· 

Vegan vijgen amandel cake

vegan vijgen amandel cake

Momenteel zijn vijgen volop in het seizoen! Ik scoorde er een aantal voor €0,35 per stuk, dus dat vroeg om een baksel met vijgen, en dan deel ik uiteraard ook het recept met jou! Deze amandel vijgen cake is de ultieme vegan herfst cake als je het mij vraagt! 

vegan vijgen amandel cake

Ingrediënten

- 360 g bloem 

- 50 g amandelmeel 

- 120 g kokossuiker (evt. vervangen door bruine suiker)

- 60 g rietsuiker (evt. vervangen door kristalsuiker)

- 1 el baking soda

- 1 tl bakpoeder 

- 1/2 tl zout

- 1 el kaneel

- 2 tl vanille extract

- 80 ml zonnebloemolie

- 400 ml amandelmelk

- 1 el appelciderazijn 

- 40 g rozijnen

- 80 g amandelen

- 2 el amandelschaafsel

- 5 vijgen


Hoe maak je deze vegan vijgen amandel cake?

- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een brownie blik met bakpapier.

- Zeef de bloem, amandelmeel, suikers, baking soda, bakpoeder, zout en de kaneel boven een grote kom. Alle grote stukjes die in de zeef achterblijven mogen ook gewoon in de kom uiteindelijk. Meng het geheel goed met elkaar.

- Meng vervolgens de appelciderazijn met de amandelmelk, hierdoor gaat de amandelmelk wat indikken en lijkt het alsof het gaat schiften. Dit is gewoon normaal. Doe er de zonnebloemolie en vanille extract bij en meng met een garde.

- Meng de natte ingredienten bij de droge ingrediënten met een garde tot er geen klontjes meer zijn. 

- Snijd drie van de vijf vijgen in blokjes en hak de amandelen. Schep de vijgen blokjes, rozijnen en gehakte amandelen door het beslag en stort het beslag in het brownie blik.

- Snijd de overige twee vijgen in plakjes en leg deze op de bovenkant van het beslag. Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel en druk de vijgen en het amandelschaafsel lichtjes aan.

- Bak de cake op 175 graden voor ongeveer 60 minuten. De tijd kan +/- 10 min of meer schelen, dit is afhankelijk van je oven en de bakvorm. Houd de cake dus goed in de gaten! De cake is gaar wanneer je een sateprikker midden in de cake kunt prikken en deze er schoon en droog uit komt. 

vegan vijgen amandel cake

Ga jij deze te lekkere vegan vijgen amandel cake maken? Laat het me weten in de reacties en vergeet niet je creaties te taggen met #blackbirdsandcakes op social media! 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    Romy (donderdag, 04 oktober 2018 16:46)

    Ziet er heerlijk uit! Zou je de vijgen ook eventueel kunnen vervangen voor stoofpeertjes?

  • #2

    Ashley (zaterdag, 06 oktober 2018 06:02)

    Eindelijk weet ik wat ik met vijgen kan doen, haha! Ziet er heerlijk uit. :)

  • #3

    Merel (zaterdag, 20 oktober 2018 06:29)

    @Romy: Excuses voor mijn late reactie, ik was op vakantie. Ik denk dat je dit wel met stoofpeertjes kunt maken. Let dan wel goed op met de hoeveelheid vocht/ baktijd want dat kan natuurlijk afwijken met andere soorten fruit.

  • #4

    Merel (zaterdag, 20 oktober 2018 06:29)

    @Ashley: Dankjewel!!