· 

Vegan in Venetië: de lekkerste hotspots!

vegan venetie

Vegan eten in Venetië is niet bepaald een (vegan) eitje. Er zijn niet mega veel vegan hotspots, en de opties die er zijn krijgen niet bepaalde de beste reviews online. Toch is het ons gelukt om de lekkerste vegan pizza, pasta en ijsjes te scoren in Venetië. Je leest de plekken waar je ze kunt halen hieronder!

vegan venetie

Pizzeria L'Angelo

Kun je Italië verlaten zonder een pizza te hebben gegeten? Dacht het niet! Gelukkig kom je in Venetië goed aan je trekken wat betreft vegan pizza. Bij de mini pizzeria L'Angelo wat ook nog eens in een super smal straatje ligt haal je de lekkerste pizza's. Op het menu staat een speciale sectie met een stuk of tien vegan pizza's. In de etalage liggen ook nog eens vegan focaccia's en iets wat er uit zag als pizza tosti's. Deze pizzeria heeft geen zitplaatsen en is echt bedoeld als to go. Om de hoek ligt een pleintje waar je bij het water je pizza kunt eten. Jammer genoeg voor ons was het na het maken van bovenstaande foto gaan regenen en moesten we de pizza onder een afdakje eten, toch iets minder romantisch, haha. Maar dat mocht de pret verder niet drukken want we hebben echt gesmuld van de pizza!

vegan venetie

Gelato di Natura

Om de hoek bij het San Marco plein vind je Gelato di Natura. Een ijssalon met een aantal vegan smaken die ook zo gemarkeerd zijn op de bordjes in de ijs bakken. De hoorntjes en koekjes zijn ook nog eens vegan dus dat is extra leuk! Ik ging voor een bolletje pure chocolade en mandarijn en Jeroen koos voor framboos en pure chocolade. Doe mij iedere dag zo'n ijsje!

vegan venetie

La Tecia Vegana

La Tecia Vegana is een het enige 100% vegan restaurant dan op een van de eilanden ligt. De keuze waar we gingen avondeten was dus snel gemaakt. Om vanuit het toeristische centrum bij het restaurant te komen moet je wel een stukje lopen, het restaurant ligt namelijk in een ander deel van Venetië. Ik vond dit zelf erg leuk, zo zie je namelijk ook een ander deel van de stad die je normaal niet ziet, het echte Venetiaanse leven zeg maar. Voor het eten wil je ook gerust een stukje verder lopen hoor, geloof me. Als voorgerecht namen we ravioli en lasagne, echt zo lekker! Als hoofdgerecht gingen we voor seitan steaks met polenta en aubergine parmigiana en we sloten het diner af met (hoe kan het ook anders) tiramisu. Ik vond het echt een perfecte afsluiter van een mooie dag. Wat mij betreft is dit vegan restaurant echt niet te missen mocht je een bezoek brengen aan Venetië. 

Tip: Pin deze vegan hotspots in Venetië!

vegan venetie

Ga jij binnenkort de vegan hotspots in Venetië ontdekken aan de hand van mijn artikel? Of ben je er al eens geweest en heb je tips voor andere? Laat het me dan weten in de reacties! 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Rosa (maandag, 13 mei 2019 11:59)

  Fijn artikel! Ben net terug uit Hamburg, heb jouw artikel er meerdere malen bijgepakt. Zat heel toevallig net na te denken om naar Venetië te gaan dus dit is echt de perfecte timing✨

 • #2

  Mariëlle (maandag, 13 mei 2019 13:40)

  Jeetje wat een foto's, genieten zeg! Fijn lijstje <3

 • #3

  Merel (woensdag, 15 mei 2019 00:45)

  @Rosa: Wat toevallig! Hamburg vond ik echt een fijne stad en heerlijk vegan eten! Venetië is super anders, maar ook echt een aanrader :)

 • #4

  Merel (woensdag, 15 mei 2019 00:46)

  @Mariëlle: Ja heerlijke he! Instant vakantiegevoel <3

 • #5

  Koen (woensdag, 15 mei 2019 07:58)

  O wat een handige post. Gaan we zeker gebruiken.
  Kan je toevallig ook een logeeradres aanraden?

 • #6

  Merel (donderdag, 16 mei 2019 08:34)

  @Koen: We zijn naar Venetië gereden vanuit onze slaapplek in Slovenië en hebben geen tips voor verblijfplaatsen. Wellicht kun je op airbnb wat leuks vinden? :)