· 

3 x zero waste make-up remover

zero waste make-up remover

Zero waste make-up verwijderen is echt super makkelijk, goedkoop en goed voor het milieu. Als je met zero waste wilt gaan starten is dit echt wel het makkelijkste om als eerste aan te pakken. Ik heb de afgelopen tijd meerdere methodes getest en vandaag deel ik met je hoe ze zijn bevallen en hoe je zelf je eigen zero waste make-up remover kunt maken. 

zero waste make-up remover

Zero waste make-up verwijderen met kokosolie

De meest makkelijke manier om make-up te verwijderen is met kokosolie. Eigenlijk is kokosolie sowieso een zero waste superheld. Je kunt het gebruiken om deodorant mee te maken, zelf gebruk ik het voor extreem droge plekjes op mijn lichaam, en dus ook als make-up remover. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is extreem simpel: je neemt een beetje kokosolie uit de pot en verspreidt dit over je (oog) make-up, de kokosolie neemt de make-up gelijk op en vervolgens poets je alles er af met een vochtig wasbaar wattenschijfje. Zelf de meest watervaste make-up kun je hiermee verwijderen! Het voordeel van kokosolie als make-up remover gebruiken is dat het naast een make-up loos gezicht er ook voor zorgt dat je huid rondom je ogen niet uitdroogt.

Zelf heb ik deze methode voor ongeveer twee jaar gebruikt en ik ben er altijd super blij mee geweest, het werkt namelijk echt als een trein. De laatste tijd merkte ik dat ik door het gebruik van kokosolie op mijn gezicht meer last krijg van onzuiverheden. Na wat research kwam ik er achter dat sommige huidtypes hiervoor gevoeliger voor zijn dan anderen. Sinds ik gestopt ben met de pil heb ik een gevoelige/ vettere huid gekregen en dat gaat nou net niet samen met kokosolie helaas. 

zero waste make-up remover

Recept voor twee fasen make-up remover

Wordt jouw huid net als die van mij ook niet zo blij van heel veel olie? Dan is deze twee fasen make-up remover misschien meer iets voor jou! Je kent die twee fasen make-up removers vast wel uit de winkel en die kosten je voor een A-merk al zo €10 voor 150 ml. Ik heb even snel uitgerekend hoeveel je voor deze zero waste twee fasen make-up remover kwijt bent, en dat is ongeveer €1,50 voor 150 ml. Tel uit je winst! En nog een fijn voordeel, door het rozenwater ruikt deze remover super lekker en door de amandelolie is het ook nog eens heel erg zacht en verzorgend. Zelf ben ik erg blij me deze twee fasen make-up remover. 

Wat heb je nodig?

- 120 ml rozenwater

- 30 ml amandelolie (mag ook iets meer of minder, afhankelijk van wat je fijn vindt!)

Hoe maak je het en hoe werkt het?

- Doe het rozenwater en de amandelolie in een pompje of flesje en je twee fasen make-up verwijderaar is helemaal good to go. Ja echt, zo makkelijk!

- Als je jouw make-up wilt gaan verwijderen het flesje goed schudden, verdeel het over een wasbaar wattenschijfje en verwijder je cosmetica zoals je gewend bent. 

zero waste make-up remover

Face Halo

Toen ik voor het eerst over de Face Halo hoorde kon ik eerlijk gezegd niet geloven dat het echt zou werken. Toch besloot ik op het te kopen en uit te proberen. De Face Halo lijkt op het eerste gezicht eens soort extra dik en fluffy wasbaar wattenschijfje. Maar het is toch wel wat bijzonderder dan dat. De Halo pads bevatten namelijk hele fijne vezels die 100 keer dunner zijn dan menselijke haren. Hierdoor verwijder je make-up zo goed als moeiteloos en dat is echt heel erg fijn. Het enige wat je hiervoor hoeft te doel is het schijfje nat te maken met water en je make-up te verwijderen zoals je gewend bent. Je hebt dus geen removers of olie nodig en je kunt er zelf watervaste make-up mee verwijderen!  

En geloof me dit werkt echt! Misschien is dit nog wel de snelste en meest moeiteloze methode van dit rijtje met zero waste make-up removers. De Face Halo is online te koop bij onder andere The Make Up Spot. Voor 3 pads betaal je €22,95, dit klinkt misschien wat prijzig voor drie wattenschijfjes, maar iedere pad gaat zo'n 200 wasbeurten mee. Je kunt dus ongeveer twee jaar je make-up verwijderen voor dit bedrag zonder dat je extra producten hoeft te kopen. 

Tip: Pin dit artikel voor later!

zero waste make-up remover

Wat gebruik jij nu om make-up te verwijderen? Laat het me weten in de reacties. En laat me ook vooral weten als je zelf een zero waste make-up remover gaat maken of hier nog vragen over hebt! 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Desi (dinsdag, 24 juli 2018 10:47)

  Die Face Halo lijkt me echt ideaal! Maar worden ze niet vies na een tijdje gebruiken? Ik draag zelf maar heel erg weinig make-up, maar vergeet het eigenlijk om die reden altijd om eraf te halen. Of ik kom ineens de douche uit met een panda look, haha. Fijne tips, dankjewel

 • #2

  Mariëlle (dinsdag, 24 juli 2018 10:58)

  Hele goede tips :) Ik heb zelf wasbare watjes en wasbare doekjes van Action, ideaal!

 • #3

  Merel (dinsdag, 24 juli 2018 15:01)

  @Desi: Ik was ze direct na gebruik met wat zeep. Dan gebruik ik ze nog een aantal keer voordat ik ze in de wasmachine gooi. Ze blijven tot nog toe nog redelijk wit. Ik gebruik nu wel al meer dan een jaar wasbare wattenschijfjes, die zijn ondertussen al wel redelijk grijs en niet meer perfect rond maar ze werken nog prima.

 • #4

  Merel (dinsdag, 24 juli 2018 15:02)

  @Mariëlle: Oh wat goed ik wist niet dat ze die bij Action hebben!