Rode linzen kokos soep

De afgelopen weken heb ik niet altijd even gezond gegeten. Al sinds Pasen ben ik weer verslaafd aan chocolade. Uit gemak eet ik vooral veel brood en weinig groenten. En na een weekendje Berlijn, (lees: donuts, taart & bagels) mag het wel weer even wat gezonder allemaal. Een goed gevulde soep is daarvoor een ideaal begin!

Het ultieme bowl gerecht is natuurlijk soep. Soep is eigenlijk altijd goed! Of je nu een grote groep eters krijgt, of juist in je eentje moet eten, soep is altijd een goede keuze. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat het maken van soep best wel makkelijk is. Vroeger dacht ik altijd dat je uren in de keuken moest staan om een lekkere soep te maken. Maar met de meeste recepten heb je binnen een uur een pan op tafel staan.

De kikkererwten in dit recept maken de dahl iets anders dan dat je m gewend bent. Maar door de kikkererwten en de andere groenten wordt de soep juist lekker vullend. Een prima gerechtje dus voor wanneer je een dagje extra gezond wilt eten, maar niet zoveel zin hebt om te koken. 

Ingrediënten

Voor 3 a 4 personen

- 200 g gedroogde rode linzen

- 1 ui

- 1 rode paprika

- 1/2 jalopeno peper

- 1 cm gember, geraspt

- 2 tenen knoflook

- 1 tl kerriepoeder

- 1/2 tl kaneel

- 1/2 tl zout

- 4 el tomatenpuree 

- 500 ml water

- 400 ml kokosmelk light

- 1 blik kikkererwten

- Sap van 1 limoen

Optionele toppings: sesamzaadjes, peterselie, kokos flakes, bosui, kokos yoghurt, sriracha

Bereiding:

- Snijd de ui en knoflook fijn, en de paprika in blokjes

- Snij de jalopeno fijn en verwijder eventueel de zaadjes

- Verhit een beetje kokosolie in een grote pan en bak hierin de ui, rode paprika en jalopeno ongeveer 5 minuten op middel hoog vuur

- Voeg de knoflook, gember, kruiden en tomatenpuree toe en bak nog eens 4 minuten

- Voeg vervolgens de kokosmelk, linzen, kikkererwten en het water toe aan de pan en breng aan de kook

- Laat de soep ongeveer 25 minuten zachtjes koken

- Voeg het sap van de limoen in de laatste minuut toe en haal van het vuur

- Verdeel de soep over 3 a 4 kommen en serveer met je favoriete topping

Ga jij deze makkelijke rode linzen kokos soep maken? Laat het me weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes

Commentaar schrijven

Commentaren: 5
  • #1

    Rachel Kromdijk (dinsdag, 02 mei 2017 09:08)

    Oh dit ziet er echt heel erg goed uit!

  • #2

    Natasja Oosterloo (dinsdag, 02 mei 2017 23:49)

    Klinkt goed! Rode linzen vind ik heerlijk. Ik eet ze het liefst in dit recept: http://www.watzijzegt.com/2013/04/foodies-rode-linzen-curry-met-kokos/ Snel klaar, weinig werk en ideaal om een portie in te vriezen. Die warm ik dan op met wat ananas en erwtjes er door.

  • #3

    Merel (woensdag, 03 mei 2017 00:45)

    @Rachel: Dankjewel! Zo smaakt het ook ;)

  • #4

    Merel (woensdag, 03 mei 2017 00:46)

    @Natasja: Dat recept klinkt heerlijk en simpel :) dat vind ik ook zo fijn aan linzen, je hebt er totaal geen omkijken meer na tijdens het koken.

  • #5

    Joanne (woensdag, 03 mei 2017 14:23)

    Dat ziet er lekker uit zeg!