· 

Favoriete vegan YouTube kanalen

vegan youtube

Eigenlijk schreef ik al eerder over mijn favoriete vegan YouTube kanalen, maar omdat dit gewoon zo'n tof onderwerp en ik weer heel veel nieuwe kanalen heb ontdekt in de tussentijd vandaag deel twee van deze serie!

Caitlin Shoemaker

We beginnen deze lijst met mijn favoriete vegan vlogger. Caitlin Shoemaker maakt video's over mealpreppen, what I eat in a day videos, boodschappen vlogs en meer. De video's zijn super toegankelijk en laten zien dat vegan leven helemaal niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. 

Favoriete video: Mijn favoriete video van Caitlin is een video waarin ze laat zien hoe je voor €1,50 per dag rond kan komen. Ik vind het mooi om te zien dat ze op deze manier aandacht vraagt voor personen die weinig geld hebben om mee rond te komen.

Pick up Limes

Pick up Limes is een YouTube kanaal en blog over gezond en plantaardig leven. Naast video's met lekkere vegan recepten maakt Sadia ook vlogs over meditatie, minimalisme en gelukkig leven. Dit past helemaal in mijn straatje en vind de afwisselende content dan ook het leukste aan deze vegan YouTuber. 

Favoriete video: Mijn favoriete video van Pick up Limes is de beginners guide to veganism. In deze video geeft Sadia een aantal super handige en toegankelijke tips over het beginnen van een vegan lifestyle.

Cheap Lazy Vegan

Ik merk dat ik de laatste tijd een stuk minder tijd overhoud om te koken. Ik ben altijd wel in de weer met bloggen en ook mijn taarten lopen als een trein waardoor er naast mijn werk weinig tijd overblijft. Om die reden ben ik altijd op zoek naar makkelijke en snelle recepten. Op het YouTube kanaal van Cheap Lazy Vegan vind je alleen maar van dit soort makkelijke recepten, en ze zijn nog budget-friendly ook! In de vlogs laat Rosa je naast recepten ook keuken hacks, mealprep en reis video's te zien die allemaal in het teken staan van makkelijk en budget vegan eten.

Favoriete video: Vaak zie ik what I eat in a day video's en dat komt soms niet al te realistisch over. Want meestal heb ik geen tijd of zin om iedere dag dat soort gerechten te maken. Deze what I eat in a week video laat naar mijn idee een stuk realistischer beeld zien van een vegan weekmenu, en dat vind ik erg leuk om te zien. Ook handig voor wat makkelijke vegan food inspiratie. 

Liv B

Ik ben gek op de vlogs van Liv B, de video's zijn super mooi gefilmd en de recepten worden goed uitgelegd en zien er heerlijk uit! Liv deelt voornamelijk recepten op haar kanaal, denk aan bento-box recepten, vegan zoetigheden, mealpreps en snacks. 

Favoriete video: Ik hou van foodbowls, dus een video met drie vegan bowl recepten is dan ook mijn favoriet. Naast de recepten geeft Liv ook een aantal tips over hoe je moet zelf een weekmenu kunt samenstellen. 

Sustainably Vegan

Via Djuli van Mint Green Mind kwam ik op het kanaal van Sustainably Vegan terecht. Een kanaal over, de naam zegt het al, duurzaam vegan leven. Je vindt er tips over zero waste leven, DIY's en natuurlijke en afvalvrije cosmetica. Ik vind het persoonlijk best wel next level zero waste en kan er zelf alleen maar van dromen dat mijn afval in een mason jar past, maar inspirerend is het zeker!

Favoriete video: Meal prep video's zijn over het algemeen niet heel erg zero waste. Maar deze wel en dat is super interessant om naar te kijken. Naast zero waste zijn het ook nog eens super makkelijke recepten. 

Jinti Fell

In een busje leven, de wereld rondreizen, minimalistisch en vegan leven en dat allemaal met een kind van twee jaar? Het kan! Op het YouTube kanaal Jinti Fell zie je hoe zo'n leven er uit ziet. Je ziet wat ze eten, welke problemen ze onderweg tegen komen en natuurlijk de mooiste reisplaatjes. Ik kan hier helemaal bij wegdromen!

