· 

Nieuwe producten van de maand oktober

nieuwe vegan producten

Daar is 'ie weer! De nieuwste vegan producten van de afgelopen maand staan weer voor je klaar in dit artikel. Houd je van pizza, burgers en knoflooksaus? Dan is het jouw lucky month! Want daar zijn er in oktober een aantal vegan varianten van in de supermarkt gekomen. 

vegan broodbeleg

AH groentespreads

Albert Heijn heeft al een tijdje verschillende groente en fruit-spreads in het assortiment. Maar daar zijn weer een aantal nieuwe varianten aan toegevoegd, nog meer gezonde variatie voor op brood dus! Het gaat om de smaken tuinerwten-munt, wortel-pompoen en spinazie-cashew.

Theunissen kokosbrood

Ik moet bekennen dat ik nog nooit kokosbrood op heb, maar ik weet dat veel mensen er gek op zijn. Enige nadeel: ze zijn vaak niet vegan door toevoeging van gelatine. Maarrr, het goede nieuws is dat je vanaf nu vegan mango kokosbrood van het merk Theunissen bij Albert Heijn kunt krijgen.

Yogi & Yousef dadelpasta

Dadels, ik ben er gek op! Dit karamel-achtige fruit doet het mega goed in vegan taart en toetjes.  Ik maak er ook regelmatig dadel-karamel van. Super lekker, maar wel veel werk om te maken. Met dit nieuwe product van Yogi & Yousef wordt dat allemaal een stuk makkelijker en het is vast ook heel erg lekker op brood. Je kunt de dadelpasta kopen bij Ekoplaza.

Vego chocopasta

Als ik moest kiezen welke vegan chocolade ik voor heel mijn leven moest eten dan zou ik sowieso voor Vego kiezen!  Ik ben dan ook super benieuwd naar de nieuwe Vego crunchy chocopasta die vanaf afgelopen maand verkrijgbaar is bij Ekoplaza.

Lidl hummus

Iedere maand vind je wel een hummus in dit lijstje. Deze maand is dat natuurlijk niet anders! Lidl heeft er namelijk weer twee herfst-smaken hummus bij. Het gaat om hummus met gekarameliseerde ui en hummus met pompoen.

vegan vleesvervanger

Naked chick burger

Oke, ik geef toe, ik moest best wel even giechelen om deze naam. Maar nu even serieus, want deze vegan kip burger zonder krokant jasje vind ik wel echt een vernieuwend product. Vaak kom je namelijk toch al snel uit bij schnitzel-achtige vleesvervangers. Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe 'ie smaakt! Je kunt de naked chick burger van de Vegetarische Slager kopen bij Jumbo.

Van Blik ratatouille

Bij Van Blik kon je al terecht voor vegan maaltijden in blik, maar sinds deze maand  is er weer wat nieuwe variatie voor de snelle maaltijd bij gekomen. De nieuwe Van Blik ratatouille is te koop bij Albert Heijn.

Jumbo gevulde pasta met tuinbonen

Na de gevulde pasta van Albert Heijn komt nu ook Jumbo met gevulde pasta. De pasta is gevuld met tuinbonen en broccoli en te vinden in het koelschap met verse pasta bij Jumbo. 

AH biologische gerookte tofu blokjes

Ik ben echt gek op gerookte tofu, het is erg lekker op brood, in wraps of in een sushi bowl. Maar helaas voor mij was gerookte tofu alleen nog maar te krijgen in de biowinkel. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik vanaf nu mijn geliefde gerookte tofu gewoon bij Albert Heijn kan kopen. 

Soto burgers

De vleesvervangers van het merk Soto zijn volgens mij echt al eeuwen een begrip in vega-land. Je ziet ze altijd in biowinkels, markten en webshops. Ik moet zeggen dat ik er zelf nog nooit eentje geproefd heb, maar daar moet nu misschien maar eens verandering in komen. Vooral omdat de nieuwe smaken erg lekker klinken. De nieuwe burgers zijn te krijgen in de smaken zoete aardappel, masala erwten en rode linzen met groenten.

AH bamiblok

Wist je dat veel bamiblokken toevallig vegan zijn? Ideaal dus! Vraag in de snackbar wel altijd even na of je de verpakking mag zien, want er wordt soms gebruik gemaakt van gelatine of runderbouillon. Welke bamiblokken in ieder geval wel vegan zijn, zijn deze nieuwe bamiblokken van Albert Heijn. 

nieuwe vegan producten

AH jachtsaus

Jachtsaus is typisch zo'n product dat mensen bij vlees eten, ik was dan ook erg verrast om er achter te komen dat de nieuwe jachtsaus van Albert Heijn helemaal vegan is. Wellicht een ideetje om met de Vivera biefstuc te eten?

New York Pizza California veggie

Sinds dit voorjaar zijn er vegan pizza's bij New York Pizza te krijgen, dit bleek zo'n groot succes dat er sinds afgelopen zomer standaard twee vegan pizza's in het assortiment zitten. Dat is op zichzelf natuurlijk al een feestje waard. Maar om het nog leuker te maken heeft New York Pizza nog een derde vegan pizza aan het assortiment toegevoegd, namelijk een Californian Veggie Pizza. Ik ben heel erg benieuwd!

Lidl rode biet pizza bodem

Meer zin om zelf in de keuken aan de slag te gaan? Dan is de rode biet pizza bodem van Lidl misschien een beter idee. Je kunt 'm zelf beleggen met groentes, tomatensaus en vegan kaas. Er is ook een nieuwe bloemkool pizza bodem bij Lidl, maar ik heb zelf nog niet kunnen checken of die ook vegan is.

Jumbo knoflooksauzen

Ik maak standaard zelf knoflooksaus met een beetje vegan mayo, soja yoghurt, knoflook en dille. Super lekker, maar het is ook wel eens makkelijk als je het kant en klaar kan kopen. Sinds afgelopen maand heeft de Jumbo vegan knoflooksaus, pittige knoflooksaus en shoarma saus in het assortiment. Blij mee! 

Hema maaltijdsalade

Zowel bij de Deka markt als bij Hema kun je vanaf deze maand terecht voor een maaltijdsalade met zoete aardappel en falafel. Lekker makkelijk en toch gezond!

Conimex jakarta kroepoek

Vaak zit er in kroepoek garnalenpasta, daarom ben je als vegan meestal aangewezen op cassave. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar een ouderwets bakje kroepoek bij de nasi is ook wel eens lekker. De nieuwe Jakarta kroepoek van Conimex is 100% plantaardig en smaakt precies zoals je gewend bent van kroepoek. Je vindt hem bij de grotere supermarkten. 

vegan ijs

Alpro ijs

Ik hoor je al denken, dit is toch gewoon oud nieuws? Dit hebben we afgelopen zomer toch al voorbij zien komen? En dat klopt zeker! Maar omdat Alpro ijs sinds kort ook bij Albert Heijn te koop is, en nu ook echt in alle hoeken van het land verkrijgbaar is vond ik het toch wel een melding en een hoeraatje waard. 

Oatly ijskoffie

Mijn ijskoffie gebeden zijn gehoord. Ein-de-lijk kunnen we de Oatly ijskoffie in de smaken matcha, mocca en cold brew latte ook in Nederland drinken. Ik heb ze al geproefd toen ik in Helsinki was, en ik kan je beloven, dat wil jij ook! De Oatly iced lattes zijn verkrijgbaar bij onder andere Jumbo. 

Le petit vegan cheesecake

Dit keer had ik niet zelf de ontdekking van een nieuw vegan product gedaan, maar was mijn schoonmoeder het! Ze vond de Le Petit vegan cheesecakes bij de biowinkel en bracht het natuurlijk voor ons mee om te proeven. Deze mini vegan cheesecakes zijn voor €2,50 te krijgen in verschillende smaken bij onder andere Ekoplaza en Odin. 

Bakkerij Bulthuis amandel gevulde speculaas

Zelf vond ik bij Ekoplaza vegan gevulde speculaas van Bakkerij Bulthuis. Ik kon het natuurlijk niet laten om een pakje mee te nemen. Het is niet goedkoop, maar o zo lekker tijdens de herfstdagen met een bakje thee. 

Heb jij deze producten al ontdekt in de supermarkt? Of kom je een nieuwe tegen die ik heb gemist? Laat het me dan weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Denise (vrijdag, 02 november 2018 14:04)

  Je hebt nu ook bij de jumbo nieuwe spreads voor op brood (bij het verse beleg/tapashapjes liggen ze) van het merk pluck (dacht ik?): veel bijzondere en meeste vegan spreads.

 • #2

  Eline (zaterdag, 03 november 2018 04:20)

  Sinds ik pompoenhummus heb ontdekt ben ik echt mega fan. Ik smeer het overal op, zo lekker!

 • #3

  Karlijn (zaterdag, 03 november 2018 13:11)

  Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is dat hummus met ras el hanout kruiden die de lidl nu heeft ook deel van het herfst assortiment. Heel lekker om op brood te doen, zeker een aanrader! Binnenkort ga ik ook de pompoenvariant proberen :)

 • #4

  Merel (zondag, 04 november 2018 06:11)

  @Denise: Oh die ken ik nog niet! Ik ga ze onthouden voor het lijstje van volgende maand. Dank voor de tip! :)

 • #5

  Merel (zondag, 04 november 2018 06:13)

  @Eline: Ik maakte het eerst wel eens zelf maar dat is mega veel werk, ik ben heel erg benieuwd naar die van Lidl. Maar dat jij zo enthousiast bent zegt denk ik al genoeg! Ik ga 'm binnenkort eens proberen :)

 • #6

  Merel (zondag, 04 november 2018 06:14)

  @Karlijn: Ik zag 'm erbij staan op de website inderdaad, maar ik dacht dus dat ze die altijd al hadden? Maar ik kan het ook mis hebben natuurlijk. Die is in ieder geval wel erg lekker!

 • #7

  Ashley (maandag, 05 november 2018 09:55)

  Wat een fijn lijstje weer, er staan echt 'leuke' dingen bij! De bloemkoolbodem van de Lidl is trouwens ook vegan. :)

 • #8

  Merel (maandag, 05 november 2018 13:35)

  @Ashley: Ohh wat goed dat die ook vegan is! Thanks voor het doorgeven :) ik ga 'm binnenkort scoren.