaat en laat ze vervolgens afkoelen op een rek.

Tip: Pin deze vegan koekjes recepten voor later

vegan koekjes

Ga jij een van deze koekjes recepten maken, of heb je ze misschien allemaal al gemaakt? Laat het me weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    Greet van Rodijnen (maandag, 19 februari 2018 11:46)

    Ziet er goed uit Merel zal ze ook eens gaan maken

  • #2

    Merel (maandag, 19 februari 2018)

    @Greet: Dankjewel mam! Dan kom ik ze testen!

  • #3

    Mariëlle (maandag, 19 februari 2018 13:27)

    Leuke video :) Het is dat ik net een bananenbrood heb gebakken, dus dit doe ik nog maar even niet haha! Maar ik onthoud het zeker :)

  • #4

    Merel (dinsdag, 20 februari 2018 11:31)

    @Marielle: Dankje :) Je moet jezelf soms wel een beetje beschermen inderdaad, haha! Maar bananenbrood is natuurlijk ook heel erg lekker.