· 

Vegan speculaas chocolade truffels

speculaas truffels

Last minute nog op zoek naar iets lekkers bij de koffie met de kerstdagen? I got your back! Deze speculaas chocolade truffels zijn super lekker als zoete snack en leuk om mee te nemen als je op visite gaat. Maar het beste van alles is toch wel dat het super makkelijk om te maken is en snel klaar!

Wat heb je nodig?

- 75 g amandelmeel

- 1,5 tl speculaaskruiden

- 1 tl kaneel

- 2 el kokossuiker

- 3 el amandelpasta

- 2 tl ahornsiroop

- Amandelmelk

- 120 g pure chocolade

Hoe maak je speculaas truffels?

- Bedek een bakplaat met bakpapier en zet apart. 

- Meng de amandelmeel, speculaaskruiden, kaneel en kokossuiker in een grote kom. Voeg de amandelpasta en ahornsiroop toe en meng het geheel goed. Voeg eetlepel voor eetlepel amandelmelk toe tot je een samenhangend deeg krijgt wat aan elkaar blijft plakken als je een balletje maakt en niet kruimelt.

- Haal 1 tl deeg uit de kom en rol hier een balletje van, leg op de bakplaat en druk zachtjes aan zodat de onderkant plat wordt. Herhaal tot het deeg op is, je kunt ongeveer 16 balletjes maken. Zet de bakplaat met de balletjes voor minimaal 20 minuten in de vriezer.

- Smelt ondertussen de chocolade au bain marie of in de magnetron. Haal de balletjes uit de vriezer en doop ze in de chocolade en leg ze weer terug op de bakplaat. Besprenkel de overgebleven chocolade over de speculaas truffels. 

- Bewaar de speculaas truffels tot ongeveer 7 dagen in de koelkast.

speculaas truffels

Reactie schrijven

Commentaren: 11
  • #1

    Christel (zaterdag, 29 december 2018 12:37)

    20 min. In de vriezer? Niet bakken dan? Eerst 7 dgn in de koelkast laten?

  • #2

    Merel (zaterdag, 29 december 2018 13:00)

    @Christel: Ze hoeven inderdaad niet gebakken te worden. Het invriezen doe je voor de stevigheid en zodat de chocolade snel hard wordt als je ze er in doopt. De laatste zin was inderdaad wat verwarrend, ik heb het aangepast. Je kunt ze direct eten, je bewaard ze in de koeling en blijven tot 7 dagen goed :)

  • #3

    Christel (zondag, 30 december 2018 00:31)

    Ok, thanks! Ik ga ze zeker maken �

  • #4

    Merel (maandag, 31 december 2018 06:29)

    @Christel: Hopelijk ga je ze net zo lekker vinden als dat ik ze vind!

  • #5

    Tamara (woensdag, 19 juni 2019 07:59)

    Ik heb ze zojuist gemaakt en jummo, ze zijn lekker! En gelukkig een makkelijk recept voor deze beginnend "keukenprinses"...;)

  • #6

    Merel (woensdag, 19 juni 2019 11:04)

    @Tamara: Ahh wat leuk dat je ze hebt gemaakt! Ja gelukkig zijn ze super simpel om te maken :) dan kun je altijd even snel wat lekkers maken als je zin hebt!

  • #7

    Tine (dinsdag, 19 november 2019 08:54)

    Hoi Merel, is er een alternatief voor de kokossuiker, ajb?

  • #8

    Merel (woensdag, 20 november 2019 03:01)

    @Tine: Je zou in principe elke soort suiker kunnen gebruiken. Ik raad rietsuiker of lichte of donkere basterdsuiker aan voor de smaak maar kristalsuiker kan ook.

  • #9

    Tine (vrijdag, 22 november 2019 06:57)

    Ok, dank je! �

  • #10

    Danielle (zaterdag, 23 november 2019 12:12)

    Een vraagje heb je een alternatief voor alle amandelproducten? Ik ben allergisch voor amandelen.

  • #11

    Merel (zaterdag, 23 november 2019 13:52)

    @Danielle: dat wordt een lastige bij dit recept. De amandelpasta kun je altijd door een andere notenpasta vervangen. De amandelmeel is wat specifieker, de meeste meel soorten kun je niet rauw eten, havermeel of kokosmeel wordt te droog, je zou van hazelnoot misschien zelf meel in de keukenmachine kunnen maken? Maar ik en dit zelf nooit geprobeerd dus weet niet of het gaat lukken.