Favoriete video: Wat je in deze video ziet is precies wat ik leuk vind aan dit kanaal. Reizen, vegan food en hoe je kunt leven in zo'n kleine ruimte. 

Blackbirds and Cakes

Een beetje zelfpromotie mag best toch? Ik heb eigenlijk al veel te lang niets meer met mijn kanaal, Blackbirds and Cakes, gedaan door de grote drukte van de afgelopen maanden. Maar ik ben zeker van plan om binnenkort het video's maken weer op te pakken want ik vind het ontzettend leuk om te doen. Dus stay tuned voor meer recept video's, vegan boodschappen en what I eat in a day vlogs!

Favoriete video: Een beetje raar om een favoriete video van jezelf uit te kiezen, dus ik kies maar gewoon dit veel te lekkere vegan chocolate chip bananen brood

Wie is jullie favoriete vegan YouTuber? En wat voor video's zouden jullie graag willen zien op mijn kanaal? Laat het me weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 18
 • #1

  Iris (vrijdag, 19 januari 2018 07:34)

  Ooh wat een toffe kanalen, ik ken ze nog lang niet allemaal. Ga ze zeker even opslaan! Kan nooit kwaad, hoe meer receptinspiratie, hoe beter :D

 • #2

  famke (vrijdag, 19 januari 2018 09:06)

  Ellen Fisher is ook erg leuk

 • #3

  Mariëlle (vrijdag, 19 januari 2018 09:45)

  Ah zo leuk! Ik ken ze allemaal en volg ze ook bijna allemaal met plezier :)

 • #4

  Let's Vegan! (vrijdag, 19 januari 2018 09:50)

  Cool! Hot for Food en The Edgy Veg zijn bij ons favorieten

 • #5

  Marianne - Groene stapjes (vrijdag, 19 januari 2018 12:21)

  Leuke kanalen! Een aantal kende ik er, maar er zitten ook nieuwe bij voor mij. Bedankt!

 • #6

  Merel (zaterdag, 20 januari 2018 04:19)

  @Iris: Zeker doen hoor! Echt leuk om te kijken naar al die lekkere dingen :)

 • #7

  Merel (zaterdag, 20 januari 2018 04:20)

  @Famke: Die kende ik nog niet! Dankjewel voor de tip!

 • #8

  Merel (zaterdag, 20 januari 2018 04:21)

  @Marielle: Ja super leuk he! Ik vind jouw filmpjes ook altijd heel leuk :)

 • #9

  Merel (zaterdag, 20 januari 2018 04:21)

  @Let's Vegan: Jaaa die vind ik ook heel leuk! Die staan in mijn eerste lijstje :)

 • #10

  Merel (zaterdag, 20 januari 2018 04:22)

  @Marianne: Geen dank! Hopelijk heb je wat aan mijn tips :)

 • #11

  Karlijn (zaterdag, 20 januari 2018 13:43)

  Oh cheap lazy vegan klinkt echt als een kanaal voor mij! Omschrijft wel aardig mijn kookstijl :P

 • #12

  Merel (zondag, 21 januari 2018 03:12)

  @Karlijn: Haha! Geweldig! Ik ben eerder de not so cheap and time consuming vegan op het gebied van koken, dus ik kan heel veel van haar leren. Heel erg leuk kanaal!

 • #13

  Melanie (vrijdag, 26 januari 2018 13:56)

  Net waar ik naar op zoek was! Ik kijk heel graag vlogs van veganisten om zelf inspiratie op te doen voor in de keuken. Thx !!!

 • #14

  Merel (vrijdag, 26 januari 2018 15:23)

  @Melanie: Geen dank! Daar doe ik het voor. Veel kijkplezier!

 • #15

  Eline (dinsdag, 30 januari 2018 01:26)

  Sofie Senden vind ik ook echt een goede aanrader!

 • #16

  Merel (donderdag, 01 februari 2018 00:32)

  @Eline: Thanks voor de tip! :)

 • #17

  Tom (zaterdag, 27 juni 2020 09:06)

  Ik vind Hench Herbivore fantastisch maar dat is misschien meer iets voor mannen �

 • #18

  Merel (woensdag, 01 juli 2020 03:42)

  @Tom: Ik ken 'm niet! Ik zal 'm eens opzoeken :) en wellicht doorgeven aan mijn vriend ;)