· 

Vegan verspakketten

vegan maaltijdpakketten

Verspakketten zijn de grote foodtrend van 2019. En aangezien ook steeds meer mensen vegan eten, zocht ik uit welke verspakketten uit de supermarkt vegan zijn en hoe je de recepten kunt veganizen. Lees snel verder voor een overzicht van alle vegan verspakketten! 

Wat is een verspakket

Misschien heb je nog nooit gehoord van een verspakket. Dat is ook nog niet zo heel gek, want deze makkelijke maaltijden liggen nog niet zo lang in de winkel. Waar je voorheen vaak van mensen hoorde dat ze een abonnement hadden op een maaltijdbox als Hello Fresh, zijn nu verspakketen de populairste foodtrend. Een verspakket is een pakket dat je in de supermarkt koopt met daarin alle verse ingrediënten voor een maaltijd voor 3 a 4 personen. Je vult dit pakket zelf aan met ingrediënten als pasta of rijst, een vleesvervanger, plantaardige melk en vegan kaas. 

Voordelen van een verspakket

Je kent het wel, je hebt de hele dag gewerkt, in de file gestaan, thuis aangekomen moet je vervolgens ook nog eens gaan bedenken wat je gaat eten en daarvoor boodschappen doen. Het voordeel van een verspakket is dat je niet hoeft na te denken wat je gaat maken. Je kiest er simpel weg een uit het schap, shopt de overige ingrediënten en je rekent af. Vervolgens volg je het recept op de verpakking en zet je snel en gemakkelijk een maaltijd op tafel. Wat mij betreft is dit de ideale middenweg tussen kant en klaar en zelf een recept verzinnen en de ingrediënten bij elkaar zoeken. Nog een voordeel van zo'n pakket is dat je precies koopt wat je nodig hebt, geen voedselverspilling dus! Ja heel leuk allemaal hoor, maar dan is het zeker super duur.. Nou, dat valt dus wel mee! Er is een klein onderzoek gedaan en wat blijkt, een verspakket is zelfs iets goedkoper dan zelf alles bij elkaar zoeken. Daarnaast zitten er in de meeste verspakketten ook lekker veel groenten en is het dus ook echt niet zo dat je een ongezonde hap naar binnen aan het werken bent. Al met al zijn er dus genoeg redenen om af en toe eens een verspakket te proberen. 

vegan verspakket

Vegan verspakketten Albert Heijn

Italiaanse lasagne: Vervang rundergehakt voor vegan rul gehakt,  halfvolle melk voor sojamelk en geraspte kaas door Violife geraspte mozzarella.

Lente risotto: Vervang de garnalen door vegan garnalen (te koop bij grotere toko's) of door plantaardige kipstuckjes.

Indonesische nasi goreng: Vervang de kipfilet door tempeh of kipstuckjes, laat het ei weg of maak zelf een vegan omelet of scrabled tofu. 

Surinaamse roti: Vervang de kipfilet door kipstuckjes en laat het ei weg.

Griekse moussaka: Vervang rundergehakt voor vegan rul gehakt,  halfvolle melk voor sojamelk en geraspte kaas door Violife geraspte mozzarella.

Thaise groene curry: Vervang kipfilet door kipstuckjes of tempeh.

Marokkaanse couscous: Vervang het gehakt door vegan rul gehakt.

Spaanse paella: Vervang de zeevruchten mix door kipstuckjes of tuinbonen en top de paella met gesnipperde nori vellen. 

Indiaase tandoori: Vervang de kipfilet door kipstuckjes of stukjes zoete aardappel en de magere yoghurt door ongezoete sojayoghurt .

Maaltijdsalade linzen harissa: Voor dit pakket hoef je geen extra ingrediënten te kopen.

Maaltijdsalade quinoa passiefruit: Voor dit pakket hoef je geen extra ingrediënten te kopen.

Gesneden verspakket Marokkaanse couscous: Voor dit pakket hoef je geen extra ingrediënten te kopen. 

vegan verspakket jumbo

Vegan verspakketten Jumbo

Lasagne: Vervang het gehakt door vegan rul gehakt en de geraspte kaas door Violife geraspte mozzarella.

Sweet chili: Vervang de kipfilet door kipstuckjes, tempeh of tofu. 

Tomatensoep: Voor dit pakket hoef je geen extra ingrediënten te kopen.

Pompoensoep: Voor dit pakket hoef je geen extra ingrediënten te kopen.

Groentesoep: Voor dit pakket hoef je geen extra ingrediënten te kopen.

Note: De twee foto's boven het artikel zijn niet gemaakt met een verspakket en zijn ter illustratie.

Note 2: Foutjes zijn menselijk, het kan zijn dat ik ergens een ingrediënt heb overgeslagen wat niet vegan blijkt te zijn. Lees daarom altijd zelf nog de verpakking voordat je het product koopt en geef in de reacties door wanneer er een pakket niet vegan blijkt te zijn. 

Heb jij al een keer met een verspakket gekookt? Of ga je er aan de hand van dit artikel er een keer een proberen? Laat me jouw ervaring weten in de reacties! 

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Mariëlle (maandag, 20 mei 2019 12:16)

  Held!! Wat een goed artikel dit :D

 • #2

  Britt (maandag, 20 mei 2019 14:26)

  Super handig dit! Bedankt

 • #3

  Merel (maandag, 20 mei 2019 14:32)

  @Mariëlle: Thanks babe! <3

 • #4

  Merel (maandag, 20 mei 2019 15:24)

  @Britt: Geen dank! :) daar doe ik het voor.

 • #5

  Jet (zondag, 21 juli 2019 04:39)

  Zijn de kruidrnmixen die er bij zitten dus ook vegan?

 • #6

  Merel (zondag, 21 juli 2019 13:44)

  @Jet: Degene die in dit lijstje staan heb ik gecontroleerd op alle ingrediënten, dus ook de kruidenmixen en zijn helemaal vegan :)

 • #7

  Simone (dinsdag, 07 januari 2020 07:00)

  De verspakketten zijn inderdaad lekker handig! Wij kopen ze vooral als we even niet zoveel willen besteden aan eten. Vaak laten wij dan een heel vleeselement weg. De groene Thaise curry van de Albert Heijn biedt bijvoorbeeld voldoende om met zijn tweeën van te eten, zonder dat je er iets bij hoeft te doen! Bij de lasagne vervangen wij vaak het gehakt met bijv. champignons en olijven.

 • #8

  Merel (woensdag, 08 januari 2020 01:37)

  @Simone: Het is inderdaad ook vaak helemaal niet nodig om een vleesvervanger te gebruiken. Het is juist wel leuk om er net nog wat anders van te maken en er meer je eigen draai aan te geven. :)