· 

Nieuwe vegan producten van de maand augustus

nieuwe vegan producten

Ook deze maand heb ik weer alle nieuwe vegan producten van de afgelopen maand voor je op een rijtje gezet! Het is weer een goed gevulde lijst met heel veel lekkers. Vooral de borrelliefhebbers zitten deze maand goed met toastjes, chips, nootjes, bitterballen en vegan kaasjes!

vegan borrelhapjes kant en klaar

Lau­rie­ri Bruschet­te

Het merk Laurieri heeft drie nieuwe soorten toastjes, en die zijn allemaal vegan! Het gaat om de smaken bruschette knoflook, grissinetti zeezout en een mix van tomaat, knoflook, rozemarijn en olijf toastjes. Ze zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Charly's All is Fair

Van dit product ben ik het meest enthousiast van alle nieuwe producten van het afgelopen jaar denk ik! De vegan kaasjes van Charly's All is Fair waren altijd een speciaal product dat je alleen in vegan winkels of op een beurs kon krijgen. Maar nu krijgen ze eindelijk een podium in de Ekoplaza, zo fijn dat ook dit soort ambachtelijke vegan kaasjes wat beter verkrijgbaar zijn en niet alleen de plastic kaasvervangers plakken. De Charly's zijn te krijgen in de smane Parm á Zaan, Boersezin en Cheddah en kosten €4,99 voor 65 gram.

Soyananda feta kaas

Nog meer vegan kaas bij Ekoplaza! Het merk Soyananda heeft al verschillende roomkazen op basis van soja. Maar nu hebben ze ook een feta kaas vervanger op basis van tofu. Ik heb ze nog niet geproefd, maar de roomkazen van dit merk zijn wel heel erg lekker dus dat beloofd alvast veel goeds!

Guacamole dip

En mocht je dan toch bij Ekoplaza zijn voor al die nieuwe vegan kaasjes, dan kun je gelijk deze kant en klare guacamole meenemen! Ja ik weet dat het ook super makkelijk is om zelf te maken maar dit is wel zo lekker als je lui bent en toch zin hebt in nacho's en guacamole. 

vegan chips en nootjes

Duyvis ongezouten nootjes mix

De nieuwe nutmixen van Duyvis zijn eigenlijk meer een soort gezonde snacks dan iets voor bij de borrel. Hoe dan ook, ze zijn nieuw en vegan en dus verdienen ze een plekje in dit lijstje. De nutxmixen zijn verkrijgbaar in de smaken dark chocolate/ berries en dark chocolate/ bananas. 

Lay's Sensations streetmix

Ook Lay's heeft nieuwe nootjes! De Sensations streetmixen zijn verkrijgbaar in de smaken Mexico city en Mumbai. Ze lijken mij in ieder geval lekker dus ik ben benieuwd! 

Vemondo hummus & quinoa chips

Lidl is goed bezig! Vorige maand met plantaardige melk, pizza en burgers en deze maand hebben ze ook nieuwe vegan chips. En het is niet zomaar chips, maar chips gemaakt van hummus en quinoa, say what! De chips is verkrijgbaar in de smaken quinoa tomaat enknoflook, quinoa hot en spicy en hummus dille.

vegan koek snoep

Autodrop zoete buggy's

Echt ik heb voor ik vegan werd zoveel autodrop cadillacs gegeten. Helaas zitten in de meeste van dit soort snoepjes gelatine waardoor ze niet vegan friendly zijn. Maar voor alle Autodrop fans hebben ze nu ook Zoete Buggy's, een mix van fruitgum. Ze zijn in de meeste grote supermarkten te vinden bij het snoepgoed.

Smaakt gevulde koeken

Vegan en verantwoorde gevulde koeken, ja ja, sinds kort zijn ze er! De gevulde rozijnenkoeken en gevulde abrikozenkoeken van het merk Smaakt zijn vrij van geraffineerde suikers en helemaal biologisch. 

AH diepvriesfruit

Nou is diepvriesfruit niet bepaald het meest enerverende vegan product dat er bestaat, maar ik vond deze twee nieuwe soorten toch wel het vermelden waard. Passievrucht is namelijk normaal best wel slecht verkrijgbaar en niet heel budget friendly. Maar door deze diepvriesvariant kun je er toch gewoon altijd tropical smoothies mee maken en hoef je nooit meer het vruchtvlees uit de schil te schrapen (luie mensen alert!). Ook perzik is super lekker in een smoothie maar niet het hele jaar door verkrijgbaar en de diepvriesvariant is een stukje vriendelijker voor de portemonnee dan de verse. Ik ga in ieder geval veel gebruiken maken van deze twee producten!

vegan bitterballen

Picard Ratatouille

Iedere maand staat er wel een nieuw kant en klaar product in dit lijstje. Nu ben ik zelf niet de allergrootste fan van kant en klaar maar het maakt het zeker makkelijker om vegan te eten, ook als je minder tijd hebt! Deze ratatouille van het merk Picard is te koop bij Albert Heijn en te vinden in het vriesvak. De ratatouille is trouwens best wel gezond, het zijn vooral gegrilde groentes en tomatensaus, eet er wat zilvervlies rijst of volkoren pasta bij en je hebt een volwaardige maaltijd!

Lizzy groenten snacks

I love vegan bitterballen! Ik ben dan ook super benieuwd naar deze vegan bitterballen van het merk Lizzy die verkrijgbaar zijn bij Ekoplaza. Er zijn twee verschillende doosjes met een mix van zoete aardappel, biet, spinazie, wortel, knolselderij. 

nieuwe vegan producten

Vegan opties bij Burger King

Nu de vegan burger bij McDonalds uit het assortiment is, kun je om even snel wat fast food te scoren terecht bij Burger King. Als je de Veggie King burger zonder saus besteld is 'ie helemaal vegan. Naast de burger zijn ook de king fries, twister fries, onion rings, apple pie sticks, delight salad zonder dressing, barbecue saus en ketchup vegan. Dat wordt dus snacken!

Pumpkin spiced latte bij Starbucks

Niet echt augustus, want vanaf 6 september is de vegan pumkin spiced latte verkrijgbaar. De pumpkin spiced sauce van Starbucks was eerder niet vegan doordat er melk in zat, maar vanaf dit jaar is de saus vegan en kun je dus genieten van deze super lekkere herfstspecial. Bij Starbucks kun je soja-, haver-, amandel- en kokosmelk in de koffie krijgen.

Unicorn sprinkles

Ga je een vegan taart bakkenDan horen daar ook sprinkles bij toch? En nu unicorns helemaal hot zijn momenteel zijn unicorn sprinkles natuurlijk extra feestelijk. De unicorn mix van Dr. Oetker is helemaal vegan en onder andere te koop bij Albert Heijn.

Veggie vissticks

Er zijn de laatste tijd enorm veel vegan visvervangers in de supermarkten bij gekomen. De veggie vissticks van ProLaTerre zijn naast vegan ook helemaal bio. Ze zijn verkrijgbaar bij Ekoplaza en andere biowinkels.  

Heb jij een van deze producten al gespot in de supermarkt of misschien al wel geproefd? Laat het me weten in de reacties! Mocht je trouwens tips hebben voor nieuwe producten, laat het me dan vooral weten dan zet ik ze volgende maand in mijn lijstje. 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Mariëlle (zondag, 02 september 2018 04:38)

    Super fijn overzicht weer <3 Geweldig al dat vegan food <3

  • #2

    Merel (woensdag, 05 september 2018 00:39)

    @Mariëlle: Ja echt zo goed he!